Reklama

Reklama

Posádka zápasí se záhadnou nemocí, která zrychluje proces stárnutí. (SkyShowtime)

Recenze (5)

RedDuck 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už z předcházejících epizod, kdy si Pulaski utahovala z Data bylo jasné, že role této postavy má být podobná jako v původním seriálu roie doktora McCoye. Tedy zdůraznění lidské, citové stránky. Tak trochu umělé vyvolané napětí mezi ní a kapitánem mělo potenciál, který ale dopadl polovičatě. Tak nějak nezbyl čas na opravdové city a prohloubení postavy. Témata genetické manipulace a urychleného stárnutí také sjíždí po povrchu, tvůrci si to měli lépe rozložit a namísto kočkopsa bychom měl i tři kvalitní epizody. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizóda s medicínskou zápletkou, ktorá ale skúma aj ďalšie elementy, v čele ktorých je doktorka Pulaská a jej vzťahy s ostatnými členmi posádky (hlavne Piccardom a Datom). Výborný námet s nebezpečenstvom genetického inžinierstva a agresívnym imunitným systémom 'superľudí'. Konečne väčší priestor dostáva aj transportný dôstojník O'Brain, ktorý sa dokonca ocitá na poradách posádky. ()

Reklama

sirien 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pulaski je sympatická a její vztah k Data je sice obdobou McCoy-Spok, ale funguje značně líp, jak scénáristicky tak odehráním. Bohužel, tenhle díl v podstatě táhnou jen Pulaski a Data, plus na přihrávajícím Picardovi - a poprvdě všichni tak trochu vařej z vody, než že by měli extra co hrát. Zápletka samotná je... taková jakože spíš meh-průměrná. Plus poněkud ignoruje zaběhlý lore ohledně eugeniky a popravdě - celý tenhle původně ve skutečnosti namátkově vzniklý postoj Star treku ohledně odmítání genetické manipulace mi vždycky přišel dost debilní a vlastně fundamentálně jdoucí spíš dost proti proudu ostatních Star trek ideálů. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama