Reklama

Reklama

Čtyři v tanku T-34 a všude kolem po zuby ozbrojení nacisté... V létě roku 1941 sovětsko-německá smlouva o neútočení a přátelství náhle padá. Jednotky Wehrmachtu během pár měsíců postupují přes pobaltské republiky, Bělorusko a Ukrajinu až do vnitrozemí a Rudá armáda bojuje o každou vesnici. Jednou z nich je i víska, kde se střetne Jägerova tanková rota proti poslednímu zbývajícímu tanku T-34 velitele Ivuškina. Přes početní nevýhodu se však ruskému tanku podaří útok odrazit a krýt ústup nemocnice. O několik let později se Jäger s Ivuškinem znovu setkává, a zatímco nacistický důstojník povýšil na velitele tankové divize, ruský tankista padl do zajetí. Změnila se i situace na frontě: smyčka kolem Říše se stahuje z Východu i ze Západu a Jäger musí co nejrychleji připravit mladé rekruty na obranu země. S tím mu má pomoci právě Ivuškin, který dostane k dispozici ukořistěný tank T-34 a posádku z lágru, aby ze sebe na tankodromu udělali cvičný terč. Ruský velitel nabídku přijímá, místo Jägerovy sebevražedné mise ovšem chystá vlastní plán útěku... Ruský válečný film z roku 2018 koncipoval režisér a scenárista Alexej Sidorov podle svých slov jako akční podívanou pro novou generaci a zároveň jako poctu válečným veteránům. Nákladný projekt z části natáčený v Česku tak klade velký důraz detaily – od uniforem přes zrestaurování vyřazeného tanku T-34 až po výstavbu vesnice, která hned úvodem lehne popelem. Samotný děj stejně jako hlavní postava jsou však fiktivní a válečnými příběhy se inspirují jen velmi volně. Jsou například známy případy, kdy se sovětským vojákům podařilo utéct z německého zajetí, ovšem bez pomoci tanku. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (262)

boshke 

všechny recenze uživatele

Člověk si takhle o půlnoci zapne Primu Max (?), kde se právě rozjíždí velkolepé dílo. Máme tu druhou světovou válku - check. Máme tady nácky - check. Máme tu odvážné Sověty - check. Zpomalujeme a zrychlujeme záběry - check. Všechny chlívky dokonalého béčka, jako stvořeného pro sobotní večer mezi půlnocí a půl třetí ranní na podřadném kanálu, odškrtnuty. Z nějakého masochistického důvodu to dokoukám do konce a víc než filmu se asi věnuji přemítání nad tím, jaké asi bude mít tato chuťovka hodnocení. Bude to přes 50%? Možná ani to ne... 71%?! Buď jste se zbláznili vy všichni... nebo já... 40% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Rusi nás často zásobujú vojnovými filmami, ale v posledných rokoch mám pocit akoby točili pre detské publikum max. tínedžerov. Nemeckému hajzlovi dáme na ksicht jazvu, aby bolo jasné kto je na strane zla a kto na tej opačnej, pridáme kopu spomalených záberov nech je to cool pre mládež a zápletka nemusí byť nič moc aj tak tomu p...u rozumejú, hlavne nech je to akčné a stále sa niečo deje. Od vážneho a poctivého vojnového filmu to má ďaleko, aj keď niektoré scény sú fajn. Oceňujem scény z vnútra tanku, ktoré predsa len nie sú časté, ale inak iba priemer, ktorý stačí vidieť iba raz. 60%. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Válečné guilty pleasure. Po nezáživném začátku přišel první střet a od té chvíle jsem se bavil. Posádka sovětského tanku dělala se svým strojem neuvěřitelné věci, které podporovala řada slow motion záběrů i neschopnost německých vojáků. K mému údivu se film obešel i bez výraznějšího ruského patosu. Ne že by nebyl přítomen, ale nešlo to nijak přes čáru. O to víc se film věnuje potrhlému gerojství ruských vojáků a světe div se, došlo i na řadu vtipných scének. Celkově velmi dobrý dojem podtrhly i české reálie. Herecky bez problémů a pro mě byl největší hvězdou Vinzenz Kiefer jako plukovník SS. 80% ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Mám rád válečné filmy , ale je pravda, že těm Ruským se tak nějak povědomě vyhýbám. V křivení historie jsou Rusové mistři a v točení udatných udatníků..tedy každý je geroj jak bys met. No ale to bylo za komouše, tedy u nás, v Rusku je to tak nějak pořád. Jejich forma kapitalistického socialismu je pro mně neuchopitelná dodnes. Ale jelikož, se tento filmeček točil u nás nedalo mě to, provině  jsem si tohle dílo nasál a udělal si přes dvě hodinky čas a čekal , zda budu překvapen. A byl jsem překvapen. Udatní udatníci a sloužím pracujícímu lidu se konají v podobě epizody z populární online hry World of Tanks...Leporelo poskládané z triků, kterých je bohužel tolik, ale fakt  tolik ...( jako fakt ty zpomalovačky zajímavé, ale.. .). Tak nějak to do sebe zapadá, ale po hodině a půl už jsem se modlil kdy bude konec...Jo, prostě Ruský film, moderní, ale pořád Ruský. Jako spoiler do zmiňované hry dobré, ale to je asi tak všechno...Možná příště. A ten příběh o tom jak si Čtyři z tanku bez Žerika ale s děvočkou...vyjedou přes půl Německa na vejlet, to nebudu ani komentovat, stejně tak jak si poprvé sedne do tanku a likviduje nepřátelské tanky svým udatným a strategickým plánováním a tahy dravého Rudoarmějce.....No Rusko.Tam je možné všechno.To vidíme ve zprávách každej den....nikdy více. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Ruský gerój Ivan sa vyseká z každej srágory. Aj z nemeckého zajatia. Pomocníkom je mu legendárny sovietsky tank T-34. Je to akčné, zábavné aj dojímavé. Vzdávajúce poctu všetkým tankistom červenej armády. A popritom všetko skvelom ide zároveň aj skvele jednorazové, lebo poňatím príbehu veľmi jednoduché dobrodružstvo. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Vo filme si môžte všimnúť, že pri cestách sú moderné označovníky. (Johnny.ARN)
  • Válečný snímek vydělal za první víkend v kinech 713 milionů rublů (zhruba 215 milionů korun). To je pro ruský film v době uvedení filmu nejúspěšnější start na domácí půdě vůbec. Během prvních dvou měsíců film v ruských kinech zhlédlo zhruba devět miliónů Rusů a výdělek činil přibližně 2,3 miliardy rublů. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama