Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ačkoli zpráv o blížícím se konci války rychle přibývá, v táboře mobilní polní nemocnice 4077 má personál plné ruce práce. S uprchlíky, válečnými zajatci a raněnými vojáky, kterých je velké množství, jak se obě strany snaží před uzavřením příměří nabýt co největší převahy. Hawkeye se po smrti svého přítele nervově zhroutil a byl poslán na psychiatrii, kde se mu snaží pomoci dr. Sidney Freedman. Také ostatní mají v posledních dnech války plno starostí. B.J. je odhodlán vrátit se zpět tak, aby stihl narozeniny své dcery, Klinger si dělá starosti se Soon-Lee, která se pokouší najít své rodiče. Život tábora navíc naruší tank, který vrazí do tábora a zničí napůl postavenou latrínu. Proto si musí jít Charles ulevit do lesa a díky tomu narazí na skupinu čínských hudebníků, které zavede do tábora. Vzápětí je nemocnice kvůli tanku ostřelována nepřátelským dělostřelectvem. Otec Mulcahy je při obětavém zákroku otřesen blízkým výbuchem a ohluchne. Zatímco Charles seznamuje čínské hudebníky s Mozartem, vrací se k jednotce Hawkeye a Klinger požádá o ruku Soon-Lee, která jeho nabídku ráda přijme. A pak to přijde. Válka končí. V táboře se oslavuje a všichni mluví o tom co budou dělat až se vrátí domů. Plukovník Potter těší, že se po odchodu do výslužby stane venkovským doktorem, Charles se chystá nastoupit do nemocnice v Bostonu, Klinger chce zůstat v Koreji, ale Hawkeye uvažuje o tom, že nastoupit na chirurgii ve velké nemocnici, po čemž vždy toužil, možná nebude tím pravým. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (212)

maoc 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl srovnat s literaturou, tak bych seriál přirovnal k povídkám Raye Bradburyho. V nich byl neporazitelný, ale romány mu nikdy tak nešly. Film je příliš roztříštěný a některé scény jsou vyloženě odbyté. A ten patos na konci byl už příliš. Takhle by to probíhalo v reálu, prostě konec jedné strašné, ale vlastně báječné životní etapy. Já se ale nechávám filmy raději unášet někam do nereálna. ()

CGP 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ale Pohrobku, za prvé se ten seriál stal legendou, za druhé myslíš si snad, že po X letech společně strávených ve válce si všichni řeknou jen:"Tak čau, dík a naneviděnou"? Ne, jakkoli se nám to mohlo zdát emotivně přemrštěné, myslím si, že to bylo adekvátní tomu, co očekávali diváci, a hlavně tomu, jak by to asi bylo v reálu. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady jde jenom a jenom o loučení se herců navzájem, se svým štábem a především s diváky, kteří tomuto seriálu zachovávali dlouhá léta stálou přízeň, čemuž odpovídá herecká a především scénáristická kvalita celého "filmu". Není tu opravdu čemu se zasmát a pokusy o vtipy nepřijímáme jako trapné jenom proto, že jsme si tomuto stylu už jaksi navykli. To, že byl sentimentální typ vyroben i z Klingera, pak prostě nelze odpustit. Nejvěrnějším fanouškům, kteří nemohli pochopit, že nové díly svého milovaného seriálu už nikdy neuvidí, se v roce 1983 mohlo zdát závěrečné dvacetiminutové loučení, kdy se loučí doslova každý s každým, ještě příliš krátké, ale pro mě to už bylo moc. Ještě, že nakonec asi byla vystříhána jedna hodina (Alespoň v televizi to běželo o třetinu kratší.) ()

Barghest 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál M*A*S*H mám moc ráda, takže jsem tušila, že filmové rozloučení nebude lehké. A taky nebylo. Ze začátku má trochu nevyrovnané tempo, ale jak děj nabírá na obrátkách a atmosféra houstne, člověk se snadno nechá polapit do pasti, která se kolem něj jedenáct sezón stahovala. Já jsem půlku filmu brečela jak malá a tu druhou jsem se smála. Alan Alda odvedl vážně skvělou práci. M*A*S*H je totiž jeden z nejsilnějších (proti)válečných filmů, které jsem (dosud) viděla. Teď tu emoční nálož půjdu rozchodit, tak moc mě to dostalo. P.S.: Kuře v autobuse? Vůbec se nedivím, že si pak Hawkeye musel odpočinout. Taky bych musela. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (28)

  • Film, který je vlastně posledním dílem seriálu, nebyl natočen jako poslední. Jako poslední se natáčela epizoda Jak jde čas. (HappySmile)
  • Tři minuty po skončení závěrečného dílu stoupl odběr vody v New Yorku o 1 350 000 000 litrů. Vědci to vysvětlili tím, že většina lidí počkala na konec a poté odešla na záchod. (JayCZ)
  • Během stěhování je vidět, jak Radar (Gary Burghoff) pomáhá odnést kufr z budovy. Důvodem je opětovné použití záběrů z epizody Stěhování (1976), Radar totiž ze seriálu zmizel během 8. série. (sator)

Reklama

Reklama