Reklama

Reklama

Na nože

  • USA Knives Out (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Satirická krimi komedie Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Svérázný detektiv Daniel Craig pojme řešení případu po svém a vyšetřování každého člena této excentrické rodiny se ukáže býti složitější, než se zpočátku zdálo. V napínavém detektivním příběhu, v duchu nejlepší tradice Agathy Christie, rozehrají herecký koncert Chris “Captain America” Evans, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, a Don Johnson. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (20)

Trailer 10

Recenze (945)

Toren 

všechny recenze uživatele

9/10. Svěží, nápaditý a hlavně děsně cool. Johnson dokazuje, že pokud jde o originální námět, tak si plave jak ryba ve vodě. Scénář hraje s diváky hru kočky s myší, přetáčí a kombinuje zvraty, které ale nikdy nepůsobí z ranku WTF, nýbrž vás těší a umí strhnout. Pořád to odsýpá a neustále překvapuje - a to přesto, že vám jsou postupně odhalovány karty. Casting je dokonalý a neexistuje tu slabší článek. Naopak u většiny vnímáte, jak neskutečným způsobem si svou roli užívají. Připočítejte si precizní řemeslo a máme tu jednu z nejlepších věcí, kterou si z kraje roku můžete dát v kině. Velká pecka. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Inteligentná komédia so scenárom, obsadením a réžiou, ktorá pohladká filmové zmysly. A ajkeď sa príbeh ku koncu trošku zúži, čo je u podobných detektívkach bežné, Knives Out je film, ktorý nemá čím uraziť, a tiež si ho ale nepustíte každý rok znovu. Taká čéesefdácky rudá, osemdesiat percentná záležitosť. Ps: Je radosť vidieť Craiga, jak si herecky svoju rolu užíva - a je vidieť, že je oborovo širokospektrálny. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Polovinu filmu jsem si říkal, co to je za pokřivenou whodunit detektivku, když se poměrně brzy dozvíme, kdo je oním vrahem. Samozřejmě bylo toto mé myšlení citelně pokřiveno všemožnými rozbory a recenzemi filmu, navíc znásobené časovým odstupem, se kterým jsem se k snímku dostal já. Ale skutečně musím jen konstatovat zjevné, že Rian Johnson je génius (ať si "fanoušci" SW říkají co chtějí) a s jeho vysněným scénářem, který se tak dlouho chystal zrealizovat, si skutečně vyhrál a jistě se mu podařilo zmást nejednoho diváka. Obecně tomuto subžánru příliš neholduji, nejsem nikterak nadšený z neustálého dřenění tvorby Agathy Christie, ovšem tyto dobovky mě zajímají, pokud půjde o dobré filmy. S Branaghovými kousky Knives out spojuje široké, vesměs hvězdné, obsazení, kterému pochopitelně šéfuje až překvapivě výstřední Daniel Craig (nezvykle mimo Bonda v obleku) a díky mým osobním sympatiím Chris Evans (jež jsem si z počátku myslel, že tu bude málo, posléze má groteskní scény z trailerů, ale...) a zbytek jsou známá jména na plakáty, jež si to své potřebné odehrají. Vzhledem k potvrzenému sequelu bude mít Kenneth Branagh co dělat aby dohnal kvality, jež pozbyl v Orient Expresu...8,5/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dozorující Agatha Christie zprvu tímto detektivním dílem byla vskutku uchvácena a nepotřebovala ani mast na vaginální suchost. Postupem času ji ale stejně přemohl spánek. Dvouhodinovou stopáž tahle staromilsky uchopená detektivka o záhadném skonu jednoho zámožného spisovatele detektivek neustojí. Režisér a scenárista v jedné osobě Rian Johnson na scénu vrhne přehršel pozůstalých, respektive hádavý rodinný klan, co vede při o dědictví, hodnou ošetřovatelku Anu de Armas, která po sobě zametá stopy, a 99 procent děje situuje na venkovské rodinné sídlo, kde celou záhadu rozmotává tentokrát nebondovsky disponovaný Daniel Craig. Divákům je vsugerována jistota, že od začátku ví, na čem jsou. Senior si pár hodin po půlnoci a po oslavě požehnaných půlkulatin vzal život tím, že si podřízl hrdlo, když po záměně ampulek s jeho léčivy mu byla ošetřovatelkou omylem vpravena do žil větší dávka než je přípustné. Podříznutí krku v pětaosmdesáti je dost absurdní i extrémní řešení dané situace. A moc neobstojí fakt, že seniorovi zbývalo jen asi deset minut života, každý by tu záchranku přece jen přivolal. Dobrá tedy, bez této výchozí situace bychom neměli detektivní zápletku. Následně jsme většinu času svědky, kterak Ana de Armas před policií likviduje veškeré stopy, které by na ni vrhly stín podezření. Spisovatel si to tak přál, jelikož se jednalo o jeho oblíbenou ošetřovatelku, takže ji ještě před skonem instruoval, jak se má zachovat v rámci zisku neprůstřelného alibi. A když ošetřovatelka lže, tak zvrací. To mě bavilo a zajímalo, jak se film bude dál vyvíjet a posouvat. Pak se do celé záležitosti angažoval Chris Evans, floutek z rodinného klanu, který měl podezřele eminentní zájem pomoci nebohé ošetřovatelce svého dědy. A od té doby vše dobré a svěží z filmu vyprchalo. Ani tak nevadilo, že mladík má zjevně na celé údajné sebevraždě významný podíl, dost vadilo natahování celého filmu a nastalá jednotvárnost až nudnost. Ty průtahy fakt nebavily. Craig fajn, Ana de Armas taky prošla, rodinný klan byl samý nesnesitelný afekt, ovšem herecky velmi pestrý (Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Toni Collette, Michael Shannon, Katherine Langford a Jaeden Martell. A celé pojetí nemělo daleko do tragikomické divadelní hry, která si svoji originální svěžest neudrží a postupem času uspí. 6/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Napodruhé rozhodně lepší. Když už jsem nečekal, že mě odhalení překvapí (to se filmu nepovedlo ani minule a stále trvám na tom, že to je až moc okaté), mohl jsem více užít všechny herecké výkony, bavit se tím ohňostrojem lží a vědoucím úsměvem Daniela Craiga, jehož Blanc všechno trpělivě poslouchá a čeká, kdo a co mu asi zalže příště. Na společnou scénu Any de Armas a Christophera Plummera bych se mohl dívat pořád dokola, v té je naprosto všechno. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (49)

  • V závěru filmu je použita píseň „Sweet Virginia“ od skupiny Rolling Stones. (MartinS96)
  • Toni Collette (Joni Thrombey) si sama vybrala píseň „Roxy Music More Than This“, na kterou její postava na začátku filmu tančí. (lyukassza)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

Ana de Armas v romantice s Chrisem Evansem

03.12.2021

Místo kolegů z marvelovek se v romantické komedii od streamovací služby Apple TV+ sejdou kolegové z detektivky Na nože. Snímek Ghosted režiséra Dextera Fletchera (Rocketman, Bohemian Rhapsody)… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno