Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nesebevědomý Otis zná všechny rady na sexuální neduhy. Jeho matka je totiž terapeutka. Rebelka Maeve mu proto navrhne, aby si ve škole otevřel sexuální poradnu. (Netflix)

Recenze (78)

Cartmof 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sexuální výchova je dle mého chytrý seriál. Neukazuje teenagery tím typickým hollywoodským filtrem, který není ani z daleka reálný. Tady jsou dobře vyvážené vtipné scény s těmi vážnými a i když se tu řeší vztahy, jsou poutavé a narozdíl od jiných Netflix projektů mě i zajímaly. Postavy se vyvíjejí a většina si za tu sérii prošla dost změnami. Fakt doporučuju. Důkaz, že originální Netflix projekty nejsou úplný brak. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po ohodnocení všech epizod se má průměrná známka za první sezónu vyšplhala na čtyři hvězdičky. Chvíli jsem uvažoval, jestli nemám jeden kousek ubrat, protože jsem seriálu v některých dílech lehce nadržoval, ale nakonec jsem se rozhodl nezasahovat. Série byla sice místy v oblasti humoru hodně chabá, na druhou stranu přišla i s velmi vtipnými pasážemi a fakt se mi líbily dramatičtější odstíny příběhu. Tím chci říct, že jsem byl vlastně spokojený a určitě se podívám i na pokračování. ()

Reklama

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřil bych, že to někdy řeknu, ale objevování kvalitních částí teen subžánru mě začíná celkem bavit. Prvně to byla skvělá Euphoria, jež dekadentně definovala dnešní generaci náctiletých. Poté jsem se dostal k The End of The F***ing World, což je britská lahůdka, jež optikou typického Ostrovního humoru hleděla na stejné téma, jen se nesnažila o definici celku ale komentovala pomyslenou svobodu, jež jedinci tohoto věku pociťují. A teď mnou objevené Sex Education je kombinací dvou zmíněných. Celistvá prezentace tohoto seriálu se veze na vlnách humoru, jenž se opravdu povedl, drží se typické britskosti s menšími záchvěvy poameričtění a občas až paroduje klasické teen stereotypy. To ale není vše, Sex Education se snaží být i něco víc a přináší do placu i vážnější dramatické oblouky a témata jako je homosexualita, šikana a další. Což jsou témata, jež jsou sporem nevole, pokud se špatně uchopí a snaží se tyto morálně důležité věci hustit do diváka moc na sílu. Jenže na rozdíl od předramatizovaného snažení, jež přináší ze stejné stáje pocházivší 13 Reason Why, se to Sex Education daří. Hlavní komediální vložku to nekazí, spíše zpestřuje a mimo jiné dodává hlavním postavám další expozici, diky které je máte ještě raději a ze zábavy na večer se stává něco, do čeho je záhodno vložit emocionální zainteresovanost. A právě postavy tu jsou opravdu dobré, baví, nějakým směrem se vyvijí, mají dobrou chemii, prostě tak, jak se to dělat má. To bohužel platí pouze pro postavy hlavní, u vedlejších je vždy nějaký problém nakousnut, ale prostorově se jeho řešení do stopáže nevejde, takže zůstává v pozadí a prakticky nedojdou (aspoň v této sérii) k nějakému většímu rozuzlení. Sex Education je prostě a jasně velmi enjoyable dílko, jež jsem slupl jako malinu za dva dny a moc se těším na leden, kdy přijde na svět další série. 8,5/10 je adekvátní. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasnej seriál! Smál jsem se (i když to bylo chvílema teda dost vážný, a ksicht mi prostě zamrznul). První série je naprosto úžasná. Uznávám, že příběh to nemá nějak extra, protože to jen tak plyne a nemá to žádný extra zápletky a překvapení (jak v životě - i když v životě se to taky občas pěkně pos*re). Dialogy to má vyšperkovaný do dokonalosti (nacházím se ZHRUBA v jejich věkový kategorii, takže to mohu potvrdit). také vztahy mezi žáky (to taky můžu potvrdit). kamera vcelku ujde.       jenom konec byl takovej... nemastnej neslanej... prostě se to netvářilo jako konec série takovýhodle typu seriálu. Celá poslední epizoda se tváří... prostě jako normální epizoda... až na posledních zhruba 10 minut. Fakt by mě zajímalo, co by se stalo, kdyby jim druhá série nevznikla. To by byl asi kapánek průs*r.     Co ještě dodat? Těším se na střední!       8,5/10 ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je senzační, jak se autorům daří měnit nálady z crazy humoru do dojemný vážnosti aniž bych si toho všim. Senzační je nadhled, tolik mi scházející v tematicky podobný Euforii. Senzační je Asa Bustterfield, kterej mě až do týhle role zpravidla dost sral. Sympatie proběhla. K pátý hvězdičce stačí druhý sérii jen trochu přiostřit hrany. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (26)

  • Když se Maeve (Emma Mackey) zeptá Jacksona (Kedar Williams-Stirling) při večeři na záchod, tak ten ji pošle do svého pokoje. Maeve poté odejde, aniž by věděla, kde Jackson pokoj má. (Duoscop)
  • Keď sa začína školský deň, ručičky na školských hodinách ukazujú čas 4:15. (Pat.Ko)
  • Epizóda sa odohráva v čase, ktorý je ešte len začiatkom akademického roku (september), ale z prostredia je vidieť, že je jar. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama