Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyřiadvacetiletá Carla (Juliette Lewis) je sympatická a pohledná mladá žena, která se od svých vrstevnic výrazně liší v jediném, ale podstatném bodě. Od narození je lehce mentálně postižená. Po letech strávených v soukromých speciálních školách dokáže Carla překonat všechna omezení, kromě jediného své milující matky Elizabeth (Diane Keaton). Carla chce žít vlastní život a její někdy příliš spontánní chování ve světě plném nebezpečí je pro milující a strachující se matku nepřijatelné. O to hůř se Elizabeth smiřuje s přirozeným faktem, že se její dcera poprvé v životě zamilovala. Carla a podobně postižený Danny (Giovanni Ribisi) se musejí postavit na vlastní nohy a vyvzdorovat si na světu právo na lásku a všechny radosti i starosti plnohodnotného obyčejného života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

jenik71 

všechny recenze uživatele

Jiná láska v podstatě nepřináší nic převratně nového, ale Juliette Lewis a Giovanni Ribisi jsou důvodem, proč se na tenhle film podívat. Způsob, jakým oba zahráli mentálně zaostalé, je skutečně obdivuhodný. Jejich mimika, pohyby a mluva jsou absolutně přesvědčivé a tím zároveň na mě působili nefalšovaně roztomile. Díky jejich výkonům dávám za čtyři. ()

AnnaW 

všechny recenze uživatele

Příběh sám sice nebyl komplikovaný, ale zároveň ani mravokárny a zbytečně srdcervoucí, což u tohohle tématu potěšilo. Juliette Lewis i Giovanni Ribisi odvedli hodně dobrý výkon, jasně, nevypadali úplně jako mentálně postižený člověk, ale já jsem jim to věřila. Diane Keaton se tady předvedla v méně obyvklé, totiž vážné roli a vida, ona to umí i bez přehrávání :)) ()

Reklama

Tessie 

všechny recenze uživatele

Mistrovsky zpracován životní příběh, jehož hlavní hrdinové podají neuvěřitelně přesvědčivé výkony, to tady dlouho nebylo. Za mě film řadím hned vedle Rain Mana. Čisté a bezprostřední chování Carly a Dannyho bylo ztvárněno lehkým a nenátlakovým stylem byť z toho mohli udělat jeden velký ždímák. Každý si prostě zaslouží kousek toho svého štěstí. ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Po delší době jsem si pustil trochu té romantiky s příchutí komedie a musím říct, že jsem spokojen. Moc mne potěšil především Giovanni Ribisi, zato mi trochu vadila upjatá matka ztvárněná Diane Keaton, než jsem si připustil, že takhle to je - matky jsou prostě matky. Přiznám se bez mučení, že těch zhruba patnáct minut v závěru filmu mi vehnalo slzy do očí. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Krásný herecký koncert Juliette Lewis a Giovanniho Ribisiho. Juliette použila podobné grimasy už v Mysu hrůzy. Tam mě tenkrát poprvé zaujala. Opět konečně film, který je poutavý. Děj je zajímavý. Postupuje stále kupředu. A i když je film dlouhý 129 min, nemá žádná hluchá místa a není únavný. Je třeba takovýchto filmů. Je spíše pro - jak bylo dříve na ČT 2, vhodný do KND. Kdo neví - Klub náročného diváka. Jsou to filmy, u kterých je třeba trochu přemýšlet. I když vlastně není klasický do KND. Jestli mi rozumíte...Možná spíš než na přemýšlení během filmu, na zamyšlení po jeho konci. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Juliette Lewis začala film natáčet jen velmi krátce poté, co se vrátila z léčebny. Pojišťovna, která měla být pro film najata, odmítla snímek kvůli této záležitosti pojistit, a proto vše zaplatil sám režisér Garry Marshall. (jezurka42)
  • Během titulků zazní píseň „Come Rain or Come Shine“, kterou přímo pro film přezpívala Juliette Lewis. (jezurka42)

Reklama

Reklama