Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milan má tři děti a jezdí pracovat do Německa, aby rodinu uživil. Když se na Vánoce vrátí domů, zjistí, že jeho nejstarší syn Adam je členem polovojenské mládežnické skupiny a navíc je zapletený do šikanování a smrti spolužáka. Otec se rozhoduje, jak by se měl zachovat. Společně s manželkou Zuzkou při tom zjišťují skutečnou pravdu o synovi, o své rodině, o sobě samých, a také o společnosti, ve které žijí… (AČFK)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (156)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takový malý vhled do dění na Slovensku dnešní doby skrze dvě rodiny, faráře a malé bojůvky jménem Obrana, která získává čím dál více příznivců, kteří jsou frustrovaní z politiky státu a nejraději by byli, kdyby vznikl nový "Slovenský štát"...Jo, holt zase zde platí heslo, že Zlu se nejlépe daří tam, kde se mu normální lidé bojí postavit...Chvílemi to byla nuda, jindy příliš dlouhé záběry o ničem...Přesto je důležité takové filmy točit...Za mě 75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Zdraví sme, pekní sme, už len toho rozumu..“ Kde schází vzájemný respekt, jde všechno do prdele na úrovni vztahové, rodinné i společenské. Na takové místo asi nemá smysl světlo donquijotsky přinášet, lépe se mu vydat vstříc.. V roli kritického komentáře to honí po oravském poli až příliš mnoho zajacov, nicméně vše je zasazeno do prostředí, kde jde obyčejnost ruku v ruce s uvěřitelností a záběry jsou akorát tak dlouhé, aby vnesly intimitu. Škoda jen, že úroveň hereckých výkonů není konzistentní, z té opravdovosti to něco ukrajuje.. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Zrkadlo našej malosti, xenofóbii a náboženskému extrémizmu ako vyšité. Najhoršie je, že si podobnú situáciu s malými obmenami skutočne viem predstaviť aj u nás na Slovensku. Pozerá sa na to naozaj ťažko a až do konca som mal nervy takpovediac v prdeli. Ondrík bol naozaj super, ale farárovi som to príliš neveril. Pôsobil až príliš strojene a slizky. Filmov s podobnou tematikou (ideálne v obdobnej či ešte vyššej kvalite) by sme na Slovensku potrebovali viac. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

9.Deň filmového adventného kalendára. Po tých dnešných českých filmoch som musel dať šancu aj našej domácej tvorbe. Nejedna sa vôbec o zlý film. A ako spomenul užívateľ Arsenal, Milan Ondrík je dobrý herec, síce je toto jeho prvý počin ktorý som videl ale aj tak. Tv produkciu bolo určite cítiť, nejaký veľký film nečakajte, ale na naše pomery viac než dobré a celkom milé a hlavne vianočné. 3* ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Slušné komorní drama o sympatické, ale nábožensky naivní rodině na slovenské vsi. Pozoruhodně křehké a sociálně inteligentní v rodinných vztazích. Příběhem však ne moc výrazné, protože se zaobírá (na slovenské poměry) obvyklými a nijak šokujícími událostmi. Výborný Milan Ondrík v hlavní roli. [3Kino Fest] ()

Galerie (12)

Zajímavosti (11)

  • Ondrík nosí počas filmu štrikované papuče, ktoré majú tvar nemeckého tanku Tiger I. (Johnny.ARN)
  • Zámek, na který se dívá Milan Ďuriš (Milan Ondrík) na začátku filmu, je Neuschwanstein. (HADES)
  • Režisér Škop vybíral představitele Adama (František Beleš) déle než půl roku. (klukluka)

Související novinky

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

Jaké filmy budou bojovat ve Varech?

28.05.2019

54. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary začíná přesně za měsíc a nyní byla čerstvě odhalena dvanáctka filmů, které se budou ucházet o hlavní festivalovou cenu, Křišťálový globus.… (více)

Reklama

Reklama