Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eva Duarte se narodila jako nemanželské dítě v rodině chudých farmářů. V patnácti letech přesvědčila zpěváka a svého milence Agustína Magaldiho, aby ji odvezl do Buenos Aires. Chtěla se stát herečkou. Ze začátku šlo všechno podle plánu, Magaldi se o ni staral, ale brzy se rozešli a ona se v šestnácti musela postavit na vlastní nohy. Stala se modelkou, herečkou a účinkovala v rozhlase. Evita se díky své vnitřní síle a ctižádosti brzy vyšplhala po společenském žebříčku až na výsluní. Vdala se za generála Juana Peróna, kterému s obrovským nasazením pomohla vyhrát prezidentské volby. V době zvolení Peróna prezidentem bylo Evě pouhých dvacet šest let. Jako první dáma se stala ochránkyní utlačovaného lidu a nositelkou změn v celé společnosti. Její tragická a předčasná smrt ponořila Argentinu do smutku. Nesmrtelnou se stala díky obrovské popularitě u svého lidu, který v ní viděl světici. (TV Nova)

(více)

Recenze (187)

Chegí 

všechny recenze uživatele

Madonna ukázala, že studio umí z jejího hlasu vytvořit nejen Like a Virgin nebo jinou popovou slátaninu, ale i vážnou dramatickou píseň typu You must love me, která si právem zaslouží Oscara. Herecký výkon Banderase, co by Che Guevary, byl po pěvecké stránce a stránce choreografické dobrý, ale pokud bych si nepřečetl na obalu videokazety, že jde o Che Guevarru, tak bych to nikdy nezjistil. Herecký výkon Madonny lze srovnat s kvalitami samotné Evity - neuměla hrát, zato se uměla usmívat, hezky mávat na davy fanoušků atd. Snad nejlepší výkon Madonny, ale v podobě 15tileté Evity vypadala komicky. Roli by si zaručeně zasloužila tehdejší druhá největší kandidátka na roli Evity Michelle Pfeiffer. O roli bojovala i Meryl Streep, která by roli zahrála určitě levou zadní, ale vzhledem k jejímu tehdejšímu věku, by v roli 15tileté dívky působila ještě trapněji než Madonna. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Muzikál není mým šálkem kávy avšak u filmu mne nejvíce oslovují scény vyvolávající velké emoce. A když jsem zažil tu scénu na balkoně jak Madonna zpívá celému Argentínskému, lidu tak jsem plakal. Herecké výkony tria Madonna Banderas a Pryce jsou ztrhující. ()

Declen 

všechny recenze uživatele

Tohle mě prostě nebavilo, asi muzikály nebudou mým šálkem kávy. Ikdyž zrovna na muzikál jsem měl chuť. ()

house336 

všechny recenze uživatele

V porovnání s ostatními, na plátno přenesenými muzikály Evita využila naplno svůj potenciál. V porovnání se Schumacherovým zobrazením Fantoma, kde se prakticky nepohnul z divadla, ač klidně mnohokrát mohl a nepředřel se prakticky v ničem, Parker se z Evity snaží opravdu udělat konkurence schopný film a tím taky trochu zabíjí jeho tempo. Avšak některé nedostatky už z Webberovy kompozice moc nezachránil. Jelikož Evita vznikla ještě v době, kdy se muzikály dělaly opravdu čistě zpěvem bez dialogů, nefunguje to tu tolik jako u Ježíše. Obzvlášť sbory (ať už "vyšší třídy" nebo politiků) moc nefungují. A pak je tu ještě Madonna, jejíž neustále máchání jejími kostnatými rukami mě iritovalo až do samého konce. Nicméně Antonio se svým jemným hlasem a šarmem to solidně vyvažoval. Bohužel Webber v Evitě hodně staví na opakovaných melodiích a kromě dvou opravdu podařených arií (Oh, what a circus!, Don´t cry for me, Argentina) si není moc co pobrukovat. Přesto všechno je Evita krásný muzikál a nepochybně o to lepší na jevišti, v podání původního obsazení. ()

ABC1 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych nevěřila, že toto vyslovím, ale opravdu tohle se Madonně fakt dost povedlo....K neuvěření!!! ()

babuca 

všechny recenze uživatele

Neznášam muzikály, neznášan Madonu..........a túto modernú ,, operu ,, som v kine vyložene vytrpel. Pre mňa jeden z najpreceňovanejších filmov P.S: 1 hviezdička za výpravu ()

Cassovian 

všechny recenze uživatele

Radšej počúvať CD, ako sledovať film. Až na pár svetlých a dobre zahraných scén v podaní Antonia Banderasa, sa filmové spracovanie života Evity Peron veľmi nepodarilo. Madonna s privretím všetkých očí hrala, a to používam nadsadený výraz :dobre. Na druhej strane, rola jej sadla, spev sa nedá ani najmenej vytknúť. I napriek tomu slabému výkonu hlavnej predstaviteľky, je muzikál dobre pozerateľný, nemá žiadne hluché miesta či nevhodne zinscenované časti. Ok. ()

Figuto 

všechny recenze uživatele

Často jsem usínal, ale bylo to velkolepě udělané, zejména pohřeb a když Madonna promlouvala k lidu z balkonu. Vícekrát už to ale asi neuvidím. ()

alergik odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně mizerné. Samohrajky ala Zmožek. Hudební dno. Ale proti gustu žádný dišputát. Pokud muzikál, tak snad jen Tanec v temnotách. ()

Exitus99 

všechny recenze uživatele

Dvě slova. Absolutní Webber. Webber tu dokazuje, že umí napsat jak operního Fantoma opery, tak rockového Jesuse a stejně i latinskou Evitu. Každé dílo úplně jiné, každé svým způsobem geniální. Banderasovi sedí Che perfektně a jestli někdo tvrdí, že Madonna to zpívá blbě, ať mi to jde říct do očí (nemluvím o hereckém výkonu, ten zas tak posoudit nedokážu). Například v songu BA big apple si to dává skoro ve třech oktávách. Neznám moc zpěvaček které to zvládnou. Pak bych ještě lehce okomentoval Banderasovu postavu, protože tu čtu, že někdo nechápe její smysl. Po letech se ujalo vysvětlení, že to má být Che Guevara. Což je blbost. Che znamená člověk. A člověk je Banderasova role. Pokaždý je někdo jiný, prostě člověk z lidu (a taky Evino svědomí) ()

P/\/EL

všechny recenze uživatele

chm, že se nikdo nepozastavuje nad tou absurditou, že Amíci a Madonna propagujou fašistickej režim, kult osobnosti jakýsi Evity....zfanatizované masy,,,, ()

sweet.papaya 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, ostatně Weber mě nikdy nezklamal. Na CD si ji pustím ráda, ale pamatuju si, jak jsem před lety v kině před koncem málem usnula, už to na mě bylo moc dlouhé :-)). ()

MDavid 

všechny recenze uživatele

Nádherný muzikál s nádhernou hudbou vám představí cestu životem jedné z nejosudovějších žen historie - Evity. Písně You Must Love Me, Don't Cry For Me Argentina a Lament zásáhnou do srdce každého. Nejlepší Madonnin film. ()

forLeni 

všechny recenze uživatele

U tohoto provedení muzikálu nemá cenu se nějak moc rozepisovat. Vše je tady dokonalé - herci, hudba,krásná výprava, celkový dojem nic nekazí. Viděla jsem v kině a byla to prostě nádhera. ()

andreas_tool 

všechny recenze uživatele

Je to u mě mezi 4* a 5*. První body jsou, že Eva Duarte Perón není vykreslována tak, jak si ji ještě teď asi hodně Argentinců idealizuje. Co se týká zpracování, není co vytknout. Pochybovat o výkonu Pyerce a Banderase nemá smysl, ovšem Madonně role fakt sedla. Takže neexistovat The Wall a Hair, jasných 5*. ()

Fantoms 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem se divil, jak je možné, že kritici tak ztrhali muzikály jako je Rock of Ages, nebo Mamma mia. Po shlédnutí Evity, Fantoma opery, Drákuly,... atp. jim začínám rozumět. Evita, i když 2 hodiny dlouhá, ale bezvadná záležitost. Děkuji génie, Andrew Lloyd Webbere. ()

Související novinky

Zemřel režisér Alan Parker

Zemřel režisér Alan Parker

31.07.2020

Po dlouhé nemoci dnes ve věku 76 let zemřel věhlasný britský režisér, scenárista a producent Alan Parker. Smutnou zprávu potvrdil Britský filmový institut. Parker začínal v 70. letech jako tvůrce… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Reklama

Reklama