Reklama

Reklama

Velké dobrodružství Čtyřlístku

  • angličtina Great Adventure of the Lucky Four (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Na kraji Třeskoprsk, v malém domku, bydlí čtyři kamarádi. Fifinka, Pinďa, Bobík a Myšpulín u táborového ohně vzpomínají na dobrodružství, která zažili v uplynulém roce. Každý z hrdinů vypráví příběh, který považuje za úplně nejlepší. S Pinďou zažijeme povedený horolezecký výlet na Ďáblův palec, s Myšpulínem napínavé pátrání po ukrutném Vlkodlakovi, s Bobíkem fantastickou cestu do vesmíru a s Fifinkou vánoční návštěvu u malých čertíků. Čí příběh bude nejkrásnější? (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (59)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Dal bych možná i o hvězdu víc, kdyby ten děj nebyl tak zbytečně komplikovaný. Čtyři sedí u ohně a vzpomínají na to co dělali loni a v některém tom příběhu dokonce ještě zase vzpomínají na něco jiného. Sofitstikovanější než Inception, takže malí caparti v tomhle docela tápali. Jinak grafika ok, příběhy jak který...celkově těch 5/10 tady asi docela odpovídá. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl teenager, přečetl jsem asi stovku úžasných časopisových Čtyřlístků. Ovšem zde je komiksová legenda zacílena na mnohem mladší děti, takže dospělého diváka lačnícího po nostalgii nezaujme. I přes průměrnou animaci je to však přijatelnější než většina amerických akčních superhrdinských komiksů. 60 % ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na ty čtyři hvězdy to asi úplně není, ale dal jsem je i prvnímu filmu a tenhle je lepší a na pět to taky není, takže jinak to nejde. Klasická animace, ve které je prostě to největší kouzlo Čtyřlístku, se rozhodně vpylatila, protože ten film vypadá fakt hezky. Nelíbil se mi příběh s čištěním vesmíru a vůbec jsem nepochopil, proč si ty příběhy vyprávějí jen sami mezi sebou, ale jinak s tím vlastně nemám problém, protože se mi to vážně líbilo (víc než Čtyřlístek ve službách krále) a užil jsem si to. A překvapivě docela hodně. A navíc je v jednom příběhu i Zádrhel, takže je všechno v pořádku. Dalšímu filmu v tomhle stylu bych se vůbec nebránil, ale spíše bych uvítal, kdyby zfilmovali geniální Poklad kapitána Kida, Nebezpečný ostrov nebo Trosečníky pouště. A seriál by taky nebyl špatný, tahle forma celovečerního filmu v tomhle formátu je fakt trošku zbytečná. Ale jinak je to krásné. 70%. ()

feryk 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy snad jen z nostalgie. Vizuální stránka mi zas tolik nevadila ,více se to blíží komiksům, ale trhané animace si mohli odpustit. Film je sice pro nejmenší děti, na druhou stranu až příliš okatě tlačí na ekologickou notu, používá výrazy, kterým ti nejmenší neporozumí a chování postav je občas dost divné. Takže nejdříve se dozvíme, že byl čtyřlístek na borůvkách kde je to zakázané, do toho pes pochčije myš, odletí barák, bobík rozkopne dveře u hradu, kde mají po otevírací době...asi normálka, ale dějově příšernost...nevím proč nezfilmují nějaké staré příběhy, které jsou nejlepší. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Zatím co Čtyřlístek ve službách krále (r. 2013) byl jakýmsi pokusem udržet krok s rychlostí splašeného koně pádící dobou, rok 2019 znamená návrat k osmdesátkové komiksové jednoduchosti. Čtyři primární příběhy snadno aplikovatelné do legendárního časopisu, klasická animace, Čtyřlístek, tak jak jsme ho měli rádi jako malé děti. Ale zatímco první filmové dobrodružství bylo jedním velkým chodícím product placementem, o šest let později na nás útočí jedna velká ekologická agitka. Navíc zmiňované příběhy na televizní obrazovce vůbec, ale vůbec nefungují….ano, umím si je představit na stránkách dětského periodika, ale tady prostě NE. Škoda, už proběhlo několik pokusů, ale výsledek je pořád, nejlepší Čtyřlístek je ten ve vzpomínkách z dětství. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Film měl původně sloužit jako krátkometrážní snímek k znovuotevření muzea Čtyřlístku v Doksech, ve kterém probíhala rekonstrukce, ta se ovšem značně protáhla, proto tvůrci využili času a společně změnili formu filmu, který tak mohl vstoupit do českých kin. (mchnk)
  • Samotná forma filmu se vrací do hluboké historie, ještě do doby, kdy vycházely úplně první monotematické sešity ve formátu A5. (ČSFD)

Reklama

Reklama