Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jonathan Cross je jednou z největších amerických hvězd nejrychlejšího extrémního sportu všech dob, futuristického rollerballu. Společně se svými týmovými kolegy Marcusem Ridleym a Aurorou žije Jonathan život plný slávy, peněz, neuvěřitelných aut, dechberoucí rychlosti a nebezpečných situací. Všechno se však zkomplikuje v okamžiku, kdy tvůrce rollerballu Petrovič zjistí, že sledovanost tohoto sportu prudce zvyšují smrtelné havárie. Jonathan a jeho přátelé začínají hrát o svůj život a ta hra nemá žádná pravidla. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Bruslit neumím, házet neumím, ohebný nejsem ani řidičák na áčko nemám, ale přesto jsem přesvědčen, že bych to mohl v Rollerballu dotáhnout až do okresního přeboru. Díky tomuto snímku již konečně chápu pravidla, která mi kdysi originál zatajil a tak nějak se musím uznale poplácat po ramenou za to, že jsem se dokázal bavit o 40% lépe, než zbytek filmového národa. ()

wrzec 

všechny recenze uživatele

Opravdu se mi nechce věřit, že to natočil John McTiernan. Tvúrce pro mě svaté Smrtonosné pasti? Tak ono zase, uletět může jednou každý rejža, ale za prvé, tohle není první McTiernanův úlet a za druhé, tohle je fakt fiasko! Přitom to rozhodně nemuselo dopadnout špatně, kvalitní herci a dostačující rozpočet byli k dispozici, ale asi největší slabinu bych hledal v né nijak zajimavém příběhu. Sice jsem neviděl původní film s Jamesem Caanem, ale po zhlédnutí tohoto remaku už asi ani nechci. Zkrátka nezajímavé a pro mě nechytlavé téma bylo předem odsouzeno k neúspěchu, tady by snad nezabral ani Spielberg. Ještě bych chtěl podotknout, že úplně největší zklamání byl pro mne Jean Reno v roli hlavního padoucha, tak trapně šaškovat jsem ho ještě v žádném filmu neviděl. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pozeral som to jedným očkom pri inej činnosti niekedy v noci, ale musím sa stotožniť s krátkou recenziou v nejakom časopise v minulosti pri vydaní tohoto filmu na DVD, že John McTiernan sa jednoducho zbláznil. K tomuto názoru stačí letmý pohľad na obrazovku bez počúvania všetkých dialógov. Jediným kladom je samozrejme Rebecca. ()

Chizkiyahu 

všechny recenze uživatele

Ukrajinský sport kde všichni lidi z fabriky šílí nad americkými sportovci (jůesej jůesej jůesej!) zřejmě v jednu chvíli přestane vynášet, tak se sponzoři rozhodnou občas nějakého blbečka zabít, aby se lid bavil. Což samozřejmě nasere Johnyho Crosse (málo kůl jméno, měl se jmenovat třeba Magnus Sledgehammer nebo Reb Brown) a rozhodne se, že... uteče? ... HRDINA! Jenže CCCP uranobaronům nikdo neuteče, tak si ho vyzvednou na útěku a aby pochopil, že s bad guys se nevyjeb..., tak mu zastřelí vedlejší postavu. Šit. To Johnyho brutálně naštve tak někoho pokope, zastřelí boomstickem a to je asi všechno. Vlastně ani nevím, kdo získal ten uranový důl, o který se celý film hádali. (nebo tak něco) ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Rollerball, remake rovnomenného filmu z roku 1975, s režisérskym podpisom Johna McTiernana predstavuje svojím spôsobom veľmi divoký a chaotický film. Snímka o futuristickom extrémnom športe, ktorý zdanlivo vznikol v Kazachstane, je predovšetkým mixom akčnosti a drámy, ktorý príliš nedbá o príbehovú stránku. To však, paradoxne, viac ako polovicu filmu nevadí, keďže akcia, ktorú ponúka, dokáže diváka adekvátne zaujať, využívajúc celkovú divokosť diania v spojitosti s dynamickosťou, rýchlym strihom a prvkami štylizovanými do podoby televízneho prenosu. Film sa vezie na vlne raných nultých rokov dvadsiateho prvého storočia, ťažiac z popularity X Games, profesionálneho wrestlingu či nu metalovej hudby (to napríklad počuť aj na filmovom soundtracku). Stagnácia až prudký kvalitatívny pokles prichádza zhruba v záverečnej tretine filmu, v ktorej sa tvorcovia výraznejšie zameriavajú na príbehovú zložku v pravom slova zmysle. Tá ale nie je v tomto prípade veľmi zaujímavá, pričom snaha rozvíjať ju na úkor akčnosti (paradox, ale je to tak) škodí filmu ako celku. Poriadne divoká je McTiernanova snímka aj pri pohľade na herecké obsadenie - LL Cool J, Jean Reno, Paul Heyman a Shane McMahon zo sveta profesionálneho wrestlingu, speváčka P!nk alebo metalová skupina Slipknot. Skutočne kvalitný "fever dream" a zároveň bizarnosť, ktorá ale dokáže zaujať. Rollerball na filmovom poli v konečnom dôsledku výraznejšie nevyniká, ale zároveň ani zďaleka nejde o takú zlú snímku, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Divák k nej jednoducho musí pristupovať s istou rezervou, vediac, do čoho ide. V takom prípade si niektoré jej prvky môže dokonca adekvátnym spôsobom užiť. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (11)

  • Kapela Slipknot hrá vo filme pesničku „I Am Hated“, ktorá mala live premiéru až v roku 2016. (ČSFD)
  • Ešte pred premiérou, kvôli slabým ohlasom "testovacieho publika", bol film upravený tak, aby dostal rating PG-13. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama