Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ačkoli zpráv o blížícím se konci války rychle přibývá, v táboře mobilní polní nemocnice 4077 má personál plné ruce práce. S uprchlíky, válečnými zajatci a raněnými vojáky, kterých je velké množství, jak se obě strany snaží před uzavřením příměří nabýt co největší převahy. Hawkeye se po smrti svého přítele nervově zhroutil a byl poslán na psychiatrii, kde se mu snaží pomoci dr. Sidney Freedman. Také ostatní mají v posledních dnech války plno starostí. B.J. je odhodlán vrátit se zpět tak, aby stihl narozeniny své dcery, Klinger si dělá starosti se Soon-Lee, která se pokouší najít své rodiče. Život tábora navíc naruší tank, který vrazí do tábora a zničí napůl postavenou latrínu. Proto si musí jít Charles ulevit do lesa a díky tomu narazí na skupinu čínských hudebníků, které zavede do tábora. Vzápětí je nemocnice kvůli tanku ostřelována nepřátelským dělostřelectvem. Otec Mulcahy je při obětavém zákroku otřesen blízkým výbuchem a ohluchne. Zatímco Charles seznamuje čínské hudebníky s Mozartem, vrací se k jednotce Hawkeye a Klinger požádá o ruku Soon-Lee, která jeho nabídku ráda přijme. A pak to přijde. Válka končí. V táboře se oslavuje a všichni mluví o tom co budou dělat až se vrátí domů. Plukovník Potter těší, že se po odchodu do výslužby stane venkovským doktorem, Charles se chystá nastoupit do nemocnice v Bostonu, Klinger chce zůstat v Koreji, ale Hawkeye uvažuje o tom, že nastoupit na chirurgii ve velké nemocnici, po čemž vždy toužil, možná nebude tím pravým. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

Prochy38 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu mě mrzí, že to nemělo zajímavější finále. Byl to v podstatě jeden delší díl, který skončil odjezdem domů. Ale já to stejně těžce nesl. Trvalo to něco málo přes rok, co jsem sledoval díl po díle před usnutím a teď to končí. Těžké loučení, měl jsem na krajíčku. Víc seriálů s podobným posláním. Skvělá práce, úžasné výkony, srdeční záležitost.... Děkuji. ()

Colour 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez sentimentu treba uznať, že záverečný celovečerný diel je jedným z najslabších. Na 120 minút to na mnohých miestach už pripomínalo len varenie z vody. Sarkastický humor sa vytratil, zostala už iba neznesiteľná horkosť. Treba uznať, čo zaostalo na humore, sa rozvilo v dramatickej úrovni - Charlesovi muzikanti, ktorí skončili, ako skončili, pribúdajúce množstvo utečencov, ostreľovanie tábora, Mulcahyho ohluchnutie, Hawkeyho zrútenie. Tu sa musím pozastaviť, Hawkeyho postihnutie v záverečnom diely mi prišlo silené, akoby sa len snažili natiahnuť stopáž. Čím bližšie bol koniec, tým viac z postáv sálala únava a na nás padala nostalgia. Záverečné GOODBYE hovorilo za všetko. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je ťažké a smutné rozlúčiť sa s niečím, čo prirástlo ku srdcu. "M*A*S*H" bol seriál, ktorý som si vskutku obľúbil. Rád som sledoval osudy členov posádky mobilnej vojenskej nemocnice 4077. Budú mi chýbať kapitáni Benjamin Pierce, B.J.Hunnicut, John McIntyre, ale aj protivný major Frank Burns, aristokrat Charles Winchester, vrchná sestra Margaret Houlihanová, spojári Radar O´Reilly a Max Klinger, otec Francis Mulcahy, veliaci dôstojníci Henry Blake a Sherman Potter. Bola to skvelá jednotka. Tento celovečerný film je dôstojnou bodkou za výborným seriálom. "M*A*S*H: Nashledanou, sbohem a amen". ***** ()

sheen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné zakončení velkolepého seriálu MASH, velká srdcová záležitost. Jen mě mrzí ty odchody výborných postav, při každém odchodu jsem byl smutný, takový zásah do funkčního celku, to se nedělá:( třeba takový Henry opravdu chybí nebo Frank, když si z něho dělali prdel, to bylo to nejlepší a miláček publika Radar s jeho "Jovou", jeho chvilky nevinnosti a naivity byly taky moc pěkné. Nejedna slza mě ukápla při tomto závěrečném díle. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl srovnat s literaturou, tak bych seriál přirovnal k povídkám Raye Bradburyho. V nich byl neporazitelný, ale romány mu nikdy tak nešly. Film je příliš roztříštěný a některé scény jsou vyloženě odbyté. A ten patos na konci byl už příliš. Takhle by to probíhalo v reálu, prostě konec jedné strašné, ale vlastně báječné životní etapy. Já se ale nechávám filmy raději unášet někam do nereálna. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (28)

  • Hlas reportéra Roberta Pierpointa v táborovém amplionu, který udává informace týkající se podepsání mírové smlouvy, je skutečný. Tvůrci měli 30 let staré pásky, ale jejich kvalita byla špatná, takže Pierpoint své oznámení o ukončení války namluvil znovu. Praskání a poruchy byly kvůli autentičnosti do nahrávky přidány. (HappySmile)
  • Film, který je vlastně posledním dílem seriálu, nebyl natočen jako poslední. Jako poslední se natáčela epizoda Jak jde čas. (HappySmile)
  • Když Margaret (Loretta Swit) říká, že má ošetřovatelské místo v sídle NATO, všichni říkají, že odjíždí do Belgie, ale sídlo NATO bylo v té době v Paříži a do Bruselu se přestěhovalo až v roce 1966, kdy Francie opustila vojenskou strukturu NATO. (sator)

Reklama

Reklama