Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (586)

castor 

všechny recenze uživatele

Těžko se připojím k jásání, že jde o nejlepší českou pohádku za poslední léta. Polepšování (Pyšné) princezny už tady bylo, opisujeme (i ze zahraničí) ale mnohem mnohem víc. Temná kletba (čarodějnice Murien), která může zničit celé království, se má projevit v den dvacátých narozenin princezny Elleny. Jenže jakmile se má kletba konečně naplnit, znovu je tu narozeninový den. A ten se opakuje stále dokola. Nikdo kromě ní si nic nepamatuje. A vlastně ani já už si toho moc nepamatuju. Snad jen přepálenou délku, drhnoucí scény, rozhodně bych přidal i (aspoň nějaký) humor a nápaditost. Tradičně potěšila Eliška Křenková, povedla se sexy čarodějnice Simony Zmrzlé, Brambora ať raději zůstane na televizní obrazovce. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Princezna Zakletá V Čase" v jadre síce nemá originálny koncept, a miestami s tým nerobí niečo iné, čo by sme už nevideli v iných filmoch, ale na druhú stranu musím povedať, že ma to bavilo sledovať. Možno preto, že mi tento koncept vo filmoch sedí. Má to celkom dobré postavy, niekoľko zaujímavých zvratov, natočené je to schopne a film vyzerá dosť dobre. To musím uznať. Časti v skalách, kde máme nájsť ústa, ucho a oči sú podľa mňa super. Film vie byť vtipný, má dobré nápady a zloduch filmu v podaní Simony Zmrzlej je spracovaný kvalitne a pôsobí ako reálne veľké nebezpečenstvo. Takže film dokázal predsa len urobiť veľkú dávku elementov správne. Plus ma miestami nechal aj hádať ako budú môcť niektoré momenty dopadnúť, snaha využiť to čo sme sa naučili v predošlom súboji a podobne. Všetko dobré elementy. Ako som povedal, jediné čo filmu je treba vytknúť je fakt, že originality si moc nepobral. Ale vo svete českých rozprávok ide v mojich očiach predsa len o lepší počin, než mnohé iné ktoré posledné roky vyšli. Je to správne moderné, vtipné a dobré časti sú naozaj dobré. Čeknite si to a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Spojení nápadu z amerického filmu a několika pohádkových motivů překvapivě dobře funguje, tyhle Hromnice mají šmrnc, jsou místy i vtipné, princ není ochechulózní zrůdička, jak se stalo téměř povinností v současných českých pohádkách, princezna též není k zahození, byť její nejlepší kámoška je určitě nejen půvabnější, ale i mnohem zajímavější. Výtku bych měla k nadužívání vizuálních efektů, místy to už připomínalo americkou představu o sci-fi filmu. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Docela překvápko! Po počátečním zdlouhavém rozjedu se dal děj do pohybu. Chvíli to vypadalo na variaci na Hromnice o den více, ale objevily se i originální prvky.  Magický prvek měl dokonce jakous takous logiku, což u většiny mystery zcela postrádám. Kdo očekával katastrofu, bude příjemně překvapen, kdo byl natěšený na skvělou zábavu, bude jen mírně zklamán. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Přísně vzato by si Princezna zakletá v čase zasloužila tři velmi solidní hvězdy, ale v rámci toho, že se jedná o českou filmovou produkci a navíc současnou pohádku trochu přimhouřím oko. Nejedná se o klasicky postavený pohádkový příběh, určitá lyričnost a rýmování příběhu tu prostě chybí. Petr Kubík si vypůjčil něco ze Zaklínače, něco z disneyovek a něco z romantických komedií. Nicméně smíchal to dobře, debut se mu povedl a přidávám si ho do kratičkého seznamu současných českých režisérů, co zvládají technické aspekty filmu a umějí vizuálně vyprávět. Natalii Germani i Elišku Křenkovou kamera miluje a holky vypadají sakra dobře, Marek Lambora je potěcha pro oko a za tu princovskou roli plnou trop, která mu předepisuje nezachraňovat dámu v nesnázích, mu dávám palec nahoru. Natáčení spolufinancovala Prima, takže s trochou štěstí tuhle pohádku uvidíme v televizi letos kolem Vánoc. Je pravděpodobné, že bude o třídu někde jinde než cokoliv, co nabídne Česká televize, takže neváhejte. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (40)

  • Při besedě s herci před premiérou filmu bylo naznačeno, že tvůrci pracují i na druhém díle. (cmenda)
  • „Musím říct, že na Točníku jsem nikdy nebyl. Je to taková zřícenina. Byli jsme tam první den. Bylo obrovské vedro a byli jsme poprvé v kostýmech. Ještě jsme s nimi nebyli sžití, a to vedro bylo opravdu únavné. Musel jsem si ten první den ale zároveň pochválit, protože předtím byly čtené zkoušky, takže jsme na ten první den nastoupili a už jsme věděli, co konkrétně máme dělat a znali jsme se mezi sebou, takže to bylo mnohem příjemnější, než kdyby ty čtené zkoušky nebyly,“ popsal první natáčecí den Marek Lambora. (SONY_)
  • Většina herců absolvovala kaskadérský trénink akrobacie na závěsných lanech. (Azurose)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama