Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Recenze (943)

departed 

všechny recenze uživatele

Hravá detektivka, která se mi svým svižným vyprávěním, skvělým castingem a chytrým scénářem vryla pod kůži a ještě k tomu utekla jak voda. Nestačil jsem zírat, že jsem plně zažranej do děje a v momentě, kdy jsem začal poodhalovat všechny clues a byl plně nažhavenej, tak byl najednou konec. Skvělý tempo, příjemný zasazení a uspokojivý rozuzlení. Jo, tohle mi sedlo. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Inspirace detektivkami Agathy Christie je nabíledni. Dům s historií, skoro panské sídlo, široká rodina s ne úplně čistými vztahy a mladinká ošetřovatelka, která se stará o bohatého starce. Klasický interiér, jak ho známe z Christiiných detektivek, má ale něco navíc – velkou kruhovou dekoraci poskládanou z nožů. Jestli nože odkazují na profesi majitele domu, významného spisovatele detektivek, toho času už hodně nemocného, nebo mají-li také jiný význam, se divák dozví až na konec – že prostě není všechno takové, jak to ve skutečnosti vypadá. Skvělé herecké výkony, podmanivá scéna, dobře vypointovaná zápletka. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Hvězdné obsazení, z kterého asi nejvíce vyčnívá de Armas a Craig. Vraha jsem sice netrefil, ale nějak mi to bylo i jedno. To (ne)prohození léků jsem čekal. Nebylo to špatné, ale že bych si z toho sedl na zadek? Tak to vůbec. Pokračování dám určitě šanci. ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Kvalitní detektivka klasického střihu. Žádné psycho ani sériové vraždy, stačí jeden nebožtík a promyšlená zápletka. Skvělí herci a trochu humoru na závěr. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Ultravtipná a originální pocta všem tradičním "whodunnit detektivkám" ve staronovém stylu. Již upoutávky slibovaly výjimečnou událost, Rian Johnson je ovšem všechny pokořil! Tolik nápadů, lahůdkových dialogů (EAT SHIT!) a vychytralých twistů tu dlouho (nebo snad nikdy?) nebylo. A taková plejáda prvotřídních herců v čele s brilantním Craigem taky ne. Že by tu snad něco byť jen trochu srovnatelného s Knives Out nikdy nebylo? … 100% ()

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Velmi dlouhé, fakt velmi, dost pomalé, dost nudné, místy zajímavé, převážně ne. Spousta keců. Dívatelné s častým přetáčením. (37%) ()

Joedas 

všechny recenze uživatele

Asi by to bylo lepší, kdyby se na člověka ze všech stran nehrnulo, jak úžasná detektivka to je. Je to fajnová odlehčená podívaná dávající vzpomenout na kouzlo Poirota. Navíc je na tom znát, že si to všichni zúčastnění užili. Ale řeči o filmu roku nebo nějaký budoucí klasice jsou dle mýho dost přes čáru. Lidi, co tenhle žánr mají v lásce, a co na to půjdou se střízlivým očekáváním, to ale nemůže zklamat. Velkou radost mi navíc dělá (a promítá se to i do výslednýho hodnocení) fakt, že v týhle době, který dominujou obrovský série se všema sequelama, prequelama a spinoffama, se podaří jednomu člověku realizovat takhle osobní a originální projekt a protlačit ho na velký plátna do nejširší distribuce. ()

lake-lake 

všechny recenze uživatele

I am Blanc, Benoit Blanc. Kouzelně vtipná variace na tvorbu první dámy zločinu. Staromilská, ale zároveň aktuální. Kdo má proboha sílu rozlišovat všechny ty jihoamerické země nebo poznat, který nůž je pravý, a který atrapa. Výsledkem je, že divoch z pralesa tady zdomácní a drze si osvojí naše staré dobré zásady: můj dům - moje pravidla - moje kafe ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Sam režiser tohto filmu R.Johnson označil svoj film ako poctu spisovatelke Agathe Christie a rozhodne sa nema za čo hanbit.Film poteši nie len cinefilov,ale aj všeobecne publikum,sarkastickych dospievajucich ale aj staršie dospele publikum.Obsadenie je tiež vynikajuce,D.Craig si svojho detektiva uživa a vyborna je aj očarujucu Ana de Armas.Filmu nechyba ani moderny politicky komentar,pristahovalestvo,politicky extremizmus,socialna nerovnost sa dostavaju do centra pozornosti.Napriek tomu,že sa objavuje všetky tieto temy,Jonshon remeselne predstavuje najpripustnejši a najzabavnejši film svojej kariery. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky žánru asi nic výjimečného. Pro mě příjemná změna v aktuální nabídce kin. Staromilských kriminálek se už moc nevidí. Tato naštěstí kromě závanu starších časů nabízí i povedenou hru s divákem a jeho očekáváními, trochu humoru nebo skvělou hereckou partu. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Já vím, že je to trošku jiný žánr, ale tenhle film mě prostě připomínal krvavou nevěstu. Tam taky nechutná zbohatlická rodina "vykořisťovala" normální holku. Stejně jako v krvavé nevěstě jsou záporáci fakt nechutní a naopak klaďaska v podobě Ana de Armes sympaťačka. Herecké obsazení je fakt skvělé, Daniel Craig, s Chris Evans a právě Ana de Armas to zahráli naprosto skvěle. Film je i docela nepředvídatelný, což je u podobného žánru docela žádoucí. Prostě paráda a mohu doporučit všemi deseti, pokud bude i zbytek roku takhle filmově kvalitní tak se máme na co těšit. 90% ()

Coliseum 

všechny recenze uživatele

Ansámbl je teda našlapanej po okraj, satira je nepopiratelná a často vykoukne, nikdy by mě nenapadlo, že mě rozseká Craig, jehož parodování graduje strmě, ale nějak sem to čekal... víc zamotanější, asi vtipnější a snad tajemnější? ()

0verseer 

všechny recenze uživatele

”It's a weird case from the start. A case with a hole in the center. A donut.” Svižná a dobre zahraná detektívka doplnená nutnou dávkou humoru. Odhalenie “vraha” príde hneď na začiatku, aby sa celý sled udalostí v závere prevrátil na ruby. Netreba čakať nič geniálne, väčšie napätie v podstate absentovalo, napriek tomu však ide o slušnú filmarinu... ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Ano! Po všech těch hype ohlasech jsem se bál, že budu zklamán, ale opak je pravdou. Naprostý filmový zážitek, dokonalost v každém záběru, herecky absolutně bravurní, a tak zatraceně dobře napsané! Tohle by měl vidět každý, opravdu doporučuji. První TOP film roku 2020. ()

kubas369 

všechny recenze uživatele

Tvl tak fakt nevím, potom co předvedl za scenaristický peklo ve star wars vyšvihne Johnson tento bonbónek, který je po všech stránkách na daný žánr v naprostým topu. A já se musím omluvit za to, že jsem po sw8 psal o Johnsonovi jako o patlalovi. Tímto filmem si u mě získal respekt. ()

estik97 

všechny recenze uživatele

Ze startu se mi to strašně táhlo, ale pak už to bylo v pohodě. Myslím si, že zahradníka museli vědět všichni od začátku, protože to bylo až moc okaté, ale i tak mi to vlastně nevadilo. Pár věcí předvídatelných, ale jinak fajn podívaná :-) až teda na ten Craigův přízvuk, z toho jsem neskutečně rostla.. :-D ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Když mi bylo řečeno, že tohle bude pocta detektivkám Agathy Christie, tak jsem určitě neočekával pravděpodobně nejoriginálnější detektivku, kterou jsem měl možnost vidět. Předně důležitou věcí je, že hlavní postava zde nefiguruje detektiv Bel Blanc, ale jeden z podezřelých. Nebudu spoilerovat ale celé se to několikrát převrátí na ruby a je to tak zapeklité a zamotané, ale vše nakonec do sebe krásně zapadne a já musím prostě nad tímhle tleskat. Ruin Johnson obrátil moje očekávání v tom nejlepším slova smyslu a trochu lituji po Rise of Skywalker o to více, že tu trilogii Star Wars pravděpodobně nikdy neuvidíme. Každopádně jeho kariéru budu sledovat s tím největším zájmem. ()

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama