Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep a Jack Nicholson sehráli v tomto odlehčeném pohledu na jednu novodobou krachující romanci úžasný herecký duet. Rachel píše v New Yorku o kulinářském umění a Mark je zase známý fejetonista z Washingtonu. Oba se potkají na svatbě společného známého a Rachel se do Marka i přes jeho výhrady k manželství bláznivě zamiluje. Pořídí si dům i dceru a Rachel doufá, že spolu budou žít šťastně až navěky... ovšem jen do té doby, než Rachel, čekající už druhé dítě, odhalí Markovu nevěru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

The minute you get married, you start to drive each other crazy. V jedné minutě si říkám, že se jedná o romantiku, aby v další přišel nádherný komediální počin od Meryl či Jacka či od obou najednou. Film šlape jako dobře namazaný stroj, jenže když ten hluk a ruch najednou pomine, nedokážu si vybavit, co skutečně ten dobře namazaný stroj vytvořil. Protože po konci zůstane taková ta divná hořká pachuť na jazyku, která pomine až ve chvíli, kdy na tento snímek zapomenu. Z čeho to všechno neumím ale pojmenovat. A tak stejně jako nerozhodná byla Rachel před svatbou i rozvodem, zůstanu taková nad hodnocením tohoto filmu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- " … a pak vyšlo slunce a osušilo svět - a kousavý pavouček se zase vrátil zpět.“ ----- Konec lehce infantilní, ale svým způsobem nekonečně milé a mému srdci blízké dětské říkanky dokonale vystihuje náladu snímku. (Bohužel netuším, nakolik výstižný byl český dabing - a docela ráda bych věděla, jestli se blížil originálu.) Děj je sice maličko roztříštěný, ale vztah mezi hlavními hrdiny je uvěřitelný a jednotlivé epizody se vyznačují vlídným, inteligentním humorem … 3,5* ()

Reklama

harfuska 

všechny recenze uživatele

Taký obyčajný príbeh jednej podvedenej ženy, ktorá si ako jediná získala moje sympatie. Za zmienku možno stojí ešte mladučký odfarbený rebel Kevin Spacey, ktorý sa tam síce mihol len na okamžik, ale bol na zožratie. Ostatní za moc nestáli. Katastrofálna bola postava Miloša Formana. Najviac ma dostalo, keď počas svadby prežúval ako dobytok. Väčšinu pozornosti som však sústredila na Meryl, ktorá ma opäť nesklamala. ()

anniehall 

všechny recenze uživatele

4,5* Asi je pravda to, co napsala ve svém komentáři Nathalie, tedy že záleží ve kterém období života se na tento film díváte, a co z těch vyobrazených věcí máte za sebou. Hořkost z nevydařeného vztahu se vkrade tiše a pak jen plíživě roste. A roste do té doby, než jste ochotni si připustit, že dál už to vážně nemá cenu. Že dál by to bylo jen křečovité držení se snu, který se vám rozpadá pod rukama, aniž byste za to mohl nebo mohla. Prozření je hořké, ale v konečném důsledku osvobozující. Každý konec totiž může být příslibem něčeho dalšího, nového...a snad i lepšího. Geniální Meryl a Jack, skvělý scénář a nádherný finální obraz s dětskou ukolébavkou "Itsy Bitsy Spider", jejíž text je možná záměrnou, možná nevědomou metaforou na lidské vztahy. Tak ať nám všem co nejméně prší... ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Četla jsem si komentáře před shlédnutím filmu, psaly hodně o nudě. No, čekala jsem, že to bude horší. Ale přátelé, pokud jde o skutečný život, tak takovou nudu bych žádné ženské nepřála! Mít doma chlapa, který mě podvádí a ještě k tomu, když čekám jeho druhé dítě, tak to natočím hodně zlej thriller s hororovým koncem, kde chlap rozhodně nepřežije! ()

Galerie (123)

Zajímavosti (14)

Reklama

Reklama