Reklama

Reklama

Thomas Crown je milionář, který na to, aby ve svém životě zahnal nudu, krade a před ničím se nezastaví. Vzrušení do zkornatěných tepen nelítostného finančního magnáta nedokáží vlít ani milionářské zábavy jako golf, či plachtění po oceánu. Jeho slabostí je však umění, především impresionističtí malíři a ženy. Ještě více než umění však miluje hry a proto, když se na scéně objeví půvabná a chladnokrevně cílevědomá vyšetřovatelka pojišťovny Catherine Banningová, která podezřívá Crowna z krádeže Monetova obrazu z Newyorského muzea, Crown zvětří šanci a tato krasavice se konečně stává solidním soupeřem jeho intelektu. A tak oba hrdinové začnou hrát hru a prohrává ten, který poruší její pravidla... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (233)

nunka 

všechny recenze uživatele

Nie som chlap, no aj zo svojho zenskeho pohladu mi je jasne, ze Rene Russo nebola ziadna femme fatale ani v 80-tych rokoch. V tych najdolezitejsich scenach, ktore naznacovali predviest vsetky zenske zbrane, zlyhava a ide z nej nulova chemia a sexualna energia, ktoru jej postava mala mat. Mezdi nou a Brosnanom to iskrilo tak na 60 percent, comu dopomohol najma Brosnanov bondovsky sarm a domyselny scenar. Film je o nahanani pointy a to sa mu prijemne dari. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna mě trochu odradila a úvodní titulky, kde se písmena "přelévají" tomu taky moc nepřidala. Neustálá hudba mě ze začátku taky vadila, ale pak jsem si zvykl. CITÁT - Co řeknou ostatní, až zjistí, že jste mi dali o 30 000 000 víc, než oni?........ Když už byly karty rozdány, rozjela se celkem slušná hra kočky s myší. Jen člověk nemohl zjistit, kdo je kočka a kde je myš. CITÁT - Mám to pod kontrolou........ Asi v půl se to rozjelo ve falešné romantice, ale divák hned pochopil., jak to asi tak všechno dopadne. Nebylo to tak těžké. Očekávaný konec je součástí příběhu. Jen dívčí část divaček si to musí probrečet a pak si oddychnout. CITÁT - Ještě jeden podvod a přelámu ti ruce!!....... ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Kde sa podeli McTiermanové napínavej akcie, ktorými oplývali jeho predošlé snímky. Akčnejších chvíľok sa dočkáte iba v úvodných minútach filmu a pri naivnom finále. Že by sa vám však pri týchto scénach výrazne zrýchlil tep, sa nedá vôbec konštatovať. Preto pôsobí Aféra Thomasa Crowna skôr ako romantický slaďák ako napínavý thriller. Rovnako kvalitne vynaložená práca je zreteľná aj na scenári. Film ťažko chytá toľko potrebný druhý dych a potom, čo sa film prehupne do svojej druhej fázy, usadne na diváka nuda. Jedinou svetlou stránkou filmu je snáď herecké obsadenie. Napriek tomu, že mala Aféra Thomasa Crowna všetky predpoklady upútať pozornosť divákov - originálna zápletka, hviezdne herecké obsadenie a skúseného režiséra - tak sklamala a nás divákov len utvrdila v tom, že kvalitných thrillerov sa natáča naozaj málo. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Další film z filmotéky "Máma doporučuje". Celé roky poslouchám jak je tento film úžásný, vtipný a viděla ho tolikrát. Chápu proč tento film mají moji rodiče tak rádi. Je vtipný, je romantický, je tam Brosnan a Russo a hlavně čím víckrát ho vidíte, tím vám dává větší smysl. Ovšem narozdíl od Mavericka (1994), kde se vždy skvěle pobavím, tak tohle mi nepřišlo ani po jedné zmiňované stránce tak sexy. Ano je to chytré, ano Brosnan je neodolatelný a ano čím víckrát to uvidíte, tím víc pochopíte. Ale už napoprvé jsem se místy nudil. Zdlouhavé s minimem humoru. Ale rozumím proč si tento film tak zamilovali. Já si raději pustím znovu popaté Mavericka. (50 %) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Velmi príjemné prekvapenie v podaní vtedy aktuálneho Bonda. Celkom chytrý scenár poteší hlavne vydarenou pointou a niekolkými sviežimi nápadmi (dvojníci) a medzi hlavnými hrdinami to vážne iskrí. Je ale cítiť, že toto nie je McTiernanov žáner a film posobí v porovnaní napr. s Pasťou trochu lacno a občas televízne. Takže hviezdičky hlavne za scenár. Ale určite lepšie, ako originál. Aspoň u mňa. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Režisér John McTiernan v čase premiéry filmu komentoval odvážnější scény Rene Russo (Catherine Banning): "Zpočátku jsem si nedokázal představit, jak ji k erotickým scénám přemluvím, protože Rene je aktivní křesťanka a já jsem se bál jejich náboženských předsudků. Ovšem jak můžete ve filmu vidět, její víra je velmi světská. Daleko těžší bylo posílit její sebevědomí. Nahota nepředstavuje pro Rene žádný zvláštní problém, ovšem ona vůbec netuší, jak úchvatně vypadá. Ačkoliv má za sebou kariéru modelky, pokládá se za neatraktivní a bylo třeba hodně jemných náznaků, abych ji přesvědčil, že může odhodit svou obranu a naplno rozvinout svou smyslnost."

    (NIRO)
  • Ve scéně s havárií lodě veškeré kaskadérské kousky natočil Pierce Brosnan osobně. (StarsFan)
  • V závěrečné scéně se v muzeu kvůli zmatení policistů prochází řada mužů v saku s kufříky a buřinkami. Podobný nápad už diváci mohli o deset let dřív vidět v Loupeži, jiném filmu s Brosnanem v hlavní roli, kde se během závěrečné loupeže na dostizích objevila řada mužů v havajských košilích. (StarsFan)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

Jodie Foster se vydá na loupež Mona Lisy

30.01.2020

Režisérka a herečka Jodie Foster (Pan Bobr, Hra peněz) si vybrala svůj příští projekt. Čerstvě se upsala adaptaci knihy The Day They Stole the Mona Lisa, která vypráví o proslulé loupeži, která… (více)

Aféra Warner Bros.

Aféra Warner Bros.

29.01.2007

V počátku minulého týdne byly zveřejněny oscarové nominace a už se všude možně spekuluje o potenciálních vítězích v těch hlavních kategoriích (film, režie, scénář, herec a herečka v hlavní roli).… (více)

Pod křídly lva

Pod křídly lva

17.11.2006

Harry Sloan, výkonný ředitel Metro-Goldwyn-Mayer, prozradil, v jakém stádiu se nachází čtveřice očekávaných projektů vycházející pod hlavičkou jeho studia. Jak uvidíte, i následující rok se ponese ve… (více)

Reklama

Reklama