Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bylo jednou jedno království, kde každé ráno rozkvétaly krásné bílé růže a večer dostávaly barvu zapadajícího slunce. Jenže tam žila také princezna, která se odmítla provdat za zlého čaroděje, a ten zemi zaklel. Daleko odtud žil nebojácný dřevorubec Ondra, kterého otec poslal do světa, aby se naučil bát. Jeho společníkem se stane zlodějíček Ferko, který je však nejen zbabělý, ale také líný a prolhaný. Společně putují od vesnice k vesnici, a kde mohou, pomohou. Tu něco opraví, tam zase zbaví prokletí strašidelný mlýn. Ferko planými slovy, Ondra skutky. Od přemoženého čaroděje se Ondra dozví o osudu království bílých růží a rozhodne se zachránit krásnou princeznu, jejíž podobu spatřil v zakletém mlýně. (TV Nova)

(více)

Recenze (254)

Stocki 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších československých pohádek, která byla natočena před revolucí a jedna z posledních, která patří do zlatého fondu. Po ní už to totiž šlo s pohádkami jenom z kopce. Nebojsa rozhodně patří do červených hodnot, jelikož má úžasnou a také temnou, až strašidelnou atmosféru, klasický příběh o cestě do světa a hlavního hrdinu v podání Jána Kronera. Ondřej Vetchý v roli Ferka rovněž perlí a pobaví a maska Václava Knopa je lepší než u Freddyho Kruegera :-). Nemyslím si, že by se děti měly nějak moc bát, já se tedy jako malý bál u něčeho jiného. K dokonalosti už stačí zmínit jen výtečnou hudbu a krásné exteriéry i zbudované interiéry. Za mě 100 %. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Do 4* hodnocení se tahle pohádka dostala hlavně kvůli své úžasně temné a lehce hororové atmosféře. Škoda místy toho překombinovaného a zejména v postavě zakleté princezny trochu nejasného scénáře. Jedna z mála slovenských pohádek, které se mi líbí a jedna z posledních, které se mě líbily ve srovnání s tím, co přišlo po roce '90. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

No nebudu říkat, že jsem se kdysi docela nebál a vlastně i dneska to má celkem slušnou potemnělou atmosféru, kdy Nebojsa hraje karty s Nazghúly a následně se musí na třikrát prosekat přes final bosse, aby dostal main quest achievement v podobě princezny a zámku. Do Dračáku perfektní dobrodružství. 80% ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Znovu jsem zahlédl kousek této pohádky v televizi, zpracování je na té nejvyšší úrovni a je to jedna z těch, které mají tak temnou atmosféru, že si leckteré děcko bude zakrývat oči. Co mi do toho ale nikdy nesedělo byl Ferka (Ondřej Vetchý), který je tak líný a zbabělý, že si člověk říká, proč ho s sebou vůbec ten Nebojsa tahá. Jeho jméno, charakter a jeden dialog mi nasadil brouka do hlavy, jestli Ferka není náhodou představitel jisté menšiny. Hlavní padouch mi zase přišel, že je závislej na metanfetaminu. Tyhle postavy ovšem vynahrazuje drsnej Nebojsa, kterej sekerou dokáže přetnout nejenom špalek. :-)) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pěkná výpravná a poučná pohádka, jednoduchá, přímočará, se sympatickými postavami. Stejně jako GeusX konstatuji, že nejvíce pozornosti na sebe strhává postava Ondřeje Vetchého. Ostatně, nebýt jeho, byla by atmosféra pohádky možná až příliš temná a dusivá, dodnes si pamatuji, jak mě děsily scény z hostince. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Počas natáčania panovalo úmorné teplo. Ako je ale známe, ľudia z južnej Moravy sú mimoriadne pohostinní, a tak sa filmárom snažili útrapy spojené s horúčavou kompenzovať. Dobrá slivovica bola preto vždy k dispozícii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama