Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Severním pólu žije skřítek Buddy, který se od ostatních dosti odlišuje. Je asi tak třikrát větší a silnější než ostatní. Teprve po třiceti letech, co s nimi žije, se dozví, že je vlastně člověk a kdo je jeho pravým otcem. Když byl velmi malý, vlezl v sirotčinci Santa Clausovi do pytle s dárky, a tak se dostal až do říše elfů. Buddyho posílá Santa do New Yorku, aby našel svého otce Waltera Hobbse, který o jeho existenci vůbec neví. Když dorazí na místo, zjistí, že má desetiletého nevlastního bratra, který vůbec na Santa Clause nevěří. A co je horší, rodina úplně zapomněla na smysl vánočních svátků. Buddy se snaží svému otci a celému světu navrátit vánočního ducha a pohodu, pomáhá mu s tím půvabná prodavačka Zooey, která je skřítkem v obchodním domě. Je teď jenom na Buddym, aby vše napravil, zachránil Vánoce a našel své místo ve světě lidí. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (195)

mustafa 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct. Tenhle snímek se mi zkrátka líbil. Nebojím se ho označit za jeden z nejlepších rodinných filmů, které byly v poslední době natočené. Taky se musim přiznat, že mám menší slabost pro vánoční filmy. Právě proto, že tento žánr je nevyzpytatelný a příliš toho náročnějšímu divákovi nemůže nabídnout, hodnotím takhle vysoko. Will Ferrell je v jeho oblečku skřítka naprosto neodolatelný a hraje opravdu skvěle (některé jeho kreace tak trochu přípomínly jinou roli - Mugata ze Zoolandera). Hodně vtípků bylo opravdu vynikajcích, spíše pro dospělého diváka, dětem asi nebyly moc srozumitelné. Samozřejmě celý příběh je předvídatelný, plytký a slabý. Jenže právě v tom možná spočívá kouzlo Vánočního skřítka, zkrátka skvělá vymývačka mozku, u které člověk opravdu nemusí přemýšlet, jen se příjemně baví... Jsem tímto filmem příjemně potěšen. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější scénkou filmu byla ta s Peterem Dinklagem. Zbytek byla vata, nastavovaná omáčkou. Humoru pomálu a když už, tak vesměs primitivní (ale tak moc, že se ani děti skoro nesmály). Will Ferrell šaškuje přes míru, Zooey Deschanel háže sice roztomilé kukuče, ale na tom její vánoční herectví začíná i končí... A když nad tím tak přemýšlím, já vlastně ty rodinně-rádobyzábavné santaclausárny tak nějak globálně (až na čestné výjimky) nemusím. Zkrátka "čtyři z pěti českých Ježíšků by Santa Clause zakázali". A basta. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem tradičním fandou infantilních kousků Willa Ferrella i Jona Favreaua, vždy mám upřímnou slzu v oku, když se rozhádaná rodina na vánoce "nečekaně" stmelí a ani na okamžik se neváhám zasmát, když Buddy opustí jistou Severního pólu a jeho skřítkovské myšlení se dostane do konfliktu s výplody konzumní společnosti. Přesto se nemohu zbavit dojmu, že jsem se, při nepřehlédnutelném potenciálu přerostlého skřítka, mohl bavit o pár procent lépe. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Je příjemné dívat se na americkou vánoční komedii a při scénách se Santou nebo ze Severního pólu necítit pachuť cukrkandlu mezi zuby. Severní pól je opravdu pojat velmi střízlivě, což je vzhledem k americké tradici skoro až neuvěřitelné. Konfrontace světa lidí a skřítků není sice vyždímaná na potřebnou míru a především po polovině film docela vázne, na konec ale stačí ještě Santovi naskočit motor (doslova) a člověk se stihne i dojmout. Ferrell opět přesvědčuje o svých kvalitách. 75% ()

korndaddy odpad!

všechny recenze uživatele

Vánoce v americe a celej santa klaus a jeho historie mi dost leze krkem. Stejně jako hromada patosu ve filmu a rádoby vtipnej keců. Ku mojí smůle v tomhle snímku je úplně všechno a ani fakt, že Ferrella mam relativně rád tomuhle snímku nezajistí ode mě ani tu jednu hvězdu...Prostě sračka se vším všudy. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (12)

  • Vata, ktorú Buddy (Will Ferrell) konzumoval u doktora, bola v skutočnosti nezafarbená cukrová vata. (Astonko)
  • Scéna, v ktorej falošný Santa naháňa Buddyho, sa musela urobiť na jeden záber, pretože bolo ťažké znovu celú miestnosť nanovo upraviť. (ladko)

Související novinky

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama