Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (584)

salahadin 

všechny recenze uživatele

A safra.... já čekal průser skrz a ono to nebylo špatné! Začnu zápory - film dává bezostyšně najevo, co všechno vykrádá, pardon, kde všude se nechal inspirovat (včetně hudby). Takže když zkousnete to nepříjemné nutkání, že se za chvíli objeví Gandalf s Billem Murraym, tak si film užijete. Je totiž vidět, že tenhle film se robil z nadšení a zapálení, že si dal někdo záležet s postavami a jejich přerodem, že tady někdo přemýšlel nad rozmotáváním děje, že herce to baví a hlavně - někdo si dal záležet, aby tu nebyly směšné či směšně trapné postavy, na které jsme bohužel v českých pohádkách tak nějak nuceně zvyklí. I když námět skoro vůbec není původní, je to filmová jízda, jak má být. Poklona tvůrcům. A pokud byste ještě přitlačili na temnou notu a odpustili si odlehčující prvky, skoro vážně bych uvažoval i nad ryze subjektivními 5*. Fakt. Za Simonku Zmrzlou, která byla...hmmmm.... :-* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dost možná první český film o časové smyčce. Tentokrát v pohádkové verzi, která je až překvapivě povedená, svižná i zábavná. Herci se snaží, nepůsobí trapně a kdyby měl film více nápadů a v poslední třetině nejel na neutrál, mohlo to dopadnout ještě lépe. V české tvorbě takový malý zázrak, jako film, lepší průměr. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Holubice přinesla zprávu. Princ Jan už je na cestě.“ - „Už se známe. A stejně mě nemá rád. Podle mě si myslí, že jsem namyšlená.“ - „Namyšlená…jak jen mohl na něco takového přijít?“ Film je ambiciózní a nepůsobí lacině, právě naopak, vizuálně to obstojí bez výtek. Spíš měli tvůrci problém s mísením 2 žánrů dohromady. Naštěstí pro film se postupně pohádka stále více překlápí do fantasy, ve kterém už je podstatně jistější. K příběhu a protivné princezně jsem si sice musel hledat cestu, ale postupně se to zlomilo. Těžší pro mě bylo naladit se na humor, který až na pár úsměvných záchvěvů spíš nefungoval, naštěstí těch rozpačitých pokusů nebylo moc. Prvek opakování dle vzoru Na Hromnice o den víc (a jemu podobných) zde fungoval překvapivě dobře. A zmiňované překlopení filmu do fantasy se až na nějaké to zaškobrtnutí podařilo. Závěr snesitelný. Film je téměř přesně na pomezí 3/4*, ale zvolím vyšší variantu, jde o opravdu sympatický počin. A tleskám písničce Tam za řekou (v podání Elišky Křenkové je to paráda). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na Hromnice o Lamboru více. Kubíkův vůbec ne špatný fantasy facelift jednoho našeho skomírajícího filmového žánru má jeden zásadní problém a to sice hudbu. Ta je totiž minimálně o třídu výš než to neucelené narativní dění a až příliš na sebe strhává pozornost. Že metoda pokusů a omylů v tomhle typu „zacyklení“ formuje charakter, je normou (aktivní princezna na cestě za zrušením kletby mění svou povahu), takže potud žádné překvapení. Ovšem A Little Less Conversation či nástup proti zlomyslnému doktoru Strangeovi v sukni ve stylu finále Avengers: Endgame, to byl řádný úlet! Stejně nechápu, proč už někde ve čtvrté časové smyčce nesáhla Ellena hned po probuzení po vzduchovce a přesně mířenou ranou neprohnala diabolku okem opeřené čarodějnice na parapetu. Ale vždyť já vím, nemohla by si na konci zahrát na Franka Farmera a muckat českého Žána Marého.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Snaha se cení. Ale ta úvodní půlhodina, kterou jsem musel Princezně zakleté v čase doslova obětovat, aby se začalo něco zajímavějšího dít, ta půlhodina byla nesmírně dlouhá až otravná. Zbytek filmu nicméně měl sympatický fantasy šmrnc (bohužel co chvíli něčím shozený) a potěšila mě civilnost hlavních hrdinů. Už méně potěšující byla bohužel celá zápletka včetně obligátního "co, kdo, kdy a proč" a některé vedlejší, zhola zbytečné postavy. Před uvedením do kin udělal neodbytný marketing z Princezny zakleté v čase málem hollywoodskou podívanou, jenže nic takového se nekoná, jakkoliv se o to hlavně výprava snaží. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Na téměř 20 minutách trikových záběrů pracovalo ostravské QQ studio v celkovém počtu 9 lidí bezmála půl roku. (Ren.Rus)
  • Když princezna Elena (Natalia Germani) poprvé vychází ze zámku, tak za ní kráčí strážný František (Jakub Ouvín) a v ruce točí kapesními hodinkami, které v té době neexistovaly. Později jsou krátce vidět ve zpomaleném záběru. (Salpazar)
  • „Je to udatný šermíř a vítěz mnoha šermířských klání, ale má jednu velkou slabinu, což je princezna Ellena. Miluje ji již od dětství a od té doby se snaží nějakým způsobem o její srdce. Ale jak to tak bývá, není to jednoduché, takže se během celého filmu snaží, aby se do něho taky zamilovala,“ přibližuje prince Jana jeho představitel Marek Lambora. (SONY_)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama