Reklama

Reklama

Červený trpaslík - Série 11

(série)
Trailer

Epizody(6)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl jedenácté série mě tolik nedostal a bál jsem se, že tohle bude celkově propadák, ale nakonec se ukázalo, že nostalgie zafungovala. A nejenom nostalgie, ale také skutečnost, že to je místy pořád neskutečně vtipné. Navíc nechybí ani sem tam nějaký ten promyšlený scénář, který nás vrací k původním sériím. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Autorská dvojice Grant a Naylor po 30 letech práce na Červeném trpaslíkovi dobře ví, co funguje a co si mohou dovolit použít. Problém je v tom, že jejich humor se dá označit za pubertální nebo taky študácký, prostě humor pro mladou generaci, který by měl být sdělovaný optimálně taky příslušníky mladé generace. Červený trpaslík z konce 80. let měl ideálně utvořenou posádku, aby zafungovala na teenagery i ty mírně odrostlé jejich věku. Pokud hlášky chrlí pánové, kteří se pomalu a jistě blíží důchodovému věku, už má divák pocit, že to z jejich úst působí lehce nepatřičně. Tady je vidět rozdíl mezi animovaným seriálem Simpsonovi, kteří se také blíží 30. výročí své existence, ale není to na nich naštěstí nijak poznat. Pokud hrají skuteční herci, jeden by s ubíhajícími dekádami čekal nějaký vývoj jejich postav, naplnění některých cílů a vytýčení jiných. Pokud se nad tím hlouběji zamyslíte, tak by vám vlastně těch čtyř nešťastníků v hlubinách vesmíru mělo být líto. Celkový dojem: 75 %. ()

Reklama

Romario 

všechny recenze uživatele

Po mírně slabší desáté řadě je stará skvadra zpět v plné síle. Po prvním díle to tak ještě nevypadalo, ale už od dvojky se vše skvěle rozjelo a tak jen přibývající léta ve tvářích protagonistů vám připomenou, že jde o pokračování natočené 28 let od prvopočátku seriálu. I s ohledem na to jsou výkony obdivuhodné, dokonce to vypadá, že Danny John-Jules vůbec nestárne. Jsem za nové díly moc rád a těším se na XII. řadu! ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Červený trpaslík je asi můj nejoblíbenější seriál. 1-8 série je sázka na jistotu a je vesměs jedno jaký díl si člověk zapne. 9.série byla slabá, ale návratová. 10. už se tvářila, že by to mohlo být do budoucna lepší. Ale tato 11. série je tedy pro mne zklamání... Ano je tu pár dobrých vtípků napříč díly, ale kdybych je všechny vzal tak by postačily v 1-8 sérii na 1-2 díly... A zde jsou rozloženy do 6 dílů. Dále je zde x vtipů co opět vyloženě recyklují staré díly. Rimmer má fakticky jeden výraz celou sérii. Z Krytona se dělá karikatura sebe sama (ta růžová to dorazila)... veškerá technika se tlačí "hypermoderně" ač se tím vytrácí duch samotného trpaslíka a té doby... A když už nemají kde brát, tak tam sypou pomalu do každého dílu nějakou postavu/rasu navíc.. Vždy byl trpaslík o pustém vesmíru kde nikdo není. Jednou za x dílů se narazilo na nějakého replikanta, opuštěnou loď atd.. zde to je v každém díle něco. Dokonce se i vezme legendární Polymorf, který se zrecykluje a "zprasí"... Bohužel jen 3z5... Doufám, že se potvrdí reference na 12.sérii, která má býtprý hodně povedená. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý, skvělý. Fakt strašně moc oceňuju snahu, kterou do toho Doug Naylor stále vkládá a přesto, že kamera a interiéry prošly značnou invencí a hlavním hrdinům teď můžete spočítat každou vrásku, scénáristicky se to pořád snaží maximálně stačit původním dílům z devadesátých let. A tak z 80% funguje stejně dobře i humor, i když sem tam se třeba maličko zaškobrtne (což se podle mě nejvíc týká Kocoura). Pořád je to nádhera a třeba u dílu Důstojník Rimmer jsem se řezala smíchy jako za starých dobrých rimmrovských časů. Velké dík také patří hercům, že se sešli ve stejném složení a taky českým dabérům, kterým na kvalitě výkonu ani trochu neubylo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Robot Asclepius (Jami Reid-Quarrell) je pojmenován podle řeckého boha léčitelství Asklépia. Tento bůh měl údajně předobraz ve skutečném řeckém léčitelovi stejného jména, který měl žít ve 13. století př. n. l. Asklépia uctívali například zakladatel lékařské vědy Hippokratés a jeho pokračovatel Galén. (Sidarius)
  • V epizodě pořádá důstojník Rimmer (Chris Barrie) recepci pro své podřízené kopie z biotiskárny. Jako podklad jim při tom hraje komorní verze Rimmerovy písně z epizody Stesk. (TheNameless)
  • Jedná se o první epizodu, která má ve svém názvu Rimmera (Chris Barrie). (SONY_)

Reklama

Reklama