Reklama

Reklama

Lupiči paní domácí

  • USA The Ladykillers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jednoho poklidného dne zazvoní profesor Dorr u dveří černošské vdovy, Marvy Munsonové. Ta až na kocoura žije úplně osaměle a vyznačuje se přísnou zbožností. Ve svém domě pronajímá pokoj. Toho využije jižanský gentleman s květnatou mluvou Dorr a kromě jedné místnosti si pronajme také sklep. Prý aby zde mohl provozovat zkoušky své kapely, hrající historickou renesanční hudbu. Ve skutečnosti je to zástěrka a profesor spolu s partou zlodějských "expertů" kopou ze sklepa tajnou chodbu do blízkého kasina. Jenže paní Marva na to přijde, a to až poté, co je loupež přes všechny počáteční průšvihy úspěšně dokončena. Nutí profesora, aby peníze vrátil a všichni se obrátili na víru, nebo že je udá na policii. A tak profesor rozhodne, že je třeba s paní Marvou skoncovat. Dokážou zloději sprovodit stařenku ze světa? A kdo nakonec shrábne všechny uloupené peníze? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (423)

golfista 

všechny recenze uživatele

S "Coenama" mám v jejich posledních filmech trošku problém, proto jsem od "Ladykillers" moc nečekal. Ale když do hlavní role obsadili mýho největšího oblíbence, tak zvědavost zvítězila. A udělal jsem dobře. Film nezapře charakteristický rukopis tvůrců, Tom Hanks je neuvěřitelně "jiný" než obvykle a já se skvěle bavil. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Coeny mám rád, patří k mým nejoblíbenějším režisérům, jenže tohle jim nějak nesedlo a výsledkem byl z mého pohledu nejslabší snímek jejich filmografie. Zřetelně slabší, než původní verze. Jejich postavy jsou tentokrát jen povrchními figurkami a nezachrání to ani Tom Hanks v hlavní roli. Největší slabinou je obecně scénář, kvalita dialogů je neuspokojivá a komedii zkrátka chybí humor. Celkový dojem 45 %. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Výtečná komedie z dílny mistrů. Taková malá, roztomilá statueta, která pobaví, potěší, pohladí na duši. Nemá cenu jí stavět vedle velkých soch Duda Lebowského či Farga. Coeni si prostě zaexhibovali s lehčím žánrem a vytvořili prostou komedii plnou výtečných karikatur. A že karikatury nemají žádný vnitřek? Inu, jejich kouzlo je na povrchu. V dokonale střiženém vousu profesora Dorra, v bodré tváři paní Munson, v ledově klidné masce generála... Taková je skutečná poetika tohoto filmu. Černá jako ranní káva, rozjařená jako gospelový chór, lingvisticky dokonale vyladěná, plná výborných karikatur. Hloubku nemá cenu hledat, jde o svižný gag, vtipnou situaci a jako vždy ironickou režii Joela a Ethana... Co víc než čirá zábava s puncem nezávislé kinematografie a gloriolou hollywoodské hvězdy? Co víc než báječní herci v čele s labužnicky si užívající Hanksem a přirozenou Irmou P. Hall? Já se bavil božsky a klidně jsem zapomněl, že Coeni mají i lepší filmy. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Člověk, který čeká další bezchybnou „coenovku“ bude asi zklamanej. Až na černočernou (tady jsou poznat Coeni v celé své kráse) poslední třetinu se jedná o poměrně klasickou komedii o partě neschopných zlodějíčků. Navíc jde o komedii spíše jen lehce úsměvnou než vyloženě vtipnou. Tom Hanks je v pro něj velmi neobvyklé roli naprosto dokonalý, ale ostatní členové zlodějské bandy mi moc nesedli, stejně tak paní domácí. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Eh... co napsat. Tato komedie nepostrádá legrační role a já se smál opravdu nahlas. Na druhou stranu děj byl strašně natažený a předvídatelný. Marlon Wayans je dobrej, Tom Hanks značně slizkej se svým roztomilým chichotáním. Do kina jsem šel jen protože mě pozval člen rodiny. Nebyl jsem pln očekávání, přeci jen jde o předělávku, že? Kdyby i Vás někdo pozval, nebo jste měli nárok na nějakou slevu, nebo máte peněz na rozhazování, nejspíš byste šli také. Ale nejedná se o ten film, na který se předem těšíte, čtete kdejaké preview a review. Já odcházel z kina rozčarován. Přece jen jsem se párkrát zasmál, ale 75% filmu jsem nudně proseděl v sedačce s prázdným sáčkem od brambůrků. To musíte vidět sami... Nemohu Vám film ani doporučit, ani nedoporučit. Easiest thing in the world. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Tom Hanks se záměrně nepodíval na původní verzi z roku 1955, aby nebyl ničím ovlivněn. (Karlos80)
  • Film je prvním dílem bratrů Coenových, ve kterém společně režírují a produkují. Obyčejně si totiž tyto úlohy podělují – Joel režíruje a Ethan produkuje. (imro)
  • Pro Toma Hankse to byl první film po mnoha letech, který v amerických kinech nevydělal víc jak 100 milionů dolarů. (imro)

Související novinky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

Hollywoodské hobby? Prznit klasiky

02.06.2006

Filmaři v Hollywoodu se nejspíš rozhodli plýtvat všemi možnými zdroji na většinou nepotřebné a obvykle nepříliš kvalitní remaky. Ostatně co fungovalo už jednou (dvakrát atd.), bude fungovat o… (více)

Reklama

Reklama