Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámí lidé s různými životními osudy – šofér limuziny, manželé před rozvodem, policista, prostitutka, mladí, čerstvě oddaní novomanželé a hotelový manažer -- hledají před nadcházející bouří útočiště v zapadlém motelu uprostřed nevadské pouště. Brzy je kdosi začne po jednom zabíjet. Jak vzrůstá napětí a hosté začnou jeden druhého podezřívat z tajemného vraždění, s překvapením zjistí, že je ve stejnou dobu na stejné místo vůbec nepřivedla náhoda... (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (716)

tron 

všechny recenze uživatele

„Došlo tu ku konfliktu." - "To je nejaký nový policajný žargón pre ufiknutú hlavu?“ Skutočne neviem, či komentár obsahuje spoilery, ale Identita je takmer výborný psychologický hororový triler, ktorý si zaslúži prižmúriť oko nad priemernými hereckými výkonmi (s výnimkou nečakane charizmatickej a údernej dvojky Ray Liotta + John Cusack, ostatní „desiati černoškovia“ sú skôr do počtu) a komplikovaným scenárom. Komplikovaným scenárom? Vlastne ani neviem. Vďaka šokujúcemu koncu to však celé zrejme malo zmysel (hravý úvod á la Nezvratný osud bol síce super, ale neznalý záverečného rozuzlenia som si počas neho neustále mrmlal popod nos: „no moment, to už je priveľa“... no na konci to do seba zaklaplo). Samotný scenár, nech už si o ňom myslíme čokoľvek, je originálnou štúdiou extrémne ťažko psychicky chorej mysle. Ďalej už ani slovo! Mangold šľahá natoľko úžasnú daždivú atmosféru desivej noci, počas ktorej začnú umierať ľudia, že nemožno nebyť nadšený. Určite 4*. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Výborne budovaná tajomná atmosféra okolo vrážd mierne zaškrípe až koncom filmu čo je škoda, lebo mohol to byť jeden z naj thrillerov ale aj tak z celkového hľadiska je to určitý nadpriemer, ktorý stojí za povšimnutie. Výhodou filmu je aj že nemáme jednoznačnej potuchy, kto by mohol byť ten vrah čo má v záľube udeľovanie čísiel pokojov svojim obetiam... ║Rozpočet$28milionovTržby USA $52,159,536Tržby Celosvetovo $90,259,536 ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

No vidím, že tady budu působit jak pěst na oku, ale prostě nemohu a nechci dát tomuhle slepenci všech možných inspirací různými horory o * víc. Čouhá z toho Psycho, Fakulta, Tajemství loňského léta 2 a teď si nemůžu vzpomenout, kde že to už držela mrtvola "klíč" k další oběti? No a aby se to nepletlo, tak se do toho ještě plácne duševní porucha, různé identity a x rozhněvaných mužů...... škoda Johna Cusacka. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Setkání postav = špica. Likvidace postav = špica. Atmosféra by se zprvu dala krájet a odpočet pomocí klíčů mi skutečně nejednou připomněl knihu "Deset malých černoušků", kterou považuji za jednu z nejNEpříjemnějších vůbec. Po šokingu týkajícím se těl (no more spoilers ;-)) nicméně dochází ke zlomu a kvalita jde dolů. (Jakmile začněte tušit, odkud vítr fouká, tak už to není ono, ale to platí vždy a všude.) A myšlenka / pointa jako taková není špatná, jen mi, vzhledem k dalšímu (tentokráte už opravdu finálnímu) šokingu, přijde maličko děravá.;-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Počas daždivej noci uviazne, z rôzných zdanlivo nesúvisiacich dôvodov, niekoľko ľudí v odľahlom, postaršom motely niekde uprostred Nevady. Jeden po druhom tam za záhadných okolností začínajú zomierať násilnou smrťou. Úvodných šesťdesiat minút som myslel, že to bude len ďaľší z radu neoriginálnych vyvražďovacích horrorov. Lenže ono sa to odrazu zmenilo na veľmi zaujímavý psychologický thriller. "Identita" je film s dobrou réžiou, kamerou, hercami a naozaj prekvapujúcim rozuzlením. **** ()

Galerie (81)

Zajímavosti (17)

  • Kniha v Edově autě, kterou můžete vidět, když zvedá Paris, je "Bytí a nicota" od Jeana-Paula Sartera. (HappySmile)
  • Na otázku "Kam vezl policista vězně" důstojník odpoví, že do Carson City. Ve stejném městě se odehrávala část filmu Con Air (1997), ve kterém John Cusack také hrál. (SG-1)
  • Pravděpodobnost, že by všech 10 postav mělo narozeniny ve stejný den, je přibližně 1:115 694 315 636 972 669 502 854. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Co chystá režisér Logana?

Co chystá režisér Logana?

10.06.2017

James Mangold zabodoval už Identitou, Walk the Line nebo Vlakem do Yumy, kariérní vrchol ale slaví až letos díky Loganovi. Jelikož se jedná o Jackmanovu rozlučku se samotným Wolverinem, od začátku… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama