Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (Cinemart)

(více)

Diskuze

Cooller

Cooller (hodnocení, recenze)

jednička mě moc nenadchla když se Krasinski nechal zabit tak se alespoň muže plně věnovat režii a třeba to dopadne lepe...

Gertrudo

Gertrudo (hodnocení, recenze)

Teaser bol fajn, trailer nic moc.

Variacia na walking dead, zli ludia, a mimozemstania budu len ako komparz.

Ani naznak vyuzitia zvuku proti mimozemstanom som nezachytil.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Lacike

Já proti současným filmům nic nemám, ale nesmí jejich tvůrci vymýšlet píčoviny jako jsou chodníčky z písku nebo vesničnaku, co nechá po ufo invazi zbouchnout. U toho umírám smíchy

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Lacike

mám ho rád jako vojáka v 13 hours, ale tvoje otázka mě rozesmála. taková jízlivá :)))

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ouwen

Heh, náročný, to bych u sebe nečekal :)

Jinak ten trailer na dvojku na tebe opravdu ani trochu nezapůsobil? 

na příspěvěk reagoval Ouwen

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ouwen

Jop, asi chápu :)

Lidé, kteří nedokážou akceptovat názor ostatních, začnou ponižovat vkus i samotného člověka.. ti jsou mor téhle databáze. Jsem rád, že se ještě najdou lidé, s kterými se jde bavit v pohodě a hlavně ukončit diskuzi v přátelském duchu. I přesto, že se během ní trochu rozohníme :)

na příspěvěk reagoval Ouwen, Lacike

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

tak a doufám že už chápeš, proč u mě nic z toho co vyzdvihuješ nefungovalo. Myslím, že jsem to vysvětlil do podrobna, jak si žádal. 

Jinak hele kámo, aby bylo jasno, ty si to možná myslíš, ale já se s váma na csfd nebavím kvůli tomu abych někoho přesvědčil, nebo naopak. Bavím se, protože mě to baví a chci. Nepotřebuju se shodnout s každým, aby to pro mě mělo smysl ;-)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ouwen

Ok, tak jsem tě jen špatně pochopil. 

Stále si nicméně myslím, že mnoho z těch hloupostí zas takové hlouposti nebyly (to že existuje alternativní, lepší možnost neznamená, že ji postava musí využít - to je právě realističtější přístup k lidem a jejich chování). Každopádně pár děr ten film má, hlavně v druhé polovině, ale to mi prostě zážitek až tak nezkazilo. Skvělá režie, skvělá atmosféra, skvělí herci, docela originální nápad a premisa. 

na příspěvěk reagoval Ouwen, vegetol.mp

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

To jsem tu někde řekl? Pokud je to totiž pravda, tak se na žádnej film nikdy nepodívám znovu, např. escape from LA jsem viděl asi 160x a už vím co se stane. 

Pokud je ale film který jsem předtím neviděl předvídatelný a NIKDE mě nevyděsí, obzvlášt když je to horor a jsem otrávený tím, tak si to fakt užít nemohu. Jinak mortal kombat například též neměl žádný děj a užil jsem si to. Nebo první raid. :)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ouwen

Opravdu si nedokážeš užít žádný film s jednoduchým dějem? Když stále opakuješ že když je něco předvídatelné, je to automaticky špatné? To myslíš vážně? 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Ano, já to nenávidím, to je pravda. Protože se film ze mě snaží dělat totálního debila. Já nevím, jak ti to jinak vypsat - pokud jsem předvídal téměř celý film, tak to i pro mě znamená, že režie, scénář a atmosféra nefungují. Charaktery taky ne. Takže zde máme pěknou kameru. Ne, to taky fungovat nebude.

Pro mě největší horor Texaský Masakr z 74 kvůli tomu, jak chatrně ten film vypadá. Není tam krev, žádný gore, žádný lekačky. Ale bylo mi odporně od žaludku to sledovat. Ty kanibaly, ty psychopaty tam. Tu zchátralou kameru a ještě to bylo podepřený nepříjemnýma podmínkama, během kterých se to točilo. Bylo mi nepříjemné to sledovat, jak nekomfortně to vypadá. Tohle jsou pocity co u mě Quiet Place v absolutně žádné scéně nevyvolal. 

 

Jinak scéna s hřebíkem, scéna s autíčkem, bateriemi, scéna jak jdou tou cestou a co se stane tomu nejmladšímu, to že je znovu těhotná v takovým světě, to že armáda nepřijde na to, na co přijde 12tiletá holka, to že se fotr obětuje, když jsou MONSTRA SLEPÁ, mohl udělat hluk tou zbraní a jít pro své dítě a dát se na útěk, já během sledování filmu viděl TUNU alternativních možností.

Ale povím ti tohle: důvod proč postavy vykonávají stupidní rozhodnutí v tom filmu je ten, aby se ten děj násilně a nuceně pohnul. Bez toho by nebylo žádné drama a jen by si sledoval neustálé ticho. Ale bylo by to víc realistický, než že postavy vykonávají vyloženě hlouposti. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ouwen

Ten nechutný počet nelogických bullshitů bych rád viděl. Protože by mě zajímalo, zda to jsou opravdu kraviny nebo totální hnidopišství, případně nepochopení a přehnané nároky na racionalitu postav.

Každopádně ať už byl scénář jakkoliv zlý, je to ten jeden detail.. resp. přesněji řečeno jeden z komponentů filmu. A já obyčejně hodnotím film na základě všech - režie, hudba, způsob vyprávění, tempo, atmosféra, herecké výkony, kompozice scén a práce kamery, střih... A proto můj názor je, že tenhle film si odpad určitě nezaslouží. I kdybych byl extra kritický kvůli scénáři, min. jednu hvězdu dám. V tomto případě možná i dvě (cca 4/10). Odpad je vyhrazen odpadu, něčemu co člověk může opravdu nenávidět (Asylum filmy, telenovely, Soukupův Premiér :D). Můj názor. 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Tebe zajímá přesnější vysvětlení, když ti zde ten scénář rozebírám na kusy a ty mi na oplátku dáváš ani né poloviční. Máš můj komentář, který ti ještě rozvětvuji. Ale našel jsem tohlecto;

" also dislike people saying you are nitpicking for trying to think during this movie. A Quiet Place only works because of its premise and internal logic. When characters consistently break that logic and their rules, why should I stay invested?"

 

přesně tak. Ten scénář a film jde proti sobě naprosto ve všem a NARUŠUJE to celou atmosféru. Tohle je nejpřesnější vysvětlení. A Pomo....kámo, já sleduju film se svýma smyslama. Jinak na základě jednoho z těch detailů? Podle mě si musíš dělat srandu, protože ta logika filmu se demoluje a kroutí PO CELOU DOBU. Já kritizuju scénář, který je natlakován až nechutným počtem nelogických bullshitů.

A omezené škatulky... omezeně se chová ona,když vidí že její máma trpí. Řval jsem na obrazovku tehdy "je těhotná tak jí koukej pomoct". To je úplně jedno, zda se cítí méněcená. To neobhajuje její stupidní chování a ty rodiče se ještě s ní snaží vyjít a vysvětlovat jí všechno. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ouwen

Ne každý dítě zapadá do tvé dost omezené škatulky. Některé jsou prostě složité, zvlášť pod takovým psychickým tlakem, navíc zřejmě měla pocity méněcennosti kvůli svému postižení a bála se, že ji otec kvůli tomu, co způsobila, přestal mít rád. 

No to je jedno, stejně je diskuze bezcílná, nikdo nepřesvědčí toho druhého. Jen mi přijde hloupý chtít aby scénář působil realisticky a pak se stěžovat když se všichni nechovají stoprocentně logicky - to reálné opravdu není. 

A taky nesouhlasím s přístupem k hodnocení, kdy se sleduje každý detail (to je v pořádku), ale pak jen na základě jednoho z těch detailů, který se nepovedl, se dá odpad. A vše ostatní nemá žádnou váhu. Teď jsem si četl komentář Poma, který vyznívá zcela kriticky, prakticky jako ten tvůj.. a jaké dal hodnocení? 3/5. 

Ale samozřejmě to je vše, co můžu dělat, nesouhlasit. Nechci nic vnucovat, ale zajímalo by mě přesnější vysvětlení.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Ja mam s jednotkou rovnaky problem ako Ouwen. Logika toho sveta nefunguje a neustale si menia pravidla podla toho ako sa im to v jednotlivych scenach hodi. Tym padom pre mna vôbec nefunguje atmosfera a postavy sa spravaju casto rovnako hlupo ako tvorcovia filmu. Ale dvojku si rozhodne pustim. Vyzera to na dalsiu dobru komediu.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Takže si myslíš, že ten mladší kluk kdyby prohrál, tak by i vystřílel tu rodinu a podpálil barák? Ona prohrála v tý hře nad ním a rozhodla se podpálit barák. To není racionální chování, to je totálně vymletý. 

Ona nebyla šestiletá holka, kompletně rezignovala vůči úkonům, co jí rodiče dávají. Matka je těhotná a prosí jí o pomoc a ona jí posílá do prdele, protože fotr chce LOGICKY naučit svého syna jak se chovat v kritických situacích, kdyby se jemu něco stalo. To mladší dítě mělo větší rozum, než ta holka....ale pozor, ona je dítě :D

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ouwen

Možná ne vždy sympatická, ale lidé se nechovají vždy racionálně, nemluvě o lidech v takovéto situaci.. a po takovém traumatu. 

 

A počkat, nebyla ona náhodou navíc dítě? :-O Wow, to by teprve bylo realistické, kdyby se chovala jako členka NAVY SEAL.

na příspěvěk reagoval Ouwen

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama