Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (231)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní a zároveň originální nezávislý film. Je těžké o něm napsat něco bez spoileru. Jako mnoho dalších polemizuje nad myšlenkou, jak by asi náš svět vypadal, kdyby v něm žili lidé se schopnostmi. Chovali by se k nim ostatní hezky nebo spíš naopak? Příběh se zaměřuje na otce, který se se svou dcerou skrývá před okolním světem. Snaží se ji chránit, ale zároveň jí dost věcí tají. Je tedy pouze otázka času, než se malá Chloe bude chtít podívat ven. "Nejsem zrůda!" ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Tak skvěle to mělo našlápnuto a taková kravina z toho nakonec vypadla. Bohužel se vůbec nemůžu ztotožnit s názory většiny uživatelů. Film bych rozdělil na tři třetiny - ta první je naprosto geniální a atmosférická, jedna psycho scéna střídá druhou a člověk absolutně nemá tušení, co se tam proboha bude dít a už vůbec nemůže odhadnout, kdo je tady ten dobrý a ten zlý. Upřímně, kdyby se ten film udržel na stejné kvalitě, tak dám 5* bez váhání a tenhle film oslavuji jako jeden z nejlepších vůbec. Dokonce bych to tou atmosférou přirovnal k Babadookovi, který na mě zapůsobil fakt hodně (naštěstí mě ale nezklamal). Pak přišla druhá třetina, kdy už začíná být jasné, o co půjde (pokud zapnete mozek, tak vám to začne docházet od scény na hřišti, pak už jenom sbíráte doplňující informace) a i když mě to vysvětlení bůhvíjak nepotěšilo, přesto jsem byl zvědavý, jak to tvůrci promyslí dál a pořád to mělo tu atmosféru, ačkoli ve srovnání s první třetinou je dost slabá. A pak bum, třetí třetina, která mě leda tak naštvala. Něco vůbec nevysvětlila - SPOILERY Odkud mají ty své schopnosti? Kde je získali? Kdy a kde to celé začalo? Když vidíme, že ti Podivní mají city a evidentně nejsou tak zlí, proč tedy totálně zničili celý Dallas? A co se těch jejich schopností týče, není vůbec určené, jak moc je můžou používat a v jaké míře. Jo, a to mě přivádí k další věci - proč tomu jejímu otci nikdy nekrvácelo z očí, když používal svoje schopnosti? Nejvíc mě na to filmu ale štve to, že z toho vypadla historka o světu nebezpečných superhrdinech/superpadouších (ono fakt vůbec není jasné, co vlastně jsou zač) a se tam už vůbec nehodilo. Navíc sympatie k postavě té malé holky mi celou dobu neuvěřitelně skákaly, chvíli mi byla sympatická a chvíli bych ji nejradši zabil - nakonec bych se ale asi přiklonil k tomu druhému, ona se někde zhruba v půlce filmu stane strašně nesympatickou, hlavně když chvíli má svého otce strašně ráda a po chvilce se ho pokusí zabít. KONEC SPOILERŮ. A to to ze začátku vypadalo tak nadějně... No nic, zázrak se nekoná. Jo, btw, hraje tady Bruce Dern a docela dobře. 3* ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Podobné sklamanie ako u filmu Tiché miesto len s tým rozdielom, že tento film nie je aspoň pre hluchonemých a sú tu normálne aj dialógy. Aj keď väčšinou s odporným starcom pripomínajúcim vzorového pedofila. Na druhej strane ten záver ma odrovnal, ale výrazne v negatívnom zmysle. Čistá blbina, z ktorej sa zo sľubného začiatku stane debilné sci fi. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem šel naslepo, bez zkouknutí trailerů, s nicneříkajícím popiskem a čistě jen na základě kladných hodnocení. Zpočátku psychologické drama, které místy nedává smysl, ale když divák obětuje 30 minut nechápání, tak zbytek filmu do sebe celý zacvakne a film se z psychologického "One house" filmu změní v luxusní scifi řežbu, která od poloviny až do finále graduje a bombarduje všechno ve filmu doteď vytvořené. Vizuálně perfektní, schopnosti Freaks jsou promyšlené a nápadité a samotný koncept filmu, kdy podivní žijou tajně mezi normálními mě taky zaujal. Stopáž tak akorát, filmařsky i herecky kvalitně zpracované a ačkoliv to má průměrnější zakončení, tak jsou Freaks příjemným, inovujícím a originálním scifi překvápkem. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Díky festivalu FutureGate jsme mohli vidět tento film jako první lidi v ČR s dost velkým předstihem a ještě k tomu s úvodním pozdravem od jednoho z režisérů, palec hore. Moc se mi to líbilo, je to opravdu originální a záhadné, minimalistické, alespoň první půlka. Ke konci to naprosto perfektně vygraduje, nečekal jsem takovou pecku. Vůbec bych se nezlobil, pokud budou pokračovat v rámci naznačovaného seriálu [Kino Lucerna, FutureGateFestival 2019] ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama