Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se mu kupí dluhy a naštvaní výběrčí jsou mu v patách, riskuje tenhle výřečný klenotník z New Yorku všechno a doufá, že se tak udrží nad vodou a naživu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (433)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Oku i duši lahodící "noir" snímek, jehož jednotlivá políčka kromě diamantů a kopice peněž dokonale vyplňuje geniální Adam Sandler, jehož frenetická postava židovského klenotníka se okamžitě řadí do ranku životního hereckého výkonu. Režiséři Benny Safdie a Josh Safide nám, stejně jako u jejich předchozího počinu "Good Time" z roku 2017, představují svou vizuálně i hudebně vypiplanou filmovou jízdu, jejímž středobodem je tentokráte nikdy nekončící touha po penězích, úspěchu a uznání rodiny. Oba režiséři z této látky vyždímali naprosté maximum, přičemž jim v tomto snažení zdárně pomáhá i výše zmíněný Sandler, jehož hlučný a místy i těžce nesympatický klenotník povznáší Uncut Gems na mnohem vyšší úroveň, než jsme u filmů s ním zvyklí. Všechno zde tedy funguje na 100%, pročež se před Vámi na ploše čítající olbřímích 135 minut rozestře perfektně napsaný a zrežírovaný drahokam, jehož lesk by si neměl nechat nikdo z Vás. Blyštivá záře černého opálu totiž nikdy nevypadala tak dobře. Výborná práce! (Netflix) „That's a million-dollar opal you're holding. Straight from the Ethiopian Jewish tribe. I mean this is old-school, Middle-earth shit.“ ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

V podstatě dost frustrující a chaotická podívaná (zejména protože se tam téměř konstantně mele), ovšem z velké části v tom dobrém slova smyslu. Uncut Gems se svým rychlým tempem diváka téměř vůbec nešetří, okamžitě ho hodí do stále zhoršujícího se kolotoče honby za prachama, které se zoufale snaží vyštrachat poněkud nesympatický charakter Adama Sandlera. Film vcelku věrohodně dokázal navodit onen pocit naléhavosti a téměř i beznaděje, který se vznáší kolem hlavní postavy, přičemž divák to cítí i za něj. Když už podnikne určité kroky, aby jeden problém vyřešil, rázem tím vytvoří problém nový, mnohokrát i akutnější. To zběsilé tempo, které se promítá hlavně na dialozích, nemusí všem divákům úplně vyhovovat. Stejně tak i velice nesympatické typy, se kterými Sandler musí jednat, mohou některé diváky donutit snímek prostě vypnout. Pokud to ale člověk vydrží, čeká ho v poslední třetině poměrně dost napínavá jízda, i přestože třeba ještě nebude mít jasno v tom, zda vůbec hlavnímu hrdinovi chce fandit, nebo by ho raději hodil napospas vlkům. V některých pasážích to tempo bylo hodně rušivé a dost to sráželo jinak vysokou kvalitu celého filmu. Kdyby to tvůrci přeci jen zkusili udělat o trochu víc vyrovnanější, byla by to skvělá záležitost. Ale i tak to byla podívaná více než slušná. Slabší 4* ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dvou a čtvrt hodinový film o debilovi s naprosto iritující hudbou (nemyslím ten hip hop). Příběh postrádající byť jedinou sympatickou postavu. Uřvaný, ukecaný a tak nějak dost nudný. A ten konec? Ten přece musel každý čekat, celý film k tomu směřoval. Že Sandler zvládá i vážné role už ukázal ve Volání o pomoc, ostatně já o něm v tomhle směru nikdy nepochyboval. Ale tohle mě prostě minulo prakticky bez jediného záchytného bodu (dobře, Julia místy i zaujme...) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výborná variácia na tému "hlavný hrdina pod neustálym (a stupňujúcim sa) tlakom". Sú ľudia, ktorí to vypnú po 15 minútach, pretože ten tlak je vytváraný aj na diváka, najmä scénami, v ktorých naraz hovorí aj 7 postáv (dabing som nepočul, ale na výrobu to muselo byť totálne peklo). Takéto intenzívne "všetko je proti mne" asi nezažíval ani Fantozzi. :) Poslednú polhodinu som zadržiaval dych a tuho držal "hrdinovi" palce, aj keď si to vlastne nezaslúžil, pretože sa do sračiek dostal aj vlastnou zásluhou. Prvotriedna filmárčina. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Kluci to zase dokázali a natočili další nezapomenutelný film, který se mi z hlavy jen tak nevykouří. Nevím, co bych mohl vyzvednout víc, jestli herecké výkony všechny zúčastněných nebo technické aspekty. Každopádně se jedná o další film, který hravě strčí do kapsy moderní produkci Hollywoodu, který chrlí zapomenutelné fláky jeden za druhým. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • Kromě Kevina Garnetta, který ve filmu sám účinkuje, v dialozích zazní jména nebo přezdívky dalších skvělých basketbalistů té doby. Je zde zmínka o těchto hráčích: Paul Pierce, Rajon Rondo, Baron Davis, Carmelo Anthony, Amar'e Stoudemire a Jeremy Lin. (ELBobes)

Související novinky

Dwayne Johnson ve wrestlerské biografii od A24

Dwayne Johnson ve wrestlerské biografii od A24

18.12.2023

Dwayne Johnson je stále jednou z největších hvězd v Hollywoodu. Byť nesbírá slavná ocenění za herecké výkony jako na běžícím pásu, stále dovede na svoje svaly a charisma nalákat a přitáhnout do kin… (více)

Indie Doctor Strange je hit

Indie Doctor Strange je hit

22.05.2022

V posledních několika týdnech do kin vstoupily hned dva filmy s tematikou multiverza, Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Everything Everywhere All at Once. První z nich se podle předpokladů… (více)

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama