Reklama

Reklama

Recenze (17)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Troufám si říct, že tento díl je tím nejlepším z nové řady, ale zároveň i obecně jedním z nejlepších dílů Twin Peaks. V tomhle díle se stane tolik věcí, které určitým způsobem evokují původní série, že srdce každého nostalgie se musí tetelit blahem. Ten, kdo čekal na klasické vztahové linky, se tu dočká pořádné nálože Shelly a její rodiny. Vidíme tak, že Shelly je pořád stejně naivní blbka, která zřejmě opustila slušného Bobbyho, aby si posléze našla dalšího grázla. Po kom to asi její dcera má... Mezitím si Gordon s Albertem střihnou bláznivou scénu při hledání Majora Briggse ("Je mrtvý"). Co ale dělá tento díl pro mě nejvíc kouzelným, je závěrečná desetiminutovka. Ta má prostě všechno, co má jakýkoliv seriál obsahovat. Neskutečně dobře udělaný mix melancholie, ale zároveň i pozitvní nálady. Je to opět klasická Twin Peaks scéna, kdy nevíte, jestli se smát, nebo brečet. Tady prostě i srdce největšího cynika povolí, a dovolí, aby se na jeho tváři vytvořil nějaký úsměv, či vytryskly slzy. Musím říct, že jakmile se rozezněli tóny kouzelného "Heartbreakingu" (https://www.youtube.com/watch?v=yBZYRl90bos) tak jsem myslel, že už se musí objevit ten pravý Cooper, ale zase nic... Co k tomu ale říct, snad jen ještě jednou Díky za tohle. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já fakt nevim, jestli Lynch lidi víc miluje nebo nenávidí, každopádně je jeho náhled do našich povah neuvěřitelně zábavný pozorovat. Začíná to najíždět na notu vztahový limonády, směšný konzumnosti a nevypočitatelných charakterů, tedy notu původní, a tak se už zase cejtim provinile okouzlen. Držet se tohohle schématu Return celou dobu, popravdě nechci koukat na nic jinýho. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Doposud rozhodně jedna z nejlepších epizod. Je neuvěřitelné, kolik různorodého obsahu se Lynchovi podaří nacpat do jediné hodiny. Tady je opravdu úplně všechno, co kdy dělalo Twin Peaks tak skvělým. Bizarnost nejhrubšího zrna. Od zatraceně dobré kávy, přes nahé, o hlavu zkrácené, mrtvoly, vraždící přízraky, které dovedou nechat explodovat lidskou hlavu, střílející děti, rozpadlé vztahy z úvodních sérií, děti, které jsou "dokonalými" kopiemi svých rodičů, tajné souřadnice, vesmírné úkazy, řádící Lynch, nádherná hudba, nesmírně zajímavé nové postavy, u kterých máte pocit, že jsou s námi odjakživa, sny předpovídající budoucnost a nakonec naprosto fantastický požitkář, milovník kávy a pojídač koláčů Dougie Jones, za kterým stojí všichni duchové z lóže. Strašně se mi líbí, jak si s námi Lynch pohrává, už mockrát jsem měl při pohledu na Coopera pocit, že právě nastal ten okamžik a on si na všechno vzpomněl. Neskutečná směsice miliardy žánrů, která kupodivu luxusně funguje, je nesmírně zajímavá a absolutně nepředvídatelná a není možné od ní odvrátit zrak. V Twin Peaks se mi šíleně líbí i po letech. [90 %] ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím opravdu nejlepší díl z celé série. Nejvíc se mi ale líbila závěrečná 10 minutovka s tím sólem. Tady, prostě tady byla ideální chvíle k probuzení Coopera a já si to fakt myslel. Ten třešnový koláč ho měl probudit, už tam byly vidět ty emoce, jak si ten koláč užívá. Musím uznat, že to byl ale perfektní trik od Lynche, dát k sobě Candy s Cooperem, který si užívá koláč. Taktéž si myslím, že do role tech gangsteru nemohly být obsazeny lepší xichty, naprosto perfektní volba herců :D ()

Horal.P 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to pořád strašně natahované a už jsem se smířil s tím že, Cooper bude vystupovat jako blb až do konce seriálu...možná mimo úplný závěr To co se u Coopera jevilo jako legrácka v prvních dílech, bohužel pokračuje dál - tohle není Twin Peaks na které jsem se těšil. Vím, že není snadné po 25 letech navázat, ale pro mě je více zklamání než nadšení. Nostalgie částečně funguje, ale nové postavy jsou dost mimo a dějově je to místy nuda...navíc brutalita zde působí dost samoúčelně...viz díl č.8 Zcela jistě dokoukám, ale pak si pustím znovu 1 a 2 řadu. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama