Reklama

Reklama

Operace kolibřík

  • Kanada The Hummingbird Project (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bratranci z New Yorku, Vincent (Jesse Eisenberg) a Anton (Alexander Skarsgård) jsou jedničkami na burze s cennými papíry. Jejich společný cíl? Vydělat miliony, aby si splnili společný sen. Mezi ně se ale postaví jejich nadřízená Eva Torres (Salma Hayek), která se nezastaví před ničím, jen aby tuto dvojici porazila v jejich vlastní hře. Nicméně Vincent ani Anton se nechtějí nechat porazit a tak se vydávají na cestu za vykoupením, které nenaleznou skrze peníze, ale díky rodinnému poutu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (50)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Co Operaci kolibřík nemohu určitě upřít, je skvělé obsazení a vážně zběsilé tempo. To první tedy až tak překvapivé nebylo, i když možná jsem neočekával až tak perfektního Alexandera Skarsgarda, jenž si tak trochu krade svým výkonem film sám pro sebe, nicméně onen zběsilý spád za překvapivý označit už musím, jelikož u takovéhoto typu filmu to není úplně zvykem, zde se zápletka ale skutečně řítila doslova lavinovitým spádem, a ocenit to musím o to víc, že se tak nestalo na úkor třeba právě příběhu, či nějakých zásadních informací, které by pak mohli narušili pochopitelnost, nebo smysluplnost celého filmu. Každopádně jsem ale přivítal i samotné ústřední téma, které bylo vážně netuctové a hlavně zajímavé, poměrně dost tu jsou popsány i všemožné obchodní praktiky, a to od těch nejúpřímnějších, až po ty nejšmejdovitější, prostě ten film je v opravdu mnoha ohledech poučný, a to navíc v poměrně zábavném obalu, o což víc pak to ,,nasávání,, všemožných informací bavilo. Závěr pak přinesl i nějaké ty emoce, chvílemi se tvůrcům podařilo docílit i působivého napětí a atmosféry, tudíž po tomto všem výše zmíněném by se mohlo zdát, že jde o skutečně výtečný film, jenže já tu musím zmínit jedno zásadní ALE, a to že i přesto všechno mě osobně to jednoduše nebavilo a důvod bych přiblížil asi k tomu, jako když člověk přijde do nádherné, luxusní restaurace, kde všechno šlape jak má, prostředí úžasné, personál dokonalý a když přinesou objednané jídlo na stůl, je to pastva pro oči, jenže hned po prvním soustu si uvědomí, že je vlastně vegan a ten rump steak vážně asi ze země nevyrostl. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ku koncu filmu je v lese jedna scéna, ktorá odhaľuje všetko, čo potrebujeme vedieť o Vincentovej ceste, kto je a ako celá táto operácia ovplyvnila jeho myslenie pomocou šikovných scén a jedinej opakovanej línií dialógu. Takže aj keď stimulácia filmu nemusí byť taká úhľadná, ako by mohla byť, stále to dokáže efektívne. Projekt Hummingbird zaujímavo kladie otázku o etike obchodovania a o tom, ako to ovplyvňuje robotnícku triedu v spodnej časti priečky. Neskôr sa pýta, či je zrýchlenie digitálneho sveta a našich spojení po celom svete krokom vpred pre ľudstvo, alebo nesprávnym skokom nesprávnym smerom. Otázky, ktoré sa kladú na publikum o tom, či by sa malo ľudstvu umožniť spracovať informácie tak rýchlo, zostupujú bratov Zaleskich do zúfalej paranoje, zatiaľ čo ich bývalý zamestnávateľ je stále chamtivejší. (Sexi Salma Hayek). Hoci sa Projekt Hummingbird snaží ísť ďalej, podarí sa mu chytiť publikum preskúmaním dvoch odhodlaných pracovníkov a zároveň im položí otázky, aby sa opýtali na technológiu, peniaze a rodinu. Vďaka dojímavej záverečnej scéne, ktorá všetko priťahuje späť k základom, je zrejmé, že tvorcovia filmu veria, že tráva nie je vždy zelenšia. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Názov evokuje nejakú vojensku akciu. Ale nie. Dva čávoci si raziu tunel naprieč USA pro optiku, aby mohli rýchlejšie robiť príkazy na burze a zarobiť ešte viac, jak do vtedy. Ale jasné, že sa im aj niečo posere, že po nich ide bývalá šéfka a že konkurencia nikdy nespí. Do toho ešte nejaký ten zdravotný problémik, vnútorny rozpor a otravná manželka, čo nedá pokoja. Rozumne dlhé, dobre zahraté a so zaujímavým dejom. 3 z 5 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

The Hummingbird Project alebo Projekt Kolibrík dáva dopredu vedieť, že tu dobrý film môžete očakávať naozaj len v malom. Dvaja chlapíci prídu so super geniálnym nápadom ako zbohatnúť a jeden z nich skapína. Dejovo to je veľmi únavné a záujem vzbudí občasne len bláznivý charakter Skarsgårda. Celkovo nudné predstavenie s nie zlými hereckými výkonmi neobohatila ani úmyselne šedivá Salma Hayek (samozrejme nejde o dcéru Zuzany Belohorcovej). ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nemívám podobné poznámky úplně často, ale pane bože, Salma Hayek má naprosto dokonalé tělo. Ani v bikinách a hadovi přes ramena nevypadala tak sexy jako v šedých business šatech s dlouhým rukávem a sukní do půlky lýtek. Další příjemné překvapení byl Alexander Skarsgard, konečně nějaký zajímavější přístup k postavě génius/autista. A samozřejmě největší příjemné překvapení bylo, jak moc se mi tenhle malý velký film líbil. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Vincent (Jesse Eisenberg) močí krev, neboť je stižen rakovinou žaludku. Krev v moči je příznakem mnoha jiných nádorových onemocnění, ale rakovina žaludku mezi ně nepatří. Může se tak stát jedině v posledním stadiu nemoci, kdy jsou již zasaženy další orgány. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)

Reklama

Reklama