Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nová mezinárodní adaptace nejslavnějšího Ecova románu se navrací do odlehlého benediktinského opatství v italských Alpách, kde v roce 1327 dochází k záhadným úmrtím mnichů během důležitého sněmu. V té době propuká v Evropě řada mocenských střetů mezi císařem Svaté říše římské a avignonským papežem a mezi jinými se předmětem jejich sporu stává i františkánský řád. Vypravěčem příběhu je mladý novic Adso z Melku, který narazí na učeného františkána Viléma z Baskervillu (John Turturro) a rozhodne se ho následovat do zmíněného opatství s věhlasnou knihovnou. Zde se oba stávají svědky několika podivných úmrtí, přičemž není vůbec jasné, zda za vším stojí osobní msta mezi bratry, vyšší zájem církve či posedlá víra v příchozí apokalypsu. Vilém společně s Adsonem navíc musí vraždy objasnit ještě před příjezdem obávaného inkvizitora Bernarda Gui (Rupert Everett), jinak hrozí, že budou ze všeho obviněni františkáni a jejich řád bude odsouzen jako kacířský. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele brasek k tomuto seriálu (3)

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Tak toto sa nedalo pozerať. Charakter inscenácie som ako tak prežil, ale zvyšok ma dávil ako zvratky po opici. Príbeh je vyumelkovaný (absolútne neodzrkadľuje dobu), charaktery postáv sú nezaujímavé a doslova kľajú oči (s originálom sa to nedá porovnať), dokonca postavy konajú proti nábožensky. Sklamanie! ()

Epizoda 2 (2019) (E02) odpad!

V druhom diely dramatizácia postúpila na vyššiu úroveň, ale zvyšok ostáva na úbohej úrovni ktorá poteší akurát tak adolescentov, ktorí nevideli ženské ňadrá. Inkvizícia vykreslená v takejto forme je zámerné klamstvo (preto odpad) za nejakým účelom (pokiaľ seriál financovali talianski komunisti či nemeckí luteráni tak chápem), ale inak je to obyčajný balast ako natiahnuť príbeh. ()

Epizoda 3 (2019) (E03) odpad!

Liberálne média ktoré útočia na katolícku cirkev si tento seriál vychvaľujú. Nedivím sa... ale u mňa je to hnus plný balastu a druhotriednych výmyslov. ()

Reklama

Reklama