Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se mu kupí dluhy a naštvaní výběrčí jsou mu v patách, riskuje tenhle výřečný klenotník z New Yorku všechno a doufá, že se tak udrží nad vodou a naživu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (433)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Sledování filmu nebylo vůbec příjemné. Užila jsem si nervy, paniku i stres. Tyhle emoce film vyvolal geniálně. A umění a film je rozhodně a vytváření emocí. Nemusí být vždy pozitivní. Adam Sandler si gamblera - klenotníka zahrál fakt dobře a vedlejší role byly obsazeny taky skvěle. Škoda jen, že to není film, který bych si pustila znovu. 4* ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Sandlera vo vážnej roli moc nevidíme, ale nepochybujte, že to dokáže. Chvíľu trvá, kým sa človek naladí a privykne si na ukecané, uvrieskané postavy malých podvodníkov, klamárov a mafiánov... Hudba spočiatku filmu rozhodne nepomáha, asi prvý krát sa mi stalo, že som musel stopnúť sledovanie..., kurva to kto púšťa hudbu?? Sused? moje deti? , aha...nie, to je fakt hudba z tohto filmu...Postava Adama Sandlera sa topí v problémoch, prevažne finančných, jeho postava moc sympatická nie je, ono je vôbec problém nájsť v tomto filme sympatickú postavu, ale napriek tomu to sledujete, postupne sa to napätie stupňuje a hlavne druhá polovica filmu už klape tak ako by som si predstavoval, dokonca aj hudba sa občas skľudní a zaznie príjemný džez. Ako celok to musím hodnotiť celkom pozitívne, pretože ako ukecaný experiment plný nesympatických postáv to celkom vyšlo. 70%. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Neskutečně prolhaný film. Hlavní hrdina ("hrdina") ve vážně dobrém podání Adama Sandlera lže od začátku do konce, vymlouvá se, podvádí, falešně slibuje, tahá za nosy, balamutí... Nedá se sice říct, že v tom je nějak zvlášť dobrý, ale rozhodně to dělá tak intenzivně a automaticky, že už vlastně lže i sám sobě, ačkoliv o tom neví. Sledovat, jak se zaplétá do svých vlastních sítí, pro mě nebylo žádné extra potěšení a nemohl jsem se ani upnout na jinou postavu, protože oni v tomhle filmu lžou prostě úplně všichni. Všem. A pořád. Přesto si mě postupně získal a strhující závěrečná půlhodina mu nakonec zařídila i tu pátou hvězdičku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Znovu napjatá atmosféra, drásavé napětí a jiný, než klasický hollywoodský kus. Benny a Josh Safdieovi se širokému publiku uvedli psychologickým thrillerem Good Time, který nastřádal rovněž řadu špatných rozhodnutí. A na ta je expert i Adam Sandler. Jeho postava je krajně iritující, zkažená, ulhaná a neskutečně uřvaná, což je (pochopitelně) záměrem tvůrců. Hraje výřečného klenotníka z New Yorku, kterého zajímá jediné: jak z čehokoliv profitovat. Něco koupit a výhodně prodat, zalhat, zablufovat, oklamat. Jenže naneštěstí pro něj dluží, kde může, a momentálně se mu rozpadá pod rukama vše, na co jen pomyslí. A nabízené rolexky vždycky všechno nezachrání. Do toho vstupují lichváři, milenky, ostří hoši, kteří nepočkají ani o den déle. Příběh je poměrně prostý, ovšem tempo tvůrci zvolili velmi kvapné. K uspěchané atmosféře dokonale sedí tvář (pro mnohé navždy nevkusného komedianta) Adama Sandlera, jehož osudy jsou překvapivě komplexní charakterovou studií chorobně nemocného lháře. A je úplně jedno, zda jde zrovna o opál, který přicestoval z Afriky, protože pozítří půjde zase o jiný objekt zájmu, kvůli kterému bude zatraceně riskovat krk. PS: Mělo to být kratší. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že Uncut Gems je film pro vytříbenou skupinu diváků a velkou většinu neuspokojí. Netradiční scénář, který vlastně popisuje život obyčejného nespolehlivého obchodníka, který je patologickým lhářem, sázkařem a má dluhy, kde jen může. K tomu nezvyklá hudba jak ze starých videoher, která po většinu stopáže hraje v pozadí - ze začátku otravná, ale když si na ni člověk zvykne, stane se důležitým prvkem celkového dojmu z filmu. Adam Sandler je výborný a dokazuje, že to není jen líný herec béčkových komedií, ale má daleko větší talent, protože si film krade celý pro sebe a když se odteď řekne jeho jméno, nevybaví se mi Sandler ze starých Machrů (2010), ale vybaví se mi Sandler z Uncut Gems, který působí jako úplně jiný člověk. Vizuál je stylový, halucinogenní a nevšední, děj postupně graduje a nutí diváka prožívat všechny problémy s postavou, což se málokterému filmu povede. Završení celé jízdy je šokující, mrazivý, pro hlavní postavu možná i vysvobozující konec a výsledek bez debaty zanechá v divákovi stopu na dlouhou dobu. S tímhle si Safdiovi hodně vyhráli a ocenění filmu náleží zcela oprávněně. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

  • První koncept scénáře byl napsán v roce 2009. (MarLin)
  • V záverečných titulkoch je medzi poďakovanými osobami aj známy, v Los Angeles pomerne legendárny klenotník Ben Baller. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Dwayne Johnson ve wrestlerské biografii od A24

Dwayne Johnson ve wrestlerské biografii od A24

18.12.2023

Dwayne Johnson je stále jednou z největších hvězd v Hollywoodu. Byť nesbírá slavná ocenění za herecké výkony jako na běžícím pásu, stále dovede na svoje svaly a charisma nalákat a přitáhnout do kin… (více)

Indie Doctor Strange je hit

Indie Doctor Strange je hit

22.05.2022

V posledních několika týdnech do kin vstoupily hned dva filmy s tematikou multiverza, Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Everything Everywhere All at Once. První z nich se podle předpokladů… (více)

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama