Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po odvrátení jednej možnej katastrofy prichádza Valery Legasov s ďalšími zisteniami. Jadro sa prepadá a mohlo by dôjsť k zamoreniu všetkých spodných vôd. Je teda nutné prísť s nápadom, ktorý by mal prepad jadra zastaviť. Medzitým sa Ulan Khomyuk snaží prísť na to, čo sa v Černobyle skutočne stalo. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

Vämpiriüs 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle se nám obsluha elektrárny v nemocnici pomalu rozkládá přičemž musím ocenit maskéry, kteří si dali záležet. K rozkládající se obsluze pošleme běloruskou vědkyni aby je vyslechla a vše dopodrobna zapsala. Musím uznat, že si velmi dobře poradili s postavou běloruské vědkyně jelikož dle historie tato osoba neexistovala a vlastně sloučili do této jedné postavy více osob, které poukazovaly na konkrétní problémy a mýlky. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velká škoda toho klišé v nemocnici, tedy myslím to manželské mini drama. To strhlo půlku dílu dolů. Ale zase na druhou stranu musím dát dvacet za reakci havířů a vůbec za ně, a pak musím přidat dvacítku maskérům, kteří se tu opravdu vytáhli. Takže oproti mému předpokladu, že nezvládnu ani půlku seriálu jdu do čtverky. Ovšem už bez očekávání. Ale jdu. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak sa bližšie pozrieme medzi pacientov, u ktorých postupuje rapídnym spôsobom rozklad buniek a nie je to vôbec príjemný pohľad. No a čo po tom, keď od nich ešte musíte mámiť dôležité informácie z večera nehody. Mierne nadbytočná sa zdala súkromná línia manželky hasiča, ktorá sa navyše chová značne nelogicky, vzhľadom teda na okolnosti, aké sa v závere dozvieme. Poteší partia svojráznych baníkov, ich predák by si taktiež zaslúžil zlízať nejakú tú smotanu, nielen ústredné hviezdne trio. ()

bender111 

všechny recenze uživatele

tak toto bola zatial asi najtazsia epizoda. neskutocne hnusna tazka atmosfera, kde nam ukazali bezmocnost ludi, ktori absolutne nevedeli co sa deje a ze sance na prezitie su takmer nulove. nechcem ani pomysliet, co museli prezivat ti hasici v poslednych hodinach zivota. tazky hudobny podmaz je uz len ceresnickou na torte, ktora nadherne doplnuje atmosferu bezmocnosti ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí díl už ztratil působivost prvních dvou, přesto obsahuje spoustu parádních dialogů (k nejlepším patří ty hornické). I když chápu, že tvůrci z toho nechtěli dělat naturalistickou podívanou, přesto si myslím, že radiací zničená těla v nemocnici by si zasloužila ještě o něco více prostoru. Horší je, že se nám začíná trochu ztrácet příběh. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Po odvysílání této epizody se Černobyl stal historicky nejlépe hodnoceným seriálem ve filmové databázi IMDb s hodnocením 9,7 z 10, které mu udělilo přes 37 000 uživatelů. Porazil tak dosavadního držitele rekordu, Planetu Zemi II (2016). (hansel97)
  • Ulana Chomjuk (Emily Watson) byla zavřena do skutečné cely používané KGB. Nachází se v někdejším vilniuském ústředí KGB, z něhož je nyní muzeum. V téže budově během nacistické okupace Litvy roku 1941 sídlilo Gestapo. (mikiqex)
  • Epizoda názorně ukazuje působení radiace na lidské tělo (od malých příznaků, až po smrt). (Freddy22)

Reklama

Reklama