Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabsich filmu bratru Coenovych. Coenovi jsou hlavne nejlepsi v tom, ze kazdy jejich snimek je necim originalni, takze tak nejak nechapu, proc sahli po remakeu. A to je prave ta chyba. Kdyby nedelali zadnej remake, i kdyby to bylo podobny, ale udelali to po svym, tak to urcite dopadlo lip. Forky ze zacatku nejsou nicim vyjimecne, ale par povedenejch se jich najde. A ke konci se film docela rozjede. Presto tomuhle filmu chybi misty stava. Sice je pribeh celkem solidni a dialogy docela slusne napsany, ale mistama skoro az nudi a to by se u filmu od Coenu stavat nemelo. Vsechno to vlastne tahnou herci, kteri to zahrali celkem dobre, i kdyz z postavy pani domaci se toho dalo vytezit vic, protoze je fakt drsna. Nejvic me prekvapil Hanks, ktery je ve sve zaporne roli opravdu hodne slizky, jeho vykon me naprosto dostal a beru to za jednu z jeho nejlepsich kreaci. Ty 4* davam proto, ze i kdyz to je na Coeny slabej film, tak je porad hodne nadprumernej a taky proto, ze nemuzu srovnavat s puvodnim filmem, kterej jsem nevidel. Tak po druhym skouknuti se mi to libilo vic. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bratři Coenové za to vzali zase trošku z jiné strany. Přesto je znát, že se stále jedná o jejich film, poněvadž nese prakticky všechy jejich rysy. Rozhodně se nejedná o nějaký jejich trhák, ale určitě je to příjemná podívaná. Takovou partu lupičů, aby jeden pohledal:) SDS se opravdu nevyplácí mít. Poctivých 70%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bratia Coenovci natočili miliónkrát lepšie filmy. Takže tento pokus o "komédiu" beriem ako veľmi zlý vtip. Tom Hanks tu vôbec nesedí a naviac - opakovaný vtip nie je vtipom, to by si nabudúce tvorcovia mohli uvedomiť. Človek si stále hovorí, že od komédie s Tomom Hanksom čakal trochu viac. Film je miestami celkom zdĺhavý a občas sa dá celkom predvídať, čo bude nasledovať. Dej sa sotva vlečie, anglický humor veľmi nezaberá, ostatní herci sú nezaujímaví. Po veľkom očakávaní prišlo veľké sklamanie. Stupídny scenár, kŕčovitý humor i dialógy. Nikdy viac. Budem sa snažiť tejto "skvelej" komédií nabudúce vyhnúť. Veľké sklamanie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa Coenom podarilo. Skvelá komédia, kde sa strieda milý, distingvovaný a inteligentný humor s trochu buranským chovaním sa niektorých hlavných postáv a to všetko je poprepletané vtipnými hláškami. Výsledkom je výborná zábava. Tiež ide o jedinečnú možnosť vidieť T. Hanksa stvárňovať pre neho pomerne neobvyklú postavu - záporáka. A to teda riadne slizkého :) Ale zvládol ju ľavou zadnou, skvelý herec, pre ktorého je akákoľvek rola brnkačka. Nemôžem zabudnúť ani na starú pani, nepoznám ju, ale bola famózna :) Snímok ako stvorený na relax a zlepšenie nálady. 80/100 ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Člověk, který čeká další bezchybnou „coenovku“ bude asi zklamanej. Až na černočernou (tady jsou poznat Coeni v celé své kráse) poslední třetinu se jedná o poměrně klasickou komedii o partě neschopných zlodějíčků. Navíc jde o komedii spíše jen lehce úsměvnou než vyloženě vtipnou. Tom Hanks je v pro něj velmi neobvyklé roli naprosto dokonalý, ale ostatní členové zlodějské bandy mi moc nesedli, stejně tak paní domácí. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Tom Hanks při poslední scéně na mostě vytáhne pistoli, kterou bratři Coenové použili ve své prvotině Zbytečná Krutost. (Bachy)
  • Tom Hanks se záměrně nepodíval na původní verzi z roku 1955, aby nebyl ničím ovlivněn. (Karlos80)
  • První skladba, kterou hraje skupina prof. Dorra je "Boccheriniho minuett", tedy stejný kus, jako hráli v původním fimu. (imro)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama