Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (946)

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 99% | Ritchieho styl jsem si zamiloval už v jeho prvotinách Sbal prachy a vypadni a Podfu(c)ku, pak přišlo zklamání v podobě Revolveru a bohužel se Guy nedokázal v mých očích vykoupit ani RocknRollou. Poté co přesedlal ze svého oblíbeného krimi žánru, začínal jsem mít nepříjemný pocit, že už se od něj asi nikdy nedočkám tak ujetých a propletených příběhů jako dříve. Jsem velmi rád, že jsem se pletl. Gentlemani si berou to nejlepší z dřívějších hitů a navíc přidávají opravdu hvězdné herecké obsazení. Hned od prvních minut mě královsky bavil Hugh Grant, který si svou vyloženě ne-Grantovskou postavu totálně užívá a jeho popichování Charlieho Hunnama, patřilo k tomu nejlepšímu co zde lze najít. Tím se dostávám k Farrellovi, který i když měl méně času na plátně, kradl si pro sebe každou scénu a já se ho nemohl nabažit. Celkově jde poznat, že se Ritchie trochu zklidnil a film působí o dost dospěleji, ale když chce, pořád to umí pořádně rozjet - ať už svými typickými rychlými střihy, nečekanými zvraty nebo perfektně vypointovanými dialogy. Všechno je na svém místě a já s radostí přidávám tenhle film k tomu absolutně nejlepšímu od tohohle britského mistra. Abych mohl dát čistých 100%, chybí už jen nějaké to menší cameo Vinnieho Jonese. "Will you play a game with me, Ray?" ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film tohoto roku a zároveň i to nejlepší z dílny Guye Ritchie. MConaughey a Colin Farrell jsou tady ti největší sympaťáci a divák si prostě musí zamilovat příběh i způsob, jakým je vyprávěn. PS: Na film jsem se neuvěřitelně těšil a měl od něj přehnaná očekávání, ale přesto mne film naprosto uchvátil. 96% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Přinášet historky z gangsterského podsvětí tenhle chlapík umí, i když Guy Ritchie často odskakuje k velkým produkcím (Sherlock Holmes, Král Artuš, Aladin). Promyšlená hra mezi britskými skupinami zločinců začíná návštěvou Hugh Granta u Charlieho Hunnama, který je pravou rukou marihuanového krále Matthewa McConaugheyho, předhodí mu nabídku, která ovšem hned několikrát změní „význam“. A především samotný boss McConaughey hodlá svůj celoživotně budovaný obchod prodat, což rozhýbá řadu situací. Celé je to složitě propracované a zamotané, pak se navíc (dle očekávání) ukáže, že mnohé je úplně jinak. Postavy mluví ve zběsilém tempu, ztvárňují je navíc výteční herci, přičemž nejvíc mě potěšili Hugh Grant a Colin Farrell. Evidentně si navíc natáčení ohromně užili. Občas jsem se ztrácel, občas si připomněl, že Ritchie nikdy nepatřil mezi mé oblíbence, ale celkově musím uznat, že ty čtyři hvězdy jsou poctivé. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Pocitově pro mě momentálně asi nejlepší Ritchie vůbec. McConaughey, Hunnam (!), Farrell i Grant, který mě neskutečně překvapil.. Ti všichni (samozřejmě i díky úžasnýmu scénáři) poskládali a neuvěřitelně stylově odvyprávěli nejelegantnější odpočinkovou pecku posledních let. Takhle královsky jsem se v kině už dlouho nebavil.. 95%. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Takhle má začínat rok 2020! Nejlepší Ritchie od Podfu(c)ku. Tedy za posledních 20 let. Báječný scénář jak v dialozích, tak zápletkou a její vytříbenými postavami, či hravým lemováním vyprávění jakože dle scénáře napsaného jednou z nich. A samozřejmě zužitkováním hereckých charizmatů celé té mňamkózní bandy. Chválím, jak je Ritchieho dospělácká zábava slovně sprostá a zařve v ní hafo lidí, ale neobsahuje žádné grafické násilí a zdůrazňuje rozdíl mezi morálním dnem záporáků a charakterní úrovní “hodných gangstrů”. Uvědoměle chytrá gangsterka s elegancí. Největším bossem je v ní McConaughey, ale největším frajerem Hunnam. A nejvtipnější samozřejmě Farrell. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • Bugzy Malone, představitel Ernieho, je autorem hudebního výstupu a vedle herecké kariéry se věnuje britskému rapu. (Suhysen)
  • Tepláková souprava, kterou nosí Coach (Colin Farrell), je od značky Lonsdale. (ČSFD)
  • V původním návrhu filmu měl Raymond (Charlie Hunnam) vystupovat pod přezdívkou „Posh Pete“. (ČSFD)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama