Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 4

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (412)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé. Slušný úvod, ešte lepší záver. Nie je to jeden s tých hororových príbehov, ktorý je plochý ako doska a každý po celý čas vie odkiaľ kam. Aby bolo jasné, toto tiež nie je nič prevratné, ale v závere to chytí aspoň nový impulz, čo je vítané plus. Herecký tiež fajn, Lauren Cohan s Walking Dead snáď viac sexi na filmovom kotúči ešte nebola. 65% - 3* ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bell roste film od filmu. Tématicky se nejedná sice o nic překvapivého a vlastně ani zpracování není nijak neobvyklé, ale jednak se zadařilo s atmosférou starého sídla, našlo se pár napínavých chvilek a hlavně se povedl casting s víc než sympatickou Lauren Cohan. Její postava se navíc nechovala iracionálně a ve stresových situacích, světe div se, neječela jako když jí na vidle berou. A nakonec mě dostala i samotná pointa, kterou sice bylo možné vytušit, ale mě se to nepodařilo a díky bohům za to. Jen tak dál. 75% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Zmiešané pocity. Úvod a navodenie atmosféry je skoro ukážkové, ľahko som sa dostal do príjemného stavu očakávania niečoho desivého a záhadného. No ale čakal som čakal a... a skoro ničoho som sa nedočkal. Pár situácií s bábikou i bez nej sa síce vydarilo, ale aj tak sa v tomto smere nemôžem ubrániť pocitu premárneného potenciálu, čo do hororových prvkov sa z výborných interiérov a úvodnej atmosféry dalo vyťažiť podstatne viac. Veď už len ten pohľad na tú bábiku bol dosť nepríjemný - polovičná práca. Našťastie na hlavnú hrdinku sa dalo pozerať, keď nič iné aspoň potešila nejedno mužské oko. Potom však prišiel záver a to už išlo ale úplne všetko do čerta, nakoniec sa z toho vykľul len akýsi nepodarený trápny klon Halloweenu, čo bola podľa mňa tá najväčšia chyba. Snímok sa pomerne solídne rozohral v mysterióznej a spirituálnej rovine a autori z toho nakoniec urobia takúto nepodarenú a lacnú "slasherovú" koninu, to vie teda naštvať. 55/100 ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Konečné parádní horor. Od traileru jsem si sliboval skvělou atmosféru hezkého domu, děsuplnou hudbu, temné nasvícení scén a taky dva sympatické herce v hlavních rolích. Od začátku do první konce hodiny je film vážně povedený. Greta (Lauren Cohan) je panenkou kluka příliš překvapená a od prvních chvil mu vůbec nevěnuje pozornost. Tady by se dalo očekávat, že ze začátku mu bude „přistupovat“ na pravidla z papíru, ale ona se na ně naopak hned zezačátku vykašle. Zajímavé je pak sledovat, jak panenka chlapce docílí svého. Ztrácí se věci, dětský pláč je slyšet na chodbách a nakonec se zaklapnou dveře na půdu. Zkrátka povedené jak má být. Z lekaček bych považoval pouze jednu, za vcelku podařenou. Nicméně film se mi líbil především pro jeho atmosféru, než pro přemrštěný počet infarktových scén. Bohužel, posledních dvacet minut se z geniálně vytvořené atmosféry vytratilo díky zápletce celé kouzlo a film sklouzl do typické vyvražďovačky. Která už má za cíl – pouze kdo z koho. Škoda, ztráty původního nápadu. Takhle je z toho pouze vydařený výjezd do děsivého domu s porcelánovou panenkou. Největší plus na filmu jsou tím pádem herci, kdy Rupert Evans je sympaťák jak se sluší a patří. (Celý film jsem přemýšlel odkud ho znám) a Lauren Cohan je TA holka ze Supernaturalu, později TA holka z Walking dead. Nicméně se mi Cohan herecky, i vizuálně dost líbí a za tuhle její roli jsem rád a považuju jí za dobře napsanou, i zahranou. [Csfd projekce9] (78 %) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Modernistická směs hororové gotiky, duchařských klišé a tuctů žánrových odkazů, která určitě neurazí a formálně se celkem bez problémů drží ve vyšší řemeslné lize (jakkoli samotný dům vypadá spíše jako útulný pohádkový palác než strašidelné sídlo s koncovkou -ville ve svém názvu), ale co do úrovně prožitku, obsahové manipulace s divákem či atmosférické gradace je film slabý a nevýrazný. První hodinu jsme sice svědky sympatické snahy o pár neotřelých lekaček a originální příběh, který slibuje velké vypointování, strach z očekávaného se ale tvůrcům nedaří stupňovat a ona pointa, která udeří jako blesk z čistého nebe, degraduje (v očích někoho jiného ale třeba posouvá) scénář do sfér ukázkové béčkovosti a vícežánrového patlalství. Nebudu spoilerovat, ale taková charakterní proměna celé výpravy, přestože obecně nejsem odpůrcem takového postupu, sem příliš nezapadá a působí jako pěst na oko. Nejpozitivnějším prvkem tak v mých očích zůstává přítomnost fajnové šťabajzny Lauren Cohan, které to k smrti vyděšené sluší snad stejně jako po horké sprše v přiléhavém ručníku... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)
  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)

Reklama

Reklama