Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Meryl Streep a Jack Nicholson sehráli v tomto odlehčeném pohledu na jednu novodobou krachující romanci úžasný herecký duet. Rachel píše v New Yorku o kulinářském umění a Mark je zase známý fejetonista z Washingtonu. Oba se potkají na svatbě společného známého a Rachel se do Marka i přes jeho výhrady k manželství bláznivě zamiluje. Pořídí si dům i dceru a Rachel doufá, že spolu budou žít šťastně až navěky... ovšem jen do té doby, než Rachel, čekající už druhé dítě, odhalí Markovu nevěru. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (14)

  • Jak známo, menší roli Dmitriho ve filmu ztvárnil i Miloš Forman: "Mělo jít o postavu vulgárního jugoslávského kulturního atašé, na kterou jsem se podle Mika Nicholse hodil jak svým přízvukem, tak tak i svou slovanskou 'vitalitou'. Snažil jsem se mu vykroutit." I po desítkách let měl totiž stále na paměti nemilý zážitek ze své herecké účasti na filmu Alfréda Radoka Dědeček automobil (1956). Jenže "jsem byl Mikovi zavázán za to, že nám půjčil své vlastní děti do Ragtimu, a tak jsem mu to nakonec slíbil, i když jsem se předem obrňoval proti pocitům trapnosti, záchvatům sebepozorování a nutkání utéct." (NIRO)
  • Ve filmu není tato informace explicitní, ale ve skutečném života byla scenáristka Nora Ephron tak rozrušená nevěrou svého manžela, že nakonec předčasně porodila. (jezurka42)
  • Film je založen na manželství a následném rozvodu scenáristky Nory Ephron s Carlem Bernsteinem, se kterým měla dva syny. Žena, se kterou měl Bernstein poměr, byla Margaret Jay, manželka britského velvyslance ve Spojených státech a dcera britského premiéra Jamese Callaghana. (jezurka42)
  • Mamie Gummer, dcera Meryl Streep, byla v titulkách kvůli přílišnému zájmu médií uvedena pod jménem Natalie Stern. (Sadi)
  • Kevin Spacey v tomto filmu debutoval. (J.A.K.)
  • Tony Shalhoub, pro kterého byl snímek filmovým debutem, měl ve snímku milostnou scénu s Meryl Streep, scéna byla však nakonec vystřižena. Jeho postava se ve filmu objevuje také  jako cestujícího v letadle, který sedí za Markem (Jack Nicholson). (jezurka42)
  • Dceru Rachel Samstat (Meryl Streep) hrála Mamie Gummer, skutečná dcera Meryl Streep. Ve filmu se dále objevuje i Merylin bratr Dana Streep a matka Mary Streep. (jezurka42)
  • Natáčení probíhalo ve Washingtonu D.C. a ve Virginnii ve městě Alexandrie. (Terva)
  • Miloš Forman o svém hereckém debutu prohlásil: ,,Práce filmového režiséra vyžaduje téměř vrozenou aroganci vyjadřující ´já to vím nejlépe a řeknu ti, co máš udělat´. Tato arogance je však dvojsečná. Způsobuje, že se stáváme méně citlivý pro lidské situace, zátěže a starosti. Stát jako herec před kamerou vyžadovalo ode mne v každém případě zdravou porci skromnosti.“ (gojackill)

Reklama

Reklama