Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rodině Novákových vládne pevnou rukou pedantický otec, který ji zatížil povinností včasných příchodů a vybavil řadou všemožných zákazů a příkazů. Zatímco manželka, redaktorka hádankářského časopisu, poslušně dodržuje režim, dcera Míša začíná přerůstat otci přes hlavu. Je tu ještě energická babička, deptající paní Novákovou zmatkem, který do rodinného života vnáší svými návštěvami. Není divu, že poté, co otec odjede do lázní, nastane pro všechny doma ráj. Zákazy mohou být porušeny, příkazy nevykonány a věci neuklizeny. Jenže jen do chvíle, kdy zvědavá manželka otevře dopis pro manžela a zjistí, že vzorný pedant má nemanželské dítě. Ráj se okamžitě mění v chaos. Přítelkyně paní Novákové radí oplatit nevěru nevěrou, babička začne podnikat rázná opatření směřující k jedinému možnému řešení, a to rozvodu. Navíc nic netušící pan Novák se z pravidelných telefonátů domnívá, že dítě, o kterém je neustále řeč, čeká Míša. Všemu nasadí korunu nejprve babička, která zahlédne Míšu s jejím chlapcem Tomášem, a poté Tomáš, který pojme vynucené seznámení s rodinou Novákových svérázným způsobem. A to ještě není všem překvapením konec. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

NJD 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to vypadá jako průměrná socialistická komedie, ale jakmile si ten film jednou pustíte, tak zjistíte, že je všechno jinak. Podle mě se jedná o jednu z nejlepších českých/československých komedií vůbec. Korunku tomu dává neuvěřitelně vtipná postava Petra Nárožného a několik nesmrtelných hlášek: „Neříkej soustavně králíkovi kočka, já to prostě nesnesu.“ „Ty neumíš polykat? No tos mi neřekla, že tě doma nenaučili polykat.“ „Ty si chlastal a já se mám teď trápit s tímhle křápem?“ „Formuluj přesně! To není křáp, ale auto Trabant.“ ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Tomáš už nevydržel dorážení Míšy a holt se teda šel "představit" rodičům, když to musí bejt. "Škoda, že není doma i pan otec, vzal bych to jedním vrzem...!" Tak přesně tohle jsem byl kdysi dávno i já. Jak se představit rodičům své dívky, krutě a nemilosrdně (jak už tak život s námi často zametá) "Ahoj, já jsem Pavel. Budeme si tykat!" ... Nezmohli se na odpor :-) ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Ale to je slabé! Podle divadelní hry Blanky Jiráskové "Domov v havárii". Začátek ještě jakž takž chvíli slibuje, že se zasmějeme, ale pak to má neustále klesající tendenci až k úplnému propadu. Neuvěřitelně hloupé a nepravděpodobné dialogy, snaha o vtipnost za každou cenu, a to i dosti nedůstojného způsobu vnímání a hodnocení manželství. Z herců bych tu snad ještě uznal Petra Nárožného, ale ani Janžurová, Zázvorková se mi tu nelíbily, nemluvě o Bydžovské, jejíž fyziognomie je drzá a arogantní, aniž by musela promluvit... Považuji tento film za úpadkový socialistický produkt, proti němuž je např. soudobý "Pátek není svátek" Otakara Fuky svěžím a laskavě vtipným dílem. Snad nikdy se můj názor tolik nelišil od názoru Pohrobka jako právě zde.... ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Povedená oddechovka s lehce nahořklou pachutí v podobě dokonale odporné  "maminky" Zázvorkové. "Já ti to teda nechtěla říkat, ale ty seš celá nuselská bába!"  Zapamatovatelných hlášek  pak celá přehršel a Nárožný  se svým "formuluj přesně"  pak zcela nezapomenutelný.  Je to sice srovnatelné se všemi  těmi dnešními loveními, matkami, muži v říjích a dalšími "vtipparádami",  ale v dobách , kdy TV rozhodně nebyla mozkožerem, prostě  fajnová sváteční komedie, které rád  něco přihodím.  "Vaše dcera neumí polykat..." ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Co udělá moudrá a opatrná žena, když se jí dostane do rukou mužova korespondence ?" ----- Maximální využití minimálního prostoru - v komedii, která se lehkou nožkou proplétá mezilidskými vztahy a nikterak přitom neskrývá své potěšení z absurdního vývoje zápletky ... aneb kterak se věci mohou vymknout kontrole kvůli jednomu nečekanému a nezvanému dopisu, doručenému v nepravý čas ... 4,5* ... P.S.: ----- "Prosím tě, nestůj nade mnou, vydýcháváš mi vzduch !" ----- ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Novák (Petr Nárožný) říká, že bydlí na adrese Žatecká 8. Dopis, který mu přijde, má adresu Pařížská 16. Ve skutečnosti se však jedná o Pařížskou 24 v pražském Josefově. (sator)
  • Na začátku filmu, ještě před titulky, jedou Míša (Z. Bydžovská) s Tomášem (M. Vladyka) po jezdících schodech a ze schodů jedoucích opačným směrem je pozoruje babička (S. Zázvorková). Přitom ale oboje schody mají vedle sebe na stejné straně zeď. (DžejPý)

Reklama

Reklama