Reklama

Reklama

Vzduchoplavci

  • Velká Británie The Aeronauts (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V roce 1862 se odvážná pilotka balonu Amelia Wrenová (Felicity Jonesová) spojila s průkopníkem meteorologie Jamesem Glaisherem (Eddie Redmayne), aby rozšířili lidské vědomosti o počasí a vylétli výš než kdokoli v dějinách. (Prime Video)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (60)

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

Trochu som preklikal dramatické scény a tie prebliky z nedostatku kyslíka, logicky nemohli hrať dôležitú rolu, to musí vedieť každý filmár. Mne kus vadia filmy, ktoré sa dejú v jednej izbe alebo v jednom aute či balóne. Toto mohlo byť oveľa dobrodružnejšie ako bolo. Ale tak z letu balónom sa okrem pádu (ktorý každý  človek musel vedieť, že nevyhnutne príde) nedá spraviť dráma. Mohli ukazovať radšej priebežne obrovské dopady ich na prvý pohľad bezvýznamných objavov. Také flashforwardy a nie flashbacky by boli oveľa lepšie. Mám pocit, že táto téma bola vybratá len aby sa zase pretlačila ženská hrdinka do filmu. Pretože scenárista na nič iné očividne nemyslel a slepo v záujme spraviť film o super žene spravil napiču film o žene priekopníčke....Takto jej viac ublížil ako pomohol :/. A ten herec ozaj vyzerá ako keby bol slepý, to je hrozne netalentovaný exemplár. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V roce 1862 pilotka horkovzdušného balónu Amelia Wren (Felicity Jones) vyrazila s průkopníkem meteorologie Jamesem Glaisherem (Eddie Redmayne) za posunutím vědomostí lidstva ohledně počasí a vystoupali výše než kdokoli v té době. Čelili fyzickým a emocionálním výzvám. Tématem filmu , který sám do velkých výšek nevystoupá je nezávislost. Ale už jen výstup dvou zajímavých a soucitných přátel je fascinující. Zvlášť když je to založeno na skutečné události. Ale milostná chemie mezi nima nějak moc nefungovala. Film nám sděluje , že máme být stateční a vytrvalí. Tento subžánr směr lidského dramatu a menšího dobrodružství někdy zafunguje a někdy ne. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Príjemná jednohubka so sympatickým kastingom, kde dvaja hlavní herci síce hrajú klišé postavy, ale podobné mužsko-ženské vzťahy, ak sa dobre zahrajú, skoro vždy fungujú. A tu sú zahrané dobre. K tomu plno magických a poetických scén, zaujímavá a nečastá (a teda vcelku originálna) balónová zápletka a príjemná atmosféra, z ktorej cítite pokoru pred vedou, technikou, silou prírody a počasím. Flashbacky sú trochu nudné, ale zas prehlbujú postavy. Občas tempo jemne upadá, ale dosť rýchlo zase chytí dych. S prižmúreným balónom 70%. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Film byl příjemný a krásně se koukalo na záběry z mraků. Trošku jsem čekal biografický snímek, ale tím tento film rozhodně nebyl. Je ostudné, že byla zcela vypuštěna postava Henryho Coxwella, která v reálu J. Glaishera zachránila a namísto něho byla obsazena fiktivní ženská role...F. Jones je úchvatné, ne že ne....ale jděte už do háje s tím umělým obsazováním žen a afroameričanů tam, kde nemají co dělat...ať už kvůli reáliím nebo talentu... ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film, inšpirovaný skutočnými udalosťami, ale kvôli jednému kľúčovému rozhodnutiu (za info vďaka užívateľovi Jirka_Šč – viz. zaujímavosti) postrácajúci autentickosť voči skutočnému príbehu. Rozhodnutie (scenárista, režisér, štúdio ?) z jednej strany je pochopiteľné (dvojica Felicity Jones / Eddie Redmayne sa už raz predviedla veľmi dobre), ale z druhej strany tým sa nezanedbateľne zmení základná koncepcia. Zo spomínanej dvojici teraz dominuje F. Jones, E. Redmayne herecky „pritvrdí“ až v poslednej časti filmu. Dynamika príbehu je solídna, scény v „oblakoch“ sú pôsobivé, ale svoju skutočnú krásnu ukážu až na veľkých plátnach. Vo svojom žánru solídna remeselná práca, nič viac a nič menej. Osobné hodnotenie: 72% (***) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Součástí soundtracku je i píseň „Home To You“ od Sigrid. (J.F.B.)
  • Vztah Amelie (Felicity Jones) s manželem je založen na vztahu Sophie Blanchard a jejího manžela Jeana-Pierra Blancharda. (p.a.douch)
  • Aeronaut, který s Jamesem Glaisherem 5. 9. 1862 let absolvoval a měl svým hrdinským činem zásluhu na úspěchu měření, nebyl ve skutečnosti ženou a jmenoval se Henry Coxwell. Jeho filmové nahrazení fiktivní ženskou hrdinkou bylo ze strany britských vědců kritizováno. Nicméně průběh letu je ve filmu popsán poměrně přesně. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama