Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (586)

helianto 

všechny recenze uživatele

„Čas je tvým služebníkem, využij ho moudře.“ Tak, a já si tu pětihvězdu k pohádce, kde „jen láska silnější než strach, může zlomit strašlivou kletbu“, dám. Třeba to pomůže a zlomí se ta zoufalá kletba našich současných filmových a televizních pohádek už doopravdy (no, neříkejte mi, že to není kletba, nebo přinejmenším prokletí). Vždyť naše vrcholné pohádky charakterizují slova: „bylo – nebylo, v minulém století v zemi československé…“. Na svět přišlo ještě několik málo životaschopných pohrobků po rozpadu na dva samostatné suverénní státy, ale i z těch bylo jen nemnoho opravdu dobrých, dosahujících velikostí svých moudrých a vtipných předků. Princezna v čase zakletá mi připadala jako zjevení naděje, jako ne černá, ale očistná bouře, co vyčistí vzduch a ukáže svět krásnější a barevnější. Po dlouhé době hlavní hrdinové, princ a princezna, vypadali FAKT jako princ a princezna (zvlášť s princi to bylo poslední léta opravdu špatné, nějak se nám, chlapci, zkrátka nerodili), příběh se zajímavou zápletkou, dobře, pohádkově, ne hloupě, napsaný scénář s normálními dialogy (prakticky téměř neobsahovaly jakoukoliv známku stupidity), zajímavý hudební doprovod, krásné, fakt pohádkové záběry, krásné exteriéry. Jen rozjezd se mi zdál trochu pomalý a ten vtip, na který jsme zvyklí, ten tam taky až tak není, což ovšem na druhou stranu nemusí být na škodu, neumím-li to s humorem, radši žádný než špatný. Už loni nám vysvitla Vánoční Hvězda, doufejme, že už se začíná rozednívat. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Fantasy pohádka, která dává zapomenout na každoroční televizní bídu v období Vánoc. Sice 115 minut už je docela hodně, a zejména ze začátku to moc neodsýpá, jinak převažují samé klady. Sympatické obsazení se zcela neznámými tvářemi v obou hlavních rolích a výbornými herci ve většině vedlejších, obzvlášť Eliška Křenková občas zastiňuje i hlavní protagonisty. Přes zjevně úsporný rozpočet tu máme dynamickou kameru, svižný střih, velkolepou hudbu i slušné triky. A nakonec i ten do pohádky začleněný product placement mě v tomto případě spíš pobavil. :) Nejlepší česká pohádka od Sedmera krkavců. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TY MĚ JAKO POŘÁD NEMILUJEŠ?…“ ///    Princezna je na můj vkus trochu asexuální, ale furt lepší „dneska“ takhle, než příště s nějakým „Alžbětkem“. Ten nápad s „vopakovačkou“ našroubovanej na českou pohádku – to voceňuju. Stejně jako to, že (ty vole, v český pohádce!) neznám většinu herců. Vobčas to působí lacině (ale kde furt brát ty prachy?), vobčas zase tak nějak zvláštně (třeba finále), ale je to tady samej CGI efekt, takže by snad parchanti (přiměřenýho věku) mohli bejt spokojený.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Prožívám dnešek furt dokola… (Kurva i ty Tome?). 2.) Chcu oprášit starý hodnoty... (tak třeba…držet slovo…hubu…).       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  *  NAPĚTÍ  ne ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Oh, tak tohle bylo nečekané. Velmi nečekané. A velmi dobré! Kéž by někdo zfilmoval moje knihy. Nechcete prosím zfilmovat mooje knihy? Protože poprvé mám naději, že by to šlo. I v českých zemích. Tak především je to pohádka..nebo spíš fantasy, které se nepitvoří. Žádní uřvaní, hloupí a debilní účastníci karikaturního představení. Zadruhé - vynikající kostýmy, lokace a kupodivu i efekty. Zatřetí. V zásadě předvídatelný příběh, který ale umí překvapit! A tam, kde je očividný vývoj, tak funguje skvěle a uspokojivě. Za čtvrté. Vynikající, ale skutečně vynikající záporačka! Paní čarodějnice je důstojná, tajemná, krásná, budí respek a je uvěřitelná. Jaká slast pro mou duši proti všem těm uřvaným komickým karikaturám. A na závěr je vynikající i herecké obsazení. A pak ta hudba!!! Ach ta hudba. tomhule mohli dát špatné hodnocení jen nějací ubozí "znalci", protože na české poměry je to nevídaná špica. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Přísně vzato by si Princezna zakletá v čase zasloužila tři velmi solidní hvězdy, ale v rámci toho, že se jedná o českou filmovou produkci a navíc současnou pohádku trochu přimhouřím oko. Nejedná se o klasicky postavený pohádkový příběh, určitá lyričnost a rýmování příběhu tu prostě chybí. Petr Kubík si vypůjčil něco ze Zaklínače, něco z disneyovek a něco z romantických komedií. Nicméně smíchal to dobře, debut se mu povedl a přidávám si ho do kratičkého seznamu současných českých režisérů, co zvládají technické aspekty filmu a umějí vizuálně vyprávět. Natalii Germani i Elišku Křenkovou kamera miluje a holky vypadají sakra dobře, Marek Lambora je potěcha pro oko a za tu princovskou roli plnou trop, která mu předepisuje nezachraňovat dámu v nesnázích, mu dávám palec nahoru. Natáčení spolufinancovala Prima, takže s trochou štěstí tuhle pohádku uvidíme v televizi letos kolem Vánoc. Je pravděpodobné, že bude o třídu někde jinde než cokoliv, co nabídne Česká televize, takže neváhejte. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Runa vyobrazená na Archivaldových kouzelných dýkách i na železné rukavici se jmenuje perthro a je to 14. runa staršího germánského futharku. Je symbolem pro zařízení/pohár na házení kostkami. V tomto případě by se její užití na kouzelných předmětech dalo volně chápat jako označení pro figurku/předmět/nástroj k dosažení odporu/vítězství. (Krocka)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama