Reklama

Reklama

VOD (1)

Bratr a sestra nabourají Santovy sáně a pak musí celou noc zachraňovat Vánoce. Ještě že si Santa vždycky umí poradit. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (206)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Existuje Santa nebo ne? Dá se stmelit zdánlivě nenapravitelně rozdělená rodina a rozhádaní sourozenci? Výhrou téhle stokrát omleté historky je poměrně věrohodně vykreslené rodinné zázemí, kdy starší sourozenec fakt už je skoro jednou nohou v kriminále. A pak především, zde zcela zářící – Santa Kurta Russella. Jeho elvisovské vánoční vystoupení za katrem spolu s muklovskou doprovodnou kapelou má dokonce i sexappeal. To je asi nejlepší část filmu. Povede se i nějaký ten fórek (zejména na to, jak by měl Santa podle stereotypu vypadat – má bříško nebo ne?). Moc se nepovedli animovaní elfové – tedy po výtvarné stránce – ale zase disponovali pořádnou potměšilostí. SHRNUTÍ: Kdyby vypadal Santa jako Kurt Russell, tak na něj snad i na chvíli uvěřím. Na tu chvíli, kdy by zpíval písničku. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

K mému překvapení suprová vánoční pohádka, která, nejenže je místy fakt vtipná a ráda si dělá srandu ze santovských klišé, také není ani na chvíli nevkusně kýčovitá. V poslední třetině ubyde humoru a trošku to díky tomu ztrácí dech, ale Kurt Rusell to s přehledem táhne. A i přes ono moderní pojetí to má stále své vánoční kouzlo. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

V mnohých scénach naivnučké dielo, takže deťom sa páčiť rozhodne bude, ale ak dostane slovo najcoolovejší Santa v dejinách kinematografie, začnú sa diať veci. Zo začiatku som bol sklamaný, že pozerám klišé pre malé deťúrence, ale nakoniec si prídu na svoje hlavne tí, ktorí sú tiež deťmi, ale dospelými. Takže za mňa parádna zábava, samozrejme moderná a je to aj moralitka, ale má to ducha Vianoc a o to tu ide. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tie hysterické deti mi sem tam vadili. Pardon, že deti. Toho chlapca nemohli dať mladšieho? Pomaly budú do filmov o Santovi dávať dredatých tridsiatnikov z antify, aj tak sú väčšinou nezamestnaní, tak nech si privyrobia. Ale inak Russelovi rola výborne sadla a v súvislosti s ním bolo veľa vtipných situácií. Ale na moje počudovanie nedostal toho priestoru toľko, zbytočne to pokazili škriatkami a inými rozprávkovými bytosťami. Možno som príliš chcel, aby to bol Santa pre dospelých, ale ono to bolo orientované skôr na deti. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Největší vánoční překvapení, jaké jsem za poslední roky viděla! Trochu mě po shlédnutí filmu mrzelo, že jsem čekala do dalšího roku než jsem se na film podívala. Bála jsem se totiž, že mě to zklame, ale nakonec jsem byla opravdu hodně nadšená! Jestli Santa vůbec někde existuje, tak pevně věřím, že je to Kurt Russell, nejlepší filmový Santa všech dob. Dokonce i hlavní dvojice dětí mi byla velmi sympatická. Příběh je originální, moderně zpracovaný, ale ne zase natolik, abyste si ťukali na hlavu. Má to obrovskou vánoční atmosféru, emoce, napětí, honičku a taky Santovu vězeňskou píseň. Konec s paní Clausovou byl jen třešnička na dortu a já budu doufat, že jestli se vážně natočí chystané pokračování, tak tam manželská dvojice Clausů dostane větší prostor. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v Pinewood Toronto Studios v Torontu (Ontario, Kanada). (Rominator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno