Reklama

Reklama

Umučení Krista

  • USA The Passion of the Christ (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Mela Gibsona nás zavádí do Jeruzaléma v době před více než 2000 lety a nebývale působivou, místy až šokující formou popisuje posledních dvanáct hodin života Ježíše Nazaretského (James Caviezel) před jeho ukřižováním na hoře Golgota. (Magic Box)

Recenze (909)

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Drama, které naturalisticky popisuje posledních dvanáct hodin života a utrpení Ježíše Nazaretského. Film byl nominován na tři Oscary - za nejlepší film, nejlepší masky a za původní hudbu. Kontroverzní téma filmu mistrně zpracoval oscarový režisér Mel Gibson. Díky režii, úžasné kameře a brilantnímu výkonu Jamese Caviezela v roli Ježíše je Umučení Krista jedinečným zážitkem a nekompromisním filmovým počinem. ()

lawrennce 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl poprvé,tak mně rozhodně dostal.Byl to silný zážitek.Ale postupem času jsem zjistil,že na něm vlastně není nic moc zajímavého.Koukat dvě hodiny na to jak mučí člověka,mi přijde zbytečná ztráta času.Film je natočený velice kvalitně,to rozhodně ano.Věřící ale nejsem,a když uvážím kolik v té době bylo podobně umučeno a ukřižováno lidí,tak mi přijde tento film trochu fádní. ()

MihhC 

všechny recenze uživatele

70%. Líbí role Piláta Pontského, zajímavý je i náhled na krála Heroda a ještě vyzdvihnu Jidáše a Petra. I fanatický dav. Rozporuplné "sado-maso" - hmm - bylo ho zbytečně moc! Trest zbičování OK(i ta "sranda" okolo), ale že cestou na Golgotu ho mlátí celou cestu na zemi, ve stoje, v sedě, na zemi, ve stoje, ... - no trochu soudnosti. Čemuž jsem se velmi podivil byli "starověcí rasisti" - role jednoho z vojáku Říma při pochodu na Golgotu - těžko si představit jak římšťí vojáci nejprvé nadávají do špinavých galů, řeků, egypťanů, turků, aby zkončili u židů. ()

in flames 

všechny recenze uživatele

dve hviezdy za zopár efektíkov a celkom presvedčivú dobovú atmosféru. Ináč nenápaditý bezpríbehový maratón krutostí ako saw bez pointya nejakej dramatizácie. mel Gibson v tej najslabšej polohe ako ho poznám a pritom ako herec vie tak skvele zahviezdiť (sprisahanie, znamenia, na hrane temnoty....) ale ko režisér ...škoda. ()

MR.Lolofon odpad!

všechny recenze uživatele

Fakt nie, film ma teda poriadne dostal.Na túto tému som žiaden film vidieť nechcel a ani nechcem.Robilo sa okolo toho veľké haló, tak som si povedal že prečo nie, no a bola to chyba.Niekoho to možno fascinuje, mne sa to nepáči.Už len kôli tomu zbytočnému rozruchu. ()

tuberaq 

všechny recenze uživatele

Řekl bych to takto: "dle výkladu víry velmi realistické podání příběhu Kristova konce". Mel Gibson se v tomto snímku pustil na tenký led, který několikrát probořil a několikrát se zase dostal zpátky nad hladinu, aby vytvořil vcelku unikátní dílo, které někteří zatracují a někteří milují - kontroverze byla v době premiéry cítit na každém kroku, ale kdo si chce film užít by se neměl ztrhnout a měl by se na to dívat především z pocitu, že to chce vidět. ()

Lazy87

všechny recenze uživatele

Myslím, že nejlépe se k tomuto filmu vyjádřili tvůrci south parku. Co se mě týče, tak se mi film líbil, ale opravdu nic hlubšího bych v něm neviděl. ()

Trepak 

všechny recenze uživatele

"AK SOM ZLE POVEDAL, DOKÁŽ, ČO BOLO ZLÉ, ALE AK DOBRE, PREČO MA BIJEŠ?!" Označovať Umučenie Krista v dnešnej dobe za kontroverzný film pre brutálnosť? Haha. ()

Gwater 

všechny recenze uživatele

Naturalistické, ale myslím, že odpovídající době a příběhu. Porovnejte si chování prvních křesťanů ve filmu Agora a uvidíte úplně stejné rysy zneužití moci a ideologie. Vřele doporučuji sérii filmů Misie - Agora - Umučení Krista všem křesťanům jako odstrašující příklad šíření víry. ()

Neme5iZ 

všechny recenze uživatele

netradicne zfilmovana krestanska pohadka ci mytus, to co udajne vydrzel Jezis podle tohoto filmu, to mohl opravdu vydrzet jen syn bozi.. skvele natoceny naturalisticky horror od katolika Mela ;-) ()

Willy38 

všechny recenze uživatele

Myslim, že Melovi sa vydarilo niečo čo nikomu inemu pred ním. Zobrazil asi najpresnejšie ako presne Ježiš trpel a akými vražednými prístrojmi ho tríznili. Nebudem hovoriť, že kráasny, ale vydarený a dokonatele natočený film, ktorý podľa mňa raz vidieť a dosť....je to jediný film počas ktorého so zvracal.... ()

prenosil3 

všechny recenze uživatele

dobrý snímek, který zachycuje události od všech evangelistů v Bibli. Krvavé, ale dobré. Neměly by se na to dívat žaludkáři a děti. ()

NikoKovac 

všechny recenze uživatele

Já, jakžto ateista a člověk, který nevěří ani tomu, že Ježíš existoval jako historická postava, tohle beru jako takový neškodný krvák na odreagování, který neublíží. ()

Straspytlik 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím jsem, jako hororový fanatik, neočekával nic, co by mě mělo rozházet. Umučení Ježíše Krista je ale první film, který mě donutit odvrátit zrak od obrazovky. Na dlouhou dobu jsem taky trhl svůj osobní rekord ve fandění hlavnímu hrdinovi, ať už to má konečně za sebou. ()

Nanak 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl poprvé, tak při několika scénách mně tekly slzy. Je to dobře filmařsky zpracovaná představa Mela Gibsona. Mohlo tam být méně těch zpomalených záběrů, ale jako celek to na mně působilo dost sugestivně. Vůbec se nedivím, že někteří staří citlivější věřící lidé, zkolabovali nebo dokonce zemřeli při sledování bičování a ukřižování Ježíše. Já nejsem věřící a přesto mně to zasáhlo. Velmí tomu dopomohla vynikající hudba Johna Debneyho a použití aramejského jazyka, který tomu dodal punc autentičnosti. James Caviezel nejlepší představitel Ježíše, kterého jsem kdy viděl. Určitě doporučuji. ()

pekos 

všechny recenze uživatele

Umučenie Krista považujem za skutočne excelentne natočený film so skvelou kamerou, s hodnovernou atmosférou deja, s vynikajúcimi hereckými výkonmi a skvelou réžiou filmu. Mel Gibsonovi sa podarilo vo filme verne zachytiť obsah evanjelií Nového Zákona a priblížiť nám tak zvrátenosť ľudskej podstaty. Z historických prameňov vieme, že Židia trestali odsúdených 40-timi ranami, no Ježiš ich podľa Turínskeho plátna utŕžil približne 120. Žiaden film nedokáže verne zachytiť bolesť a utrpenie, ktoré musel Ježiš zniesť. Som veľmi rád, že žije taký človek, ktorý svoj talent v oblasti filmového umenia venoval aj Biblii. Som presvedčený o tom, že Mel Gibson natočí skvelý film s akoukoľvek tematikou. Thank You Mr. Gibson. ()

Související novinky

Dočkáme se pokračování Umučení Krista?

Dočkáme se pokračování Umučení Krista?

23.09.2020

Dle čerstvých slov herce Jamese Caviezela (Lovci zločinců, Frekvence) se na pokračování ke snímku Umučení Krista režiséra Mela Gibsona nadále pracuje. Původní film z roku 2004 vydělal celosvětově… (více)

Caviezel se vrátí jako Ježíš

Caviezel se vrátí jako Ježíš

31.01.2018

V Hollywoodu se u každého velkého hitu přemýšlí nad pokračováním. Když tedy Umučení Krista vydělalo 611 milionů dolarů (při rozpočtu pouhých 30 milionů!) a stalo se jedním z nejúspěšnějších eRkových… (více)

Mel Gibson chce vzkřísit Krista

Mel Gibson chce vzkřísit Krista

11.06.2016

Nejvýdělečnějším eRkovým filmem všech dob bylo ještě nedávno Umučení Krista. Koncem března se ale přepisovaly historické tabulky, protože rekordních 611 milionů překonal Deadpool. Mel Gibson si to od… (více)

Ježíš zachraňuje Londýn

Ježíš zachraňuje Londýn

17.11.2008

Samozřejmě je řeč o Jimu Caviezelovi, který si od Umučení Krista nezahrál v ničem pořádném (třeba jeho aktuální film, sci-fi/fantasy řežba Outlander, nakonec půjde rovnou na DVD). Možná se mu zadaří… (více)

Reklama

Reklama