Reklama

Reklama

VOD (1)

Agentka FBI je zatažena do vyšetřování kolegy ohledně nadpřirozena. (Disney+)

Recenze (84)

Mr.Jokker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní pilot, spooky malder jede na jiné vlně a věnuje se x files nevysvětlilnym případům, dostává novou kolegyni skajly aby na něho dohlidla. Malder hned v prvním díle 100% prokáže existenci Ufos ale bohužel je tu ten fakin goverment co všechny důkazy zničí a malder tak zase vypadá jako blázen. Scally napíše absolutní Bull do konečné zprávy i když jasně viděla že se to prostě nedá vysvětlit je to non beliver. Fakt dobrá rozjezdova epizoda. ()

WScully 

všechny recenze uživatele

Temná a tíživá pilotní epizoda pozdějšího seriálového kultu. Pilotní epizoda je jednou z nejlepších epizod seriálu právě pro svou tíživou a temnou atmosféru, pro prvotní seznámení s později velmi populárními seriálovými hrdiny a pro svůj zápal nalézt pravdu, která je tam venku. Již pilotní epizoda poukazuje na směr, kterým se The X-Files budou ubírat, nebude se totiž jednat o detektivku opředenou mysteriosním oparem, která však má čistě vědecké vysvětlení, nýbrž o skutečné řešení případů odehrávajících se mezi nebem a zemí... Povinnost pro každého, kdo jen trochu pochybuje o pravdě, která je nám servírována každý den médii... Navíc si divák užije výtečně vygradovanou atmosféru strachu s výbornými hlavními představiteli. Samé superlativy. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle to všechno začalo. Start legendárního seriálu se povedl téměř na výbornou. Jelikož jde o úplný začátek, tak je to ještě takové trochu vykulené, neotrkané a nemá to ještě tak vysoký rozpočet, ale je to natolik kvalitní epizoda, že diváka pohltí a navnadí ke sledování dalších dílů. A to je přesně to, co by měl dobrý pilot splňovat. Najdeme tu většinu znaků, které jsou pro Akt X charakteristické. Epizoda sází na tajemnou atmosféru (není to ještě kdovíjak hutná scifárna nebo hororová záležitost), což v rámci možností bohatě stačí. Nevěřím tomu, že měl Chris Carter v této době mytologii nějak hlouběji propracovanou, ale takto zpětně musím ocenit, že seriál pak na řadu věcí obsažených v "Pilotu" navazuje a dále je rozvíjí (ostatně v 7. sérii dostane tento díl volné pokračování). Výborně tato epizoda funguje jako seznámení s hlavními hrdiny. Jejich charaktery jsou jasně vykresleny a jen tento jeden díl stačí, abyste si ty postavy oblíbili. K tomu samozřejmě dopomáhá fakt, že Duchovny s Anderson mají mezi sebou skvělou dynamiku. A už takhle na začátku Mulder solidně hláškuje. Jestli bych měl něco vytknout, tak je to snad jen hudba Marka Snowa. Ta je v tomto dílu taková nevýrazná, člověk ji nevnímá, skoro jako by neexistovala. Je vidět, že tady se skladatel ještě hledal. Co se celkového hodnocení týče, na 5 hvězdiček to tak úplně není (v seriálu jsou pochopitelně mnohem lepší epizody), ale vzhledem k historickému významu pilotního dílu je udělit musím. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvost...který se nezapomíná už jenom proto, že je tuzemské televize dávali několikrát po sobě a pak to náhle utnuli...Ač je to pilot tak rozhodně nepostrádá nesmyslnost a nudnost scénáře, ale přináší dvě sympatické hlavní postavy Muldera a Sculyovou, leč oba dva uvažují naprosto jinak...dodávají filmu názor jak ze strany vědecko-technické tak ze strany nevysvětlitelné a to je přesně to co dělá tento seriál tak zábavný....respektive v tomto případě pilot. ()

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osudové přidělení agentky Scullyové jako dozoru nad nejvrtavějším agentem FBI navždy změnilo světovou seriálovou tvorbu, podnítilo snahu všech konspiračních teoretiků a milovníkům záhad darovalo bezednou studnici inspirace. A přitom ta úvodní třičtvrtěhodinka proběhne jen tak jakoby se nechumelilo. Ale kulty vždy začínaly nenápadně. Nejzásadnější perličkou je tak to, že archnemesis hlavní dvojice se v seriálu objeví už po třech minutách.. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (26)

  • Epizoda začíná oznámením, že následující příběh je inspirován skutečnými zdokumentovanými událostmi. Chris Carter si z nich vybral implantáty, únosy mimozemšťany a stopy údajně zanechané při experimentech prováděných mimozemskými silami. (Kubaaa97)
  • Zasazení děje epizody do města Bellefleur je odkazem na rodné město Chrise Cartera Bellflower v Kalifornii. (Kubaaa97)
  • Když Scullyová (Gillian Anderson) poprvé vstoupí do Mulderovy (David Duchovny) kanceláře a dívá se na zeď, můžeme si všimnout, že plakát „I Want to Believe“ lze vidět celý. V dalším záběru, kdy Scullyová prochází kolem plakátu, je již částečně skrytý za papíry, které jsou před ním naskládané. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama