Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nastáva deň súdu, ktorý má jednoduchú úlohu. Nájsť hrdinu černobyľského príbehu a jeho vinníkov. Hlavnými svedkami pred súdom sú Valery Legasov, Boris Shcherbina a Ulan Khomyuk. (Aktuality.sk)

Recenze (138)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborné zakončení fenoménu TV minisérií, které za sebou zanechalo velká seriálová díla i kinofilmy. Poslední epizoda uzavírá kolečko a skládá poslední dílky puzzlí do obrovské mozaiky černobylské tragédie. Viděli jsme ji v podstatě ze všech možných úhlů od běžných lidí, přes pracovníky elektrárny, záchranáře, dělníky, politiky a nyní i soudce. Zde se konečně odhalují pravé důvody černobylské katastrofy. Důvody stejně šokující, jako ostatní epizody této série. A navíc opět maximálně skutečnosti věrohodné. Zde se opravdu nehraje na pětihvězdičkové hodnocení. Tento seriál si totiž zaslouží daleko větší ovace. A jsem rád, že to lidé vidí. Poslední epizoda vzdala celému tomuto dílu hold. A jinak než ostatní epizody jí ani nemůžu hodnotit. A samotný hudební závěr se záběry skutečné Pripjatě ve mě vyvolal velice emotivní melancholické pocity. 33 000% ()

Kouba007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přidat komentář....horory se hodnotí jinak, ale tohle byl ten pravý horor, to nikdo z nás nechce zažít a obdivuje ty pravé hrdiny i když by na jejich místě nikdy nechtěl být. Dlouho mě nic tak nedostalo. Když si člověk najde autentické záběry a dojde mu, že to bylo ve skutečnosti ještě horší, je to opravdu děsivé...Politiku nemá cenu řešit, ta byla na film zvlášť. 5* ()

Reklama

zsn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby byl celý tento seriál tak informativní jako závěrečný historický souhrn posledního dílu, pak by to byl příjemný seriál. Do závěrečných titulků jsem chtěla tomuto dílu dát odpad, díky onomu konceptu však navyšuji hodnocení. Celkově je však tato série pro mne více méně odpadem a nezachránila to ani filosofická polemika o lži na konci. ()

JindraLne 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ufff, to byla síla. O Černobyl jsem se zajímal už předtím, ale až taková série dokáže člověku zprostředkovat úplný lidský rozměr celé věci od těch, co se obětovali, přes ty co likvidovali následky, až po aroganci těch, co to způsobili, což samo o sobě mluví o kvalitě takové minisérie. Na konec mě napadá snad jen jedna hláška z jiného díla: "Proletáři všech zemí, vyližte si prdel!" ()

airt 

všechny recenze uživatele

Jedno vím jistě, seriálová podoba Černobylu rozhodně žádnou katastrofou nebyla, právě naopak! Skvělé herecké výkony, od bezchybných hlavních postav až po ty nejmenší vedlejší role. Myslím si, že Harris se Skarsgårdem předvedli neuvěřitelný herecký um. Poklonu si ale zaslouží naprosto každý - hudba, kamera, režie.. určitě i nějaká paní v cateringu, zkrátka všichni, co se na této minisérii podíleli! "What is the cost of lies?" 100% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (3)

  • Když je Valerij Legasov (Jared Harris) po své soudní výpovědi odveden do prázdné místnosti, velice opatrně se rozhlédne a podívá se i za otevřené dveře. KGB totiž na toto místo ráda umisťovala popravčí, aby vězně zezadu zastřelili. (vojtaruzek)
  • Jedna ze scén, která se má odehrávat v Moskvě, je natočena v Kyjevě. (jakubweber)
  • Profesor Valerij Legasov (Jared Harris) počas súdneho procesu povie, že černobyľský reaktor 4 sa stal jadrovou bombou. Toto tvrdenie je značne zavádzajúce, keďže nie je možné, aby v jadrovom reaktore nastal jadrový výbuch. (koba)

Reklama

Reklama