Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinářka podá výpověď, aby mohla ve Střední Americe vyjednat obchod se zbraněmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Film vyžaduje maximálne sústredenie. Dobrá rada na úvod. Ja som sa mu maximálne nevenoval a niekde od polky som už nevedel, kto je kto. Druhá rada, titulky k inojazyčným častiam filmu. Ja som ich nemal, dosť podstatných vecí hlavne v závere teda vyšumelo do prázdna. Nie je to film, ktorý vám ukáže celú sieť financovania a obchodovania, zákulisia a vysokej politiky. Na to tu máme iné snímky. je to rozprávanie o jednej novinárke, ktorá pchala nos tam kde nemala, skrz skvelého Defoa sa dostala do vecí, do ktorých sa nemala a potom už len bola unášaná sledom udalostí, ktoré nemohla ovplyvniť. Po posledných Netflixovských prešľapoch konečne lepší snímok. Len chce to plné sústredenie. 2 z 5 ()

sedm.1 odpad!

všechny recenze uživatele

Odpadové hodnocení dávám skutečně jen výjimečně, a když se k tomu přeci jen už uchýlím, tak se až doposud jednalo o béčkový, céčkový, laciný, amatérský braky, kde to prostě nešlo jinak. Nyní, v případě této podívané, to ovšem bude úplně poprvé, co takto ohodnotím i film z tzv. kategorie A, tedy film komerční, s poměrně hvězdným obsazením, uměleckými ambicemi, možná ne i zcela nejlevnější, ale prostě tohle vše zmíněné tu naprosto přestalo hrát roli, neboť něco tak mizerného jsem v této produkci jednoduše neviděl. Neskutečně dlouhatánské dvě hodiny filmového průseru, nudy, promrhání času, děsivý zážitek, hnus, odpor, opovržení, ale nejvíce ze všeho nepochopení, ze kterého to ostatní pak zřejmě nejspíš pramení. Já totiž absolutně od začátku do konce nedokázal vstřebat, co tím autorka, tedy režisérka a scénáristka v jedné osobě, nějaká Dee Rees, chtěla vlastně sdělit. Vůbec jsem nedokázal zachytit jakýkoliv smysluplnější vývoj děje, nějakou dějovou kostru, podstatu toho příběhu, jakou to mělo mít jako pointu, já tam viděl jen spoustu podivně jednajících postav, vyluzující z úst zcela nesouvíjející dialogy, chvílemi i dokonce monology, různě se vyskytující chvíli tu, najednou jinde, no maglajs jako kráva, kdy jsem už po hodince sledování toho paskvilu pomalu ani netušil své jméno. O zápletce tudíž nemám příliš co psát, ta tu pro mě zkrátka neexistuje, napětí a emoce to samé, atmosféra a styl zpracování tu pak sice cítit byly, ale působily naprosto nevýrazně, a co se obsazení týče, to byla další podpásovka, neboť všichni zúčastnění si hromadně vybrali nejslabší chvíle ve své kariéře, kdy si Anne Hathaway zřejmě myslela, že když se nenalíčí a nechá si jakože uříznout jednu kozu, tak získá minimálně nominaci na zlatého plešouna, ovšem její dvouhodinový ubrečený a usmrkaný zoufalý ksicht spíš budil děs a lítost, než nějaké ocenění jejího výkonu, Ben Affleck zas odehrál bez diskuze svou totálně nejzbytečnější roli a navíc doufám, že na sobě co nejrychleji zamaká, neboť tu má špekáček tak minimálně o dvacet kilo k dobru a ani na něj už nebyl zrovna příjemný pohled a Willem Dafoe přehrává sice často a rád, ale i on se tu rozhodl podpořit své kolegy v podprůměrných výkonech a přehrává tak ještě o dost více, než kdy jindy. A jelikož pozitiva se zde zkrátka nevyskytují, nemám tak skutečně na vybranou, dát tomu nejryzejší Odpad!, protože se prostě jedná o vážně gigantickou, zoufalou a zbytečnou sračku!!! ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Nechápem ako sa tento film mohol tak rozpadnúť. "The Last Thing He Wanted" je podľa mňa absolútny chaos. Nemám šajnu čo sa vo filme deje, nechápem jednotlivým situáciám, do ktorých sa Elena dostáva a je to dokopy prechádzanie z miesta na miesto a tápam v tom. Nemám šajnu čo sa deje, film pôsobí ako keby nevedel čo chce vlastne reálne urobiť. Stačí len aby to pôsobilo, že je inteligentný a zaujímavý. A tak strieľa doslova hrach na stenu a čaká či sa niečo uchytí. A väčšinou sa teda toho moc neuchytilo. Úvod je kopec politiky, ktorá je tam priam až na úkor príbehu. Príbeh ako taký je obrovský zmätok. Potom sú tu postavy, ktoré dokopy ani nemáme šancu moc spoznať. Ben Affleck je v tomto filme dokopy úplne zbytočný. Mohol ho hrať úplne ktokoľvek. Anne Hathaway je šikovná a podáva dobrý výkon, no má veľké problémy ten film vôbec niekam pretlačiť. Ten príbeh ju vyslovene blokuje. Miestami vo filme pôsobí ako keby niečo pochopila, no ja mám narozdiel od nej nad hlavou kopec otáznikov. Záver sa to s pomocou flashbackov snaží vysvetliť a ukázať ako to celé bolo "naozaj". Lenže ani s tými všetkými flashbackmi a monológmi, ktoré tam padnú som nepochopil nič. Dokázal som to ako tak chápať, kým jej neušlo lietadlo, ktorým priletela. Potom je to jeden neskutočný bordel, z ktorého som nebol schopný nájsť cestu von. Režijne to nie je veľmi zvládnuté, scenár je príliš komplikovaný a podľa mňa mizerne podaný. Cítim v tom všetkom potenciál na dobrý príbeh, no je zahrabaný v tom všetkom okolo. V podstate je to len obrovský zmätok všade naokolo. A nemyslím si, že stojí za to sa týmto filmom zdržovať. Netflix priniesol za posledné roky oveľa lepšie kúsky. Pozrite si radšej tie. Hodnotenie: C- ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ja som myšlienku a zmysel tohto filmu pochopil, no nečudujem sa ľuďom, ktorí nevedia, o čom to bolo, lebo je to natočené dosť zmätočne a nezáživne a aj ja som sa miestami úplne strácal. Dcéra-otec-pašovanie zbraní-špinavé politické hry... mohol to byť zaujímavý film, ak by sa to natočilo úplne inak. Oceniť ale musím masky, lebo Anne aj Ben vyzerajú fakt hrozne škaredo. To je asi jediná vec, ktorú si z tohto filmu zapamätám - Anne s otrasným červeným ksichtom. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

A o čom to vlastne bolo? Lebo ani Duch svätý by asi na toto nevedel odpovedať. Stále sa tu niečo rieši, všetci sa tvária múdro, sem-tam stoja, sem-tam sedia, kecajú a niečo akože dôležité stále rozoberajú. No čo to je ani divá sviňa nevie. Chýbala tomu hlava a samozrejme aj päta. Taká dejová linka o ničom, kde sa postavy len rozprávajú a kráčajú. Nuda, aleže korunovaná. A k tomu kopec politiky.... Na hranici odpadu.  20/100 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle stejnojmenného románu z roku 1996, který napsal Joan Didion. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno