Reklama

Reklama

The Boy

  • USA The Boy (více)
Trailer 1

Greta je mladá Američanka, která začne po svém příjezdu do Anglie pracovat jako chůva v odlehlé vesnici. Po nástupu na místo zjistí, že osmiletý chlapec, o kterého se má starat, je porcelánová panenka v životní velikosti. Jeho rodiče mu věnují stejnou péči jako jejich předchozímu živému, který před dvaceti lety zemřel a s jehož smrtí se stále nemohou vyrovnat. Rodiče pro Gretu připraví seznam činností, podle kterého má o chlapce-panenku pečovat. Gretě je ovšem list nejprve k smíchu a dělá si z přísných pravidel legraci. Až po řadě rušivých a nevysvětlitelných událostí si Greta s hrůzou uvědomí, že práce chůvy v této rodině bude asi její nejhorší noční můra. Vypadá to, že panenka je skutečně naživu! (Bohemia MP)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (412)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Horory moc nemusím, protože je jednak považuji za pokleslý žánr (v němž se navíc tluče jedno klišé s druhým - naprostá většina hororů jsou natočeny jak přes kopírák a je problém je vůbec od sebe rozeznat), a jednak se u nich skutečně bojím, což mi není dvakrát příjemné. U tohoto filmu ale toho strachu moc nebylo - z větší části jsem u něj pořád jen přemýšlel, jestli se mi ta Lauren Cohan líbí, nebo ne (pořád se nemůžu rozhodnout), a když se tam v závěru začne konečně něco dít, film se bohužel zvrhne ve strašnou hovadinu, u které jsem se v kině otřásal smíchy - to finále je vážně tak blbé, až je vtipné. V rámci žánru to vcelku není špatný film, ale dost ho v mých očích shazuje strašná lacinost, kterou to na mě působilo, tragické herectví Ruperta Evanse (jeho roli bych snad zahrál líp i já), a již zmíněný debilní závěr, který podle mě celý film strašně shazuje. Navíc to trpí klasickým neduhem většiny hororů, jímž je nedostatek logiky v jednání postav - většina strašidelného efektu je založena na tom, že postava ve filmu navzdory očekávání zůstává tam, odkud by normální člověk dávno zdrhnul. A marně to vysvětlovat složitými digresemi, že Greta Evans měla hluboko do kapsy a kdesi cosi (jak podotkla moje známá, na roli au-pair byla její herecká představitelka navíc trochu stará - věřte 34 leté herečce roli au-pair!). Za mě průměrný dojem a 3 hvězdy. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Horor by měl v první řadě děsit. To se tomuhle snímečku nepodařilo ani náznakem. Atmosféra byla absolutně bez šťávy. Přemisťování panenky mimo záběr kamery opravdu není věcí, která by měla potenciál povolit moje svěrače operující v zadní části těla. Panáček se přemisťuje zhruba hodinku, takže zíváte a sledujete vesměs stále to samé. Milým překvapením pro mě byla účast Meggie, která si odskočila z Walking Dead. Před zhlédnutím jsem si její účasti nevšiml, takže jsem byl minimálně zvědav, jak si povede v celovečerním filmu. V seriálu patřila k nejpěknějším herečkám. Než se rozhodla zkrátit si vlásky a vytvořit si účes, který ji absolutně nesluší. Nicméně neměla tam ani žádnou pořádnou konkurenci. Když už se tam někdo přitažlivý zjevil, tak ho dlouhý osud mezi živými nečekal. Zde Lauren ukázala, že je fajn herečka. Jen si nevybrala ideální půdu. Totálně nepřitažlivý děj bych nevytáhl na výslunní ani já. Jedinou koukatelnou částí pro mě byla, shodou okolností, právě část, která se většině zdejších uživatelů nelíbila. Zdejší uživatelé ovšem zpravidla absolutně nerozumí filmům, takže je třeba brát jejich hodnocení s rezervou a nepřikládat mu váhu. Snímek nabral alespoň nějaké grády a nebyl na moment trapnou uspávačkou. Proto nedávám odpad. Celkově ovšem cítím intenzivní zklamání. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé. Slušný úvod, ešte lepší záver. Nie je to jeden s tých hororových príbehov, ktorý je plochý ako doska a každý po celý čas vie odkiaľ kam. Aby bolo jasné, toto tiež nie je nič prevratné, ale v závere to chytí aspoň nový impulz, čo je vítané plus. Herecký tiež fajn, Lauren Cohan s Walking Dead snáď viac sexi na filmovom kotúči ešte nebola. 65% - 3* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rating PG-13 beze zbytku naplněn a The Boy je "horor" vhodný i na nedělní odpoledne nebo na postrašení ještě neochmýřených adolescentů. Přitom hororové ingredience vynikající: rozlehlé panské sídlo, strašidelná panenka, osamocená dívčina. Bell mohl upéct excelentní a chutný žánrový dortík, místo něj však splácal jen obyčejnou bábovku, která se mu navíc i docela propadla. Velmi záhy je sice odtajněno, kdo že se tu bude starat o pozdvižení, jenže celé to strašení nenabírá žádných grádů. Porculánový hošík, z kterého tu a tam spadne deka nebo sedí trochu jinak, mnoho strachu nenažene. Postupně se sice trochu osměluje a dojde i na nějaké to jemné duchařské bubu, ale většinou jen zírá. Tupě. Vzhledem k přístupnosti pak ani překvapivý závěr nemohl vykročit směrem ke krví zalité tečce, která by tuhle krotkou a ušmudlanou fádnost trochu nablýskala. Dvě hvězdy a jedna navíc za sympatickou Lauren Cohan, ač neukázala nic z toho, na čem by nejen verbalovy zraky rády spočinuly. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Konečné parádní horor. Od traileru jsem si sliboval skvělou atmosféru hezkého domu, děsuplnou hudbu, temné nasvícení scén a taky dva sympatické herce v hlavních rolích. Od začátku do první konce hodiny je film vážně povedený. Greta (Lauren Cohan) je panenkou kluka příliš překvapená a od prvních chvil mu vůbec nevěnuje pozornost. Tady by se dalo očekávat, že ze začátku mu bude „přistupovat“ na pravidla z papíru, ale ona se na ně naopak hned zezačátku vykašle. Zajímavé je pak sledovat, jak panenka chlapce docílí svého. Ztrácí se věci, dětský pláč je slyšet na chodbách a nakonec se zaklapnou dveře na půdu. Zkrátka povedené jak má být. Z lekaček bych považoval pouze jednu, za vcelku podařenou. Nicméně film se mi líbil především pro jeho atmosféru, než pro přemrštěný počet infarktových scén. Bohužel, posledních dvacet minut se z geniálně vytvořené atmosféry vytratilo díky zápletce celé kouzlo a film sklouzl do typické vyvražďovačky. Která už má za cíl – pouze kdo z koho. Škoda, ztráty původního nápadu. Takhle je z toho pouze vydařený výjezd do děsivého domu s porcelánovou panenkou. Největší plus na filmu jsou tím pádem herci, kdy Rupert Evans je sympaťák jak se sluší a patří. (Celý film jsem přemýšlel odkud ho znám) a Lauren Cohan je TA holka ze Supernaturalu, později TA holka z Walking dead. Nicméně se mi Cohan herecky, i vizuálně dost líbí a za tuhle její roli jsem rád a považuju jí za dobře napsanou, i zahranou. [Csfd projekce9] (78 %) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Původně nesl film názvy In A Dark Place a The Inhabitant, ty ale byly změněny, jelikož se autorům nezdály vhodné. (hansel97)
  • Přestože se film má odehrávat v Anglii, byl natáčen pouze v Kanadě. A to ve městě Victoria ve vile Craigdarroch Castle, která posloužila jako dům Heelshireových. (hansel97)

Reklama

Reklama