Reklama

Reklama

Černobyl


The Happiness of All Mankind (E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Happiness of All Mankind
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vláda sa snaží vypratať oblasť v okolí Černobyľu, nutné je však zabiť aj všetky zvieratá, ktoré sú rádioaktívne a mohla radiáciu rozniesť. Medzitým sa Legasov snaží prísť na to, ako v okolí elektrárne odstrániť všetok grafit. (Aktuality.sk)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá epizoda se nese ve znamení odklízení a likvidací radioaktivního materiálu, který se ještě nachází na střeše černobylské elektrárny. Na pomoc s touto akcí jsou připraveni i západoněmečtí roboti, nicméně ti svůj účel nedokáží splnit, a proto jsou na úklidové práce povoláni vojáci, kteří musí grafit shazovat ze střechy ručně. Na místě se mohou zdržovat maximálně 90 vteřin, víc už je smrtelně nebezpečné. Současně opět se setkáváme s prof. Legasovem, Chamjukovou z Běloruského institutu, a samozřejmě Ščerbinou, jehož postava také prochází určitým vývojem, kdy byl zpočátku zcela lhostejný vůči odehrané katastrofě a zejména vůči opatřením, které bylo nutné za účelem záchrany civilního obyvatelstva uskutečnit. Dále se prof. Legasov chystá na mítink do Vídně, kde má světu objasnit okolnosti černobylské katastrofy. Jak se dozvíme v následujícím díle, všechno je jiné, než se na první pohled může zdát. ()

gemi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S tím, jak se seriál vzdaluje od okamžiku exploze, klesá také spád a napětí. Zásadní dějová linka týkající se protavení jádra a kontaminace spodních vod (a s tím spojené práce horníků) vyšuměla do ztracena - ve tředím díle se linka parádně rozjede, dívák sleduje horníky při práci za dosažením cíle, ale ve čtvrtém díle o tom není ani zmínka. Děj skočí o čtyři měsíce dál. Je tu ale jedna strhující scéna - ruční odstraňování grafitu ze střechy elektrárny. To jsem nedýchal! ()

Reklama

Endavour 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To máte v hlavě takovou dichotomii, zdali pokračovat ve sledování těch hrůz a následků v mrazivé, avšak velmi dobré sérii Chernobylu nebo raději být ušetřen těchto záběrů. Je však zřejmé, že jsem se rozhodl pro první možnost. Trochu „méně“ depresivní, nežli záběry z nemocnice a z pozdějšího nakládání s „nebezpečným odpadem“, nicméně i tento díl zanechá v hlavě velmi nepříjemný zážitek. Přes počáteční scénu s houževnatou babuškou, vybíjení zvířat, které se svým „neštěstím“ ocitly v inkriminované oblasti, až po odstranění grafitu ze střechy tento díl nenechá diváka klidným. Surová a děsivá podívaná si ale pořád udržuje vysoký standard - 90%. Co nám přinese konec seriálu? ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dojem z tejto epizódy pokazilo najmä chaotické pobehovanie s lopatou po streche pri jej čistení, pretože akú takú následnosť pri odpratávaní trosiek by súdruhovia zo ZSSR dokázali naplánovať, aj keď autori sa to zrejme snažili spraviť čo najviac autenticky. Anabáza Pavela pri odstrele zvierat síce mala svoje čaro ale jednotlivé časové posuny príbehu trochu uškodili a vydarené boli najmä prvé dve epizódy s udalosťami tesne po havárii. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdařilá rekonstrukce období po nehodě pokračuje ve stejné naturalistické úrovni, jako jsme viděli do teď. Příběh hlavních aktérů se zajímavě komplikuje, uvidíme, jak dopadne ve Vídni. Bráno ad absurdum, jsem právě ve Vídni a jelikož poslední díl tu také uvidím, tak v tomto směru bude mít zajímavý rozměr. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (11)

  • „Joker“, STR-1 a další stroje se nyní nacházejí na vrakovišti radioaktivních vozidel Burikivka. (Maulincio)
  • V epizodě zazní zdramatizovaná a přezpívaná verze písně "Chornyj voron" ("Black raven", "Черный ворон", "Černý havran") od holandského kvarteta Rusalki. Původní verze písně zazněla ve filmu Chapayev (1934), kde ji nazpíval Boris Babochkin. (Freddy22)

Reklama

Reklama