Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaký je život rozvedených mužů, oddělených naštvanou exmanželkou od stolu, lože a účtu? Jak zapůsobí rozvod na jejich morálku a sebevědomí? Hlavní hrdina Rudolf (Marek Vašut), noblesní šarmantní světák, je po rozvodu způsobeném nerozvážnou milostnou avantýrou nucen přestěhovat se z přepychu velkoměsta do venkovského hotelu, který vlastní se svým prostopášným bratrem Arnoštem (Miroslav Etzler). Rozladěn nastalou situací zmítá se Rudolf mezi odhodláním usadit se v klidném monogamním vztahu, a svody, jež mu denně servíruje notorický flamendr a sukničkář Arnošt. A jako by za trest nestačila kocovina, musejí se pánové vypořádat i s protivnou a všeho schopnou majitelkou sousedního hotelu (Jitka Čvančarová), které tak nějak omylem vyhlásili válku. Díky vytrvalému výchovnému působení hotelové recepční Nikoly (Berenika Kohoutová) se Rudolf ovšem přece jen pokusí navázat monogamní vztah, z něhož se ke všeobecnému překvapení vyvine vážná známost. Svět je ale malý a lež má krátké nohy. Obzvláště když role „deux ex machina" připadne Rudolfově exmanželce Marii (Vanda Hybnerová). Stranou dění ovšem nezůstane ani Rudolfův a Mariin podivínský syn Bohdan (Vincent Navrátil), který svým rodičům nedaruje vůbec nic. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dvěma románům to je výrazné zhoršení. Asi bych ale neměl tyto filmy porovnávat, kromě titulu a žánru spolu totiž nemají nic společného. Přijde mi, že si paní režisérka jen chtěla přivydělat na popularitě předchozích románů (soudě podle toho, kolika jinými názvy si tento film prošel). Bohužel už si přitom nevzpomněla, že k tomu by taky její film musel být nečím výrazný a to Román pro pokročilé rozhodně není. Zápletka je nudná a často nesmyslná, posatvy nejsou zajímavé a prezentace taky není ničím zajímavá. Herecké výkony jsou slabé, tomu bych  e ale asi neměl divit, film má otřesné dialogy a ty by kloudně zahrát nedokázal snad nikdo. Nejvíc mi ale vadí ta spousta product placementu. Kdybych z filmu vystřihnul všechny scény, ve kterých se objeví reklama na kdejaký produkt, tak bych ho zkrátil nejméně o třetinu. Jediný kompliment, který tomuto filmu můžu dát, je, že je trochu lepší než Seznamka - předchozí výtvor paní Marinovové, jinak zde téměř žádná pozitiva nejsou. 3/10 ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Film unikl zodpadování jen proto, že jsem včera viděl snímek "Jak se moří revizoři", a tak děsivý přece jen nebyl. Kdyby nebylo téhle, pro Román šťastné konstelace, už by se to tu černalo. Zita Marinovová postupně provětrala staré vtipy (inspirace v Kameňáku?), trenýrky Miroslava Etzlera i reklamní poutače a slogany v rámci product placementu, kvalitní filmařinu ale nepředvedla, pointa byla jasná nejméně od poloviny filmu a mnoho míst k zasmání jsem nenašel. No, teď když to po sobě čtu, nevím, jak bych tu hvězdičku obhájil, jdeme do černých. ()

Reklama

Ivoshek odpad!

všechny recenze uživatele

Je to špatný, moc špatný. Vašut i Etzler jsou trapní, prkenní, hrají opravdu hrozně. Vtipy pak nefungují, i kdyby byly ve scénáři vtipné. Ale ony stejně nebyly. Přitom se tu dají točit dobré komedie z hor, třeba Padesátka. Jenže tady nic nefunguje. Scénář, režie, herci. Snad je product placement, ten je tu udělaný poctivě, prakticky v každé scéně. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Je definitívne potvrdené, že Marek Vašut vedel o tom, že príde pandémia a že v oblasti kultúry na dlhšie obdobie nebude kam pichnúť, ako sa hovorí. Inak si neviem vysvetliť to, že súhlasil s účinkovaním v prvej kravine, ktorú mu ponúkli. Robiť si zásoby je síce rozumné, ale treba brať ohľad aj na ľudskú dôstojnosť a týmto filmom o ňu tak trošku prišiel. Na odpad to určite nie je, ale zároveň je to tak slabá komédia aj v rámci žánru, že je ozaj zbytočný akýkoľvek zmysluplnejší a detailnejší komentár. Skôr sa potvrdilo, že česká komédia je v ťažkom kŕči. 35 % ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Podobným historkám se kdysi říkalo Bakaláři, jenže každá epizodka měla tak maximálně dvacet minut. Tohle je stejné, jen roztažené na hodinu a půl, s naprosto tragickou a statickou kamerou (kolikrát jsem měl chuť sám tu kameru přes svou neznalost práce s ní vzít a udělat alespoň švenk doprava nebo doleva, případně použít zoom) a tolika reklamními plky, až má člověk při vysílání na Nově problém odlišit, jestli ještě běží film, nebo začal regulérní reklamní blok (zvlášť ta motorová pila těsně před koncem uf!). Potěšily mne tady jen Poděbrady, ačkoliv jsou jen ve dvou záběrech a je na plácku dvacet krát dvacet metrů u hodin. Co mi to vlastně nakonec mělo říct, jsem nepobral, jen mi bylo líto herců, kteří jsou kvalitní, že nemají v Česku holt moc na výběr a musejí, pokud chtějí uživit rodinu, hrát v takových sra.čkách. A ne, fakt si nepůjdu z fleku koupit oblek Bandí. :-( Brr. Btw, celou dobu jsem čekal, kdy Vašut začne točit video Jak být chlapákem snadno a rychle a jak svézt holku do Liberce. Hraje totiž stejně jako v Comebacku. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • „Hraju prostopášného alkoholika, takže jsem vlastně nehrál. Čerpal jsem ze své minulosti a šlo to dobře. Hodně jsme se u toho bavili,“ řekl Miroslav Etzler. (SONY_)
  • Dominika Myslivcová se nechala slyšet, že nejtěžší na celém filmu pro ní bylo zvládnout scény, ve kterých lyžuje, protože není moc dobrý lyžař. (Duoscop)

Reklama

Reklama