Reklama

Reklama

Operace kolibřík

  • Kanada The Hummingbird Project (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bratranci z New Yorku, Vincent (Jesse Eisenberg) a Anton (Alexander Skarsgård) jsou jedničkami na burze s cennými papíry. Jejich společný cíl? Vydělat miliony, aby si splnili společný sen. Mezi ně se ale postaví jejich nadřízená Eva Torres (Salma Hayek), která se nezastaví před ničím, jen aby tuto dvojici porazila v jejich vlastní hře. Nicméně Vincent ani Anton se nechtějí nechat porazit a tak se vydávají na cestu za vykoupením, které nenaleznou skrze peníze, ale díky rodinnému poutu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (50)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Zajímavej námět konkurenčního boje o milisekundy v obsáhlém světě rychle proudícího businessu. Sexy drsná šéfová Salmička a mozkový podivín Saša Skarsgård, kterého jsem s pleší v první dobré hnedka nepoznal. Eisenberg tradičně zarputilý dosáhnout šíleného plánu propojit přes tisíc kilometrů vzdálené státy optickým kabelem rychlejším než cokoliv před ním za jakoukoliv cenu. Otevírá i etiku a dopad obchodu na nižší patra pyramidy. 65% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

The Hummingbird Project alebo Projekt Kolibrík dáva dopredu vedieť, že tu dobrý film môžete očakávať naozaj len v malom. Dvaja chlapíci prídu so super geniálnym nápadom ako zbohatnúť a jeden z nich skapína. Dejovo to je veľmi únavné a záujem vzbudí občasne len bláznivý charakter Skarsgårda. Celkovo nudné predstavenie s nie zlými hereckými výkonmi neobohatila ani úmyselne šedivá Salma Hayek (samozrejme nejde o dcéru Zuzany Belohorcovej). ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Trochu som sa obával, že to bude nudný ukecaný film z finančného prostredia. Nakoniec je ale film o tom, že sa pretekajú dve finančné firmy v tom, kto skôr vymyslí nejaký bazmek ako dostať informácie z bodu A do bodu B, aby sa mohli nabaliť na dopyte ľudí po nejakých akciách, ktoré tesne predtým kúpia lacnejšie a následne predajú drahšie. Jedna firma sa snaží prevŕtať cez celú krajinu a poklásť káble a druhá sa snaží vymyslieť ešte rýchlejší prenos cez antény. Ktorá z nich vyhrá? Keďže sa vlastne jedná o dve príživnícke firmy, tak som nemal chuť a dôvod fandiť ani jednej a len som sledoval aké problémy riešia firmy z pre mňa neznámej oblasti. Čo rozhodne nudné nie je, ale okrem toho vŕtania do zeme sa mohlo ísť do väčšej hĺbky ohľadom fungovania tých spoločností. Síce by to skončilo ako ten nezáživný ukecaný film z finančného prostredia na ktorý som sa netešil, ale aj táto téma sa dá podať strhujúco a napínavo. Takto je to len mierny nadpriemer o vŕtaní v zemi s finálnym dodatkom o tom, že nakoniec sú v živote dôležitejšie úplne iné veci. 6/10. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý scénář, nezajímavé postavy a nezajímavé rozuzlení. Tím vším pro mne byl snímek The Hummingbird Project, jenž poměrně zajímavě znějící látku přetvořil do zcela nudné a prázdné podívané, na kterou se pravděpodobně velmi rychle zapomene. Korunu tomuto koncertu podprůměrnosti nasazuje plešatý Alexander Skarsgård tancující v županu. Achjo. „I can make your life hell if I decide to.“ ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Jesse Eisenberg, ako syn ruských prisťahovalcov Vinnie, príde s neskutočne pokrokovým nápadom, ktorý by mu v momente pár sekúnd vyniesol obrovské prachy a položil samotný Wall Street na kolená. Osloví sponzora, dá dokopy partu, všetkých ukecá a ide sa na to. Nikdy by ma ani vo sne nenapadlo, že fim o nejakom kábli ťahajúcom sa cez pol Ameriky ma vtiahne do deja od samotného začiatku až po záverečné titulky. Avšak od piatej hviezdy ma bohužiaľ delí iba mdlý koniec, ktorý vyzerá, akoby bol celý film nakrútený podľa skutočných udalostí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Vincent (Jesse Eisenberg) močí krev, neboť je stižen rakovinou žaludku. Krev v moči je příznakem mnoha jiných nádorových onemocnění, ale rakovina žaludku mezi ně nepatří. Může se tak stát jedině v posledním stadiu nemoci, kdy jsou již zasaženy další orgány. (ČSFD)

Reklama

Reklama