Reklama

Reklama

Detektiv Chadwick Boseman dostane na starost případ hromadné vraždy policistů, které někdo zabil v jedné místní restauraci, jež sloužila jako úschovna drog. Aby pachatelé nemohli uniknout, nechá uzavřít všech 21 mostů vedoucích z Manhattanu. V průběhu vyšetřování nachází další stopy vedoucí i do samotného policejního sboru. Podaří se mu dopadnout všechny, kteří jedou v tomto krvavém drogovém byznysu? (TV Nova)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (209)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Špinavá hra na kočku a na myš, ve které se kašle na všechna pravidla a místo klasického team deathmatch je to free for all. Tzn. hodně střílení a teprv potom kladení otázek, trocha moralizování a jedna nebo dvě vyhrocené scény, které na rozdíl od zbytku nešlo hádat x desítek minut dopředu. Pro někoho málo, pro mě nakonec tak akorát. 7/10 a Siennu bych chtěl domů i jako strhanou skoročtyřicítku. <3 ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Černý panter opět zasahuje, aby ukázal, zač je toho Wakanda dalším zasraným zkorumpovaným bílým hubám. Tentokrát však vyndal srolované ponožky z rozkroku, pastelové pitkáče a homopelerínku vyměnil za elegantní negrokancelářský formál a naprudko to rozbalil ve svižném, sysluplném, hlavopatoidním a poctivě natočeném napínači, plném DžejKeje, kulantních přestřelek, zrady, zášti a správňáckých čokoameričanů. Sice nic nového pod sumcem, nicméně sytá a masitá porce psích granulí, po které váš televizor spokojeně zavrtí anténou. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mna fascinuje toto prostredie neewyorskych noci, skorumpovanych policajtov, okrem jedneho neuplatneho. Kasting sa vydaril, myslim vsak, ze Boseman /Avengers 2018/ nevedel hrat. Okrem neho som videl aj Krajcira Kitscha /Americky Zabijak/, o nom si myslim, ze je to dobry herec. Zvysok mi uz potom nic nehovoril. Tematicky ladenych filmov su tu stovky, pre mna teda nic vynimocne : 60 % ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"21 Bridges" je nakoniec lepším filmom, než som od neho čakal. Myslel som si, že pôjde o jednoduchý thriller, kde budeme mať policajta, ktorý loví zločincov v časovom limite, no film sa postupne posunie na oveľa vyšší level a jeho úroveň vysoko stúpne. A ku koncu som už len fascinovane sledoval a čakal aké vlastne bude finále. Pretože tieto postavy ma od začiatku držali. V prvom rade je treba povedať, že Chadwick Boseman je excelentný v tomto filme. Od začiatku som mu fandil. Je chytrý, je pohotový a jeho dôvody na boj proti zločinu a obzvlášť drogám sú veľmi pádne. A všetky scénky s ním ma bavili. Sienna Miller je tiež veľmi dobrá. Herecky to dala na výbornú. Problémy s filmom sa trošku postupne objavia, no nemôžem povedať, že by zlyhávala atmosféra. Tá je po celú dobu skvelá. Plus je skvelé vidieť ako proste kopec zlých náhod vyústi v niečo, čo reálne nikto nechcel. Postupne však pochopíte, že je za tým všetkým niečo viac, a že tých 300 kilo kokaínu, ktoré sa tam na začiatku objavili budú dôležitejšie, než sa na prvý pohľad zdajú. Ono často nie je dôležitý zločin ako taký, než to čo tomu zločinu predchádzalo. A to je aj otázka, ktorá sa vo finále ukáže. Nebudem veľa prezrádzať, no myslím si, že postupne prídete na to, ktoré postavy sú v čom zapletené a čo za tým všetkým vlastne je. A keď si človek vypočuje dôvody, nemôžem povedať, že tomu nerozumiem. Ale súčasne viem, že tadiaľto cesta nevedie. Ak chcete mať dobrý policajný krimi thriller, myslím si, že tento film vás dostatočne uspokojí. Je zaujímavejší, než sa na prvý pohľad zdá a rozhodne má čo svojim divákom ponúknuť. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B+ ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, akční jednohubka, která na první pohled vypadá dost průměrně, no při hlubším pohledu je vidět, že je to detailně a charakterově vypiplané dílo, které je podle mě dost podhodnocené. Chadwick Boseman si od Black Pantera odskočil do 21 bridges zahrát uznávaného, cílevědomého detektiva, který dostane na krk případ drogového přepadení, ale ke konci se ukazuje, že všechno není tak, jak se zdá. Má to drajv od začátku do konce, za mě téměř žádné hluché místa a pořád se někde střílí, utíká, vyšetřuje a film nestíhá nudit. Akčních scén je více než dost, jsou krásně a přehledně natočené, ale pořád zachovávají autentičnost a nejsou přitažené za vlasy. Nechybí ani větší hloubka tématu, korupce policistů a drastické rozuzlení na závěr, kdy čím dále film postupuje, tím víc mě to vtáhlo. Taylor Kitsch a J.K. Simmons jsou už jenom třešničky na už tak dost povedeném filmu a za mě je to jedna z nejlepších žánrovek za poslední dobu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Vrtulníky, které používá NYPD, jsou Agusta A119 Koala. (ČSFD)
  • Názov odkazuje na 21 mostov, ktoré umožňujú opustiť Manhattan. V skutočnosti iba 17 z nich je reálnych, zvyšné 4 sú tunely. (Weezy22)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

Herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let

29.08.2020

Hvězda Black Panthera herec Chadwick Boseman zemřel ve věku 43 let. Talentovaný herec prohrál svůj čtyřletý boj s rakovinou tlustého střeva. Boseman hrál kromě krále ve filmech od Marvelu také ve… (více)

Reklama

Reklama