Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (586)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení. Ale ta úvodní půlhodina, kterou jsem musel Princezně zakleté v čase doslova obětovat, aby se začalo něco zajímavějšího dít, ta půlhodina byla nesmírně dlouhá až otravná. Zbytek filmu nicméně měl sympatický fantasy šmrnc (bohužel co chvíli něčím shozený) a potěšila mě civilnost hlavních hrdinů. Už méně potěšující byla bohužel celá zápletka včetně obligátního "co, kdo, kdy a proč" a některé vedlejší, zhola zbytečné postavy. Před uvedením do kin udělal neodbytný marketing z Princezny zakleté v čase málem hollywoodskou podívanou, jenže nic takového se nekoná, jakkoliv se o to hlavně výprava snaží. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $-miliónov ║Tržby Celosvetovo $361,028▐ Ajáj, tak toto je ale strašná vykrádačka, všetkého všemožného (od Avengerov až po Pottera), o nejaký ten originálny motív sa to ani len neoprieme. Na vrch sa len prikladá ten suchý herecký prejav, ktorý je priam až odpudivý, nejaké sympatie sa len ťažko nájdu k postavám. Posledné roky chrlia podobné dejové schémy, kde ste zakliaty v čase a to v rôznych žánroch (minimálne ma napdá Na hrane zajtrajška alebo Všetko najhoršie) a vedia to patrične aj využiť ale to tu proste nefunguje, je to kostrbato podané. Dopozeral som to ale z veľkými sebazaprením. /20%/ ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Velmi váhám, jak Princeznu zakletou v čase ohodnotit. Na jednu stranu na můj vkus až příliš současné, s občas nedotaženým scénářem a viditelným dabingem, na druhou stranu svěží, solidně udělané a od jiných pohádek odlišné (a ano, dělali to se srdcem). Nápad časové smyčky je sice nepůvodní, mě se však zřejmě ještě dlouho neokouká. Příjemně cynická a chladná princezna, zajímavá alchynistka, trochu dřevěný, přestože pochopitelný princ. Možná se v budoucnu podívám ještě jednou a jsem zvědavý na dvojku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Od začiatku som bol veľmi zvedavý, ako je možné, že moderná rozprávka má nad 80%. A nakoniec som prišiel na to, že čiastočne aj právom. Zakomponovanie časovej slučky, vtipnosť deja, atraktívne a sympatické postavy. To všetko dali tušiť zaujímavý dej. Len smerom ku koncu mi to už prišlo také príliš hrané na efekt, začalo sa tlačiť do fantasy, najmä po objavení sa zlej čarodejnice. Podľa mňa v tomto bola zbytočnosť, stačilo to uhrať našim domácim tradičným spôsobom, nemusíme do toho nátlakovo vkladať západnú fantazijnosť, tá nám zjavne nejde. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Pěkná a v československých filmových vodách vcelku originální fantasy pohádka. Sice by se jevit inspirace ve stylu Na hromnice o narozeniny princezny více nebo princezna na hraně zítřka, ale pokud ano je to v hávu pohádkové fantasy.  Děj to má pěkný a herecké obsazení taky jde. Mě se to líbilo. Jsem rád, že vzniknul druhý díl. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Runa, kterou Amélie (Eliška Křenková) nakreslila na vodní hladinu jako runu pro slovo cesta, se podle staršího germánského futharku jmenuje raidho a i ve skutečnosti je symbolem pro cestu (či vůz nebo jízdu). (Krocka)
  • Text „zámečnického svitku“ zní: „Nua porta apertum. Nua magicae aperta. Nullum secretum oculltari. Nua non (obsecura era, aggressus est validum).“ Ač text není kompletně latinsky, dá se volně přeložit asi takto: „Brána je nyní otevřena, magie je prolomena, žádné tajemství nezůstává skryto. Pominula doba temna, útok je pevný.“ (Thanoris)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama