Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 7

Recenze (597)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Skoro stejně jednoduché a přímočaré, jen s výživnějšími a více over-the-top momenty, které jedničce povětšinou chyběly a nebo se nesly v trochu jiném, více komorním duchu. Některé věci jsou zajímavě vyobrazené (ostrov, přístavní vyvrhlové), ale trestuhodně opomenuté je jakékoliv vysvětlení "kde, jak, proč". Stejně tak se vlastně nedozvíme nic o emzácích. Je to zase jenom survival s rodinnými hodnotami. Avšak velmi suverénně natočené s několika senzačními kamerovými prostocviky bez střihu, které to přece jen strhávají směrem vzhůru. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Režie neskutečně tlačí na pilu v napínavosti scén, jakoby servírovala průlomové žánrové události. Přitom ale neservíruje nic objevné (kromě původního nápadu se ztlumováním zvuku u hluchoněmé holčičky) a spíše se inspiruje jinde (kameramanská exhibice ve skvělém úvodu a lá Spielbergova Válka světů). Hlavním problémem filmu je ovšem ještě větší kontrast mezi skvělým vizuálním provedením a pitomostí scénáře, než v jedničce. Filmu chybí základní chytrost a selská logika zkušených, komplexně přemýšlejících scénáristů. A režijním boostování napětí zajímavým vizuálem v obklopení toliké hlouposti se jeho tvůrci (nevědomky) přiznávají k vlastní krátkozraké tvůrčí rádoby sofistikovanosti, která je místy takřka k smíchu. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že ještě lepší než jednička. Děti pořád blbnou, samozřejmě, ale jinak se Krasinski dokázal vyvarovat nějakých zásadních logických přešlapů a znovu mě udržel v solidním napětí. I ty zhruba čtyři lekačky na mě perfektně fungovaly. Úplně nejvíc ovšem cením, jak tentokrát dosyta dává na odiv bystrosluchýho mimozemskýho nepřítele (se kterým bych si však přál v příštím pokračování nadobro skoncovat, protože v nejlepším se má zavčasu přestat). ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, jen tak trochu zbytečné. Návrat do světa Tichého místa nebyl nijak nutný, což je vidět na jeho pokračování, které bohužel nemá mnoho es v rukávu. S emzáky se bojuje stejně jako v jedničce, propracovaný sound design stojí na přechodech mezi riskantními ruchy a tichým světem hluché dívky Regan stejně jako v jedničce a takhle bychom mohli ještě chvíli pokračovat. Dokonce ani rozšíření světa mimo ústřední rodinu nepřináší mnoho objevného, naopak se vtírá pocit, že scenáristi jeli na volnoběh – v akčních a hororových scénách proto film docela sviští, ale když se zastaví, tak vlastně nemá co vysvětlovat. Zvukové hrátky a sympatické obsazení z jedničky už nikoho nepřekvapí, a tak potěší hlavně umírněná stopáž, jež podtrhuje hlavní dojem: druhé Tiché místo je neurážející, ale nic nového nepřinášející epizodkou ze světa, který se už vyčerpal. Více zde. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jakožto nejlepší uživatel této databáze musím konstatovat, že ani druhý díl mě nikterak nechytil za kulky. Za největší kámen úrazu považuji naprosto nudně napsané ústřední postavy, kterým prostě nemáte chuť fandit. Film je koukatelný výhradně během akčních pasáží, kdy umí moc hezky pracovat se zvukem a tichem. Jinak je celý děj vykrádačka všeho možného a jako celek prakticky nefunguje a bránil mi držet u něj svoji pozornost. Vyloženě dobrý byl pouze úvod, který pojednával o tom, jak se krvežízniví obyvatelé z hlubin vůbec dostali na naši malebnou planetu. [30 %] ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Chlapec, který byl vysvobozen z pasti, která mu rozdrtila nohu, v dalších záběrech normálně běží. (PROCESOR)
  • Z důvodu celosvětové koronavirové pandemie byla zrušena celosvětová premiéra filmu, která byla plánována na březen 2020. (Duoscop)

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama