Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Novinář se snaží vyrovnat se smrtí svojí manželky. Začne se chovat nevrle, aby od sebe odehnal ty, kteří se mu snaží pomoct. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (184)

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Mám z toho rozporuplné pocity. Ricky nám nadělil neskutečně silný příběh, doprovod tomu dělá specifický humor a nadhled. Spolu s hlavním hrdinou prožíváme jeho muka a minipříběhy postav, které jsme si oblíbili. Dvě série krásně gradují a na sebe hezky navazují, aby vznikla třetí a finální, kde se nestane prakticky nic nového a příběh jednoduše dojede na půl plynu k symbolickému konci. Takže jak to vlastně hodnotit? Super seriál s přesahy a silnou myšlenkou ale k plnému počtu něco chybí a ta třetí série nám to určitě nedodala. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Melancholický trip do života člověka, který někoho ztratil, a má problém se s tím vyrovnat. V podstatě je to téma tak silný a běžný zároveň, že se s tím člověk dokáže ztotožnit i přes to, že hlavní roli hraje protiva Gervais. Nevim, jestli je to lepší než terapie, určitě to ale bude zábavnější, zhruba srovnatelně dlouhý, a podobně tak smutný v několika částech. Velkej bonus za psa. What would we do without them? :) P. S. skvělej soundtrack! ()

Reklama

jakeer 

všechny recenze uživatele

Svetonázor Rickyho Gervaisa je všeobecne známy, no tuto sa mu ho podarilo prepašovať do seriálovej tvorby, keď sa skryl za postavu čerstvého vdovca, ktorému jeho nepríjemné životné pravdy okolie vzhľadom na jeho stratu toleruje. Absurdný humor sa tu nájde, ale vo svojej podstate to je vážny, ergo smutný seriál. Jednotlivé epizódy sú repetitívne, ba až schematické a v tom spočíva čaro celého seriálu. Vďaka opakujúcemu sa motívu môže sledovať vývoj hlavnej postavy, no aj tých vedľajších. Záverečná tretia séria bola poznamenaná tým, že sa Rickymu na to dve predstaviteľky sympatických vedľajších postáv vysrali. Záver zostal otvorený. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem viděl řádově lepší seriály, s řádově výraznější produkcí, příjemnější na pohled, emočně více vtahující do děje. After Life není na první pohled líbivý ani nechce. Přiznám se ale, že slabost a respekt k umění Rickyho Gervaise vyrábět pro televizi přesně ten obsah, co diváka zaujme a z obrazovky se mu nechce slézt, mě na After Life fascinuje. Jako bych upíjel pomalu koktejl namíchaný přesně z těch přísad, které se normálně přelijí do patosu nebo trapnosti a pomalu zjišťoval až při pátém doušku, že obsahuje přesné příchutě k celkovému dobrému dojmu. Gervais umí už dávno od časů Office balancovat na hraně, překročit tu hranu, zatnout do živého, vystřelit ostrý šrapnel, zase se vrátit, zarovnat do řady a očividně ho takhle manipulativní hra baví. No a mě taky. Vesele si u toho čtu, v některých momentech vzhlédnu, nechám se rozesmát, dojmout, překvapit a přemýšlím u toho, jestli to má za nehet potenciálu Office, že bych se k tomu tak často vracel. Spíše ne. Office měl kapku "sympatičtější" charaktery. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Ricky Gervaise jsem bral jako stand-upového komika, a proto mě překvapilo, že jsem narazil na seriál, kde má hlavní roli. A není to jen tak ledajaký seriál a kdyby výrazně neubylo sarkasmu v poslední řadě, tak by dosáhl nejspíš možná i na plných pět hvězdiček. Je to veskrze terapeutický počin, kdy depresemi zmítaný novinář hledá po smrti milované manželky nový smysl života. Seriál je plný v dnešní době nekorektních myšlenek, absurdit a provokací, ale zároveň je i plný lidskosti a selského humoru, který mizí jako pára nad hrncem. Užil jsem si ho - první dvě série jsou na vysoké úrovni. Jen v poslední se objevuje víc sentimentu a vypadá, jako by ho chtěli autoři rychle ukončit. I přesto se ho doporučuji dále. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3AB /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (71)

Zajímavosti (4)

  • Tonyho pes se jmenuje Brandy a je rasou německého ovčáka. (Petr490)
  • Druhé rodné jméno Tonyho (Ricky Gervais) manželky je Jane, což je také jméno dlouholeté partnerky Rickyho Gervaise ve skutečnosti. (MeanWhile)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama