Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodině Novákových vládne pevnou rukou pedantický otec, který ji zatížil povinností včasných příchodů a vybavil řadou všemožných zákazů a příkazů. Zatímco manželka, redaktorka hádankářského časopisu, poslušně dodržuje režim, dcera Míša začíná přerůstat otci přes hlavu. Je tu ještě energická babička, deptající paní Novákovou zmatkem, který do rodinného života vnáší svými návštěvami. Není divu, že poté, co otec odjede do lázní, nastane pro všechny doma ráj. Zákazy mohou být porušeny, příkazy nevykonány a věci neuklizeny. Jenže jen do chvíle, kdy zvědavá manželka otevře dopis pro manžela a zjistí, že vzorný pedant má nemanželské dítě. Ráj se okamžitě mění v chaos. Přítelkyně paní Novákové radí oplatit nevěru nevěrou, babička začne podnikat rázná opatření směřující k jedinému možnému řešení, a to rozvodu. Navíc nic netušící pan Novák se z pravidelných telefonátů domnívá, že dítě, o kterém je neustále řeč, čeká Míša. Všemu nasadí korunu nejprve babička, která zahlédne Míšu s jejím chlapcem Tomášem, a poté Tomáš, který pojme vynucené seznámení s rodinou Novákových svérázným způsobem. A to ještě není všem překvapením konec. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mám fuck ráda...Jedna z vlastností socialistických filmů je, že tam hráli sqělí herci, bylo to někdy vtipné a většinou nenáročné...Tento film je, ale hlavně díky Ivě Janžurové a Petru Nárožném, opravdu vtipný a vždy se na něj ráda podívám...Vztahy v rodině se nemění, akorát se mění doba...Za mě 85% ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Neustále skvěle hláškující tatínek Petra Nárožného, flegmatická maminka Ivy Janžurové, rázná babička Stelly Zázvorkové a pár dalších postav, které z tohoto filmu dělají jednu z mých oblíbenějších českých komedií. Příběh sice není kdoví jaký zázrak a jde hlavně o konverzační humor, což někomu nemusí úplně sednout, ale když člověk v podobném (samozřejmě ne až takovém extrému) žije, dokáže ho pod stůl shodit jakákoliv věta. "Tam je Žatecká, TAM!" :D ()

Reklama

Peabody 

všechny recenze uživatele

Zvlástní je, že v té době mi tato komedie přišla jako trapná, nemastně neslaně režírovaná, postupem času vnímám herecké výkony, pan Nárožný jistě, ten je tady skvělý,  ale víc a víc doceňuji jak postavu uchopila paní Janžurová. Mladá dvojice je standardní šarže obou protagonistů, ani jeden nic moc, ne už tak zcela babička Stella, protože ta nehraje dobrotivou lehce cáklou babičku jako obvykle, ale vědomou svini a manipulátorku, a hraje ji skvěle. Je to takové televizní (to že to bylo vinohradské divadlo je zjevné, byt / lázně a pár dotáček, identické zkušené herecké obsazení i Míkova režie (plus minus, na divadle jsem nebyl), ale dnes to docela snesu. ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná komédia s fúrou vtipných situácií založených na zámene osôb resp. rôznom pochopení situácie. Žiaľ potenciál nápadu sa nepodarilo celkom využiť. Produkcia dosahuje maximálne socialistického priemeru a aká taká snaha o atmosféru sa vyskytne len na pár okamihov, Zbytok zostáva na pleciach hercov a na dialógoch. Pritom je príbeh zaplnený celkom komickými postavami a dialógy sú výborné. No deju chýba väčšia šťava a spád aj keď sa herci celkom usilujú a podávajú obvyklé výkony. 65% ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Rodina pána Nováka žije v stiesnených pomeroch a tak využíva v byte každý centimeter úložného priestoru. Všetko má svoje presné miesto. Pán Novák (Petr Nárožný) je totiž neuveriteľný puntičkár. Jedného dňa sa však systém rozpadá. V rodine sa objaví podozrenie z nemanželského dieťaťa, dcérin divný priateľ a všadeprítomná „najmúdrejšia“ babička a o bláznovstvo je postarané. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Točilo se v Praze v Letenských sadech a Františkových lázních. (M.B)
  • Snímek byl natočen na motivy divadelní hry „Ó domove, domove sladký“, která se hrála v Divadle na Vinohradech. (M.B)

Reklama

Reklama